Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 PRIKUPLJENO 660.000 EVRA! 03. 02. 2006.
ODRŽAN VELIKI HUMANITARNI DOGAĐAJ U ATINI U CILJU POMOĆI NOVOROĐENIM BEBAMAAtina, 27. januar 2006. – Sinoć je u Mela Megaronu Nacionalne Banke Grčke održana veoma značajna dobrotvorna večera koju je organizovala „Lajflajn“ humanitarna organizacija www.lifeline.info i Nacionalna Banka Grčke www.nbg.gr/en pod pokroviteljstvom Nj. K. V. Prestolonaslednika Aleksandra II i Princeze Katarine.

Povod i cilj ovog humanitarnog zalaganja Nj. K. V. Princeze Katarine, koji je podržan od humanitarne organizacije Lajflajn Grčke, je da se pomogne neophodnom opremanju bolnica u Srbiji i Crnoj Gori koje je od vitalne važnosti. Ovaj humanitarni događaj će biti od velike pomoći modernizaciji odeljenja Neonatalne intenzivne nege u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu.

Lajflajn Grčke u saradnji sa Grčkim i Srpskim lekarskim odborom sprovodi ovaj projekat verujući u potrebu da urgentno ostvari ovaj nužni poduhvat. Lajflajn je duboko zahvalan na podršci i interesovanju koje su pokazali poslovna zajednica i dobrotvori kako bi se pomoglo spašavanju i očuvanju života novorođenih beba.

Prisutnima na humanitarnoj večeri su se obratili: gospodin Džon Trikardos, predsednik Upravnog Odbora Lajflajn Grčke, gospodin Takis Arapoglu predsedavajući i šef izvršnog odbora Nacionalne Banke Grčke.

 Osim navedenih, gostima su se obratili i Nj.E. Prokopis Pavlopulos, grčki ministar unutrašnjih poslova, javne administracije i decentalizacije, Dr Aleksandar Ljubić, zamenik direktora Ginekološko-akušerske klinike u Beogradu, Nj.E. Milan Parivodić, srpski ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom, Nj.E. Panos Panagitopulos, grčki ministar za zapošljavanje i socijalnu zaštitu, Nj.E. Fani Pali-Petralia, grčki ministar kulture Nj.E. Georgios Konstantopulos, zamenik grčkog ministra zdravlja i socijalne solidarnosti i Nj.E. Mariana Vardinojanis, ambasador dobre volje UNESKO-a.

Nj. K. V. Prestolonaslednik Aleksandar II i Princeza Katarina koji su srdačno dočekali goste, svojim govorima dali su posebnu čar ovom svečanom događaju.

Gosti koji su uplovili u zadivljujuću atmosferu Mela Megaron dvorane, mestu kao stvorenom za ovakvu vrstu događaja, imali su priliku da slušaju nastup Dečjeg hora Nacionalne opere Grčke kao i da pogledaju specijalno pripremeljeni film za ovu priliku od strane Lajflajn Grčke koji je ukazao na trenutnu situaciju u Srbiji koja se suočava sa tragično ozbiljnim problemom najviše stope smrtnosti odojčadi u celoj Evropi.

Na večeri u Mela Megaronu prikupljeno je 660.000 evra (804.011 USD) koji će biti iskorišćeni za kupovinu neophodne opreme za odeljenja Neonatalne intenzivne nege u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu.


LISTA DONATORA:

National Bank of Greece
EFG Eurobank
Alexandros Onasis Foundation
Mrs. Erietta Latsis
Motor Oil
Hellenic Petroleum
OPAP
Club Hotel Loutraki
Vodafone
Metropolitan Hospital
Coca Cola HBC
Alpha Bank
Alpine Mayrerder Bau Gmbh.
Hellenic Tehnodomiki
Papapostolou Medical Equipment Centre
Cosmote
Euromedica
Nestle Hellas
Siemens
Latsis Group
Intralot
Tim Hellas Aebe
Tsavliris Maritime Corp.
Pnoe Association
Atebank
Proton Bank
Citroen Hellas
Pireus Bank Group
Sarakakis Bros
Chaitoglou Bros Avee

Svoje priloge dao je i veliki broj uglednih grčkih biznismena kao i pojedinačnih donatora:

Mr Peter Green
Mrs Gabrielle Jungels – Winkler
Miss Maia Moratti
Mrs Natalya Zagorodnova
Mr & Mrs Peter & Lara Livanos
Mr & Mrs Theodoros Aggelopoulos
Mr Babis Vovos
Mrs Maria Gertsou
Mr Michael Goulandris
Mrs Mikaella Daskalopoulou
Mr & Mrs Nikos & Helen Efthimiou
Mrs Marianna Latsis
Mrs Foeini Livanos
Mr Odusseas Kuriakopoulos
Mr & Mrs Andreas Martinos
Mr & Mrs Theodoros Samourkas
Mrs Rena Sarrou
Mrs Evgenia Chandris
Mrs Irene Daifa
Mr Stelios Agiostratitis
Mr & Mrs George Kovas
Mrs Katerina Lanara
Mrs Lana Mandilas
S leva na desno: Nj.K.V. Princeza Katarina, Nj.E. Prokopis Pavlopulos, grčki ministar unutrašnjih poslova, javne administracije i decentalizacije, Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar II, g-din Džon Trikardos, predsednik Upravnog odbora Lajflajn, GrčkaS leva na desno: g-din Georgios Konstantopulos, zamenik grčkog ministra zdravlja i socijalne solidarnosti, Nj.K.V. Princeza Katarina i Prestolonaslednik Aleksandar II, Nj.E. Milan Parivodić, ministar za ekonomske odnose sa inostransrvom, Nj.E. Mariana Vardinojanis, ambasador dobre volje UNESKO-a,  Nj.E. Fani Pali-Petralia, grčki ministar kulture, Nj.E. Prokopis Pavlopulos, grčki ministar unutrašnjih poslova, javne administracije i decentalizacijePanoramski pogled na Mela Megaron Nacionalne Banke Grčke sa dečjim horom Nacionalne Opere Grčke


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003