Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Hotel Frensisa Forda Kopole 06. 12. 2005.
U koliko ste ikad sanjali o tome da se odmarate zajedno sa slavnim ličnostima, ili bar poput njih, pogledajte zanimljiv odabir hotela koje poseduju slavne ličnosti, a koji vam nudimo ove nedelje.

Počevši od prelepog hotela Frensisa Forda Kopole na Belizeu, preko privatnog karipskog ostrva sera Ričarda Brensona do glamuroznog hotela prvaka Formule jedan Dejvida Kultarda u Monaku, pokazaćemo vam šta možete da očekujete kada se odlučite da letujete u jednom od ovakvih hotela. I mada ne možemo da vam garantujemo da ćete videti neku slavnu ličnost dok pijuckate koktel u baru, prema vama će se sigurno ophoditi kao da ste i sami slavni.

‘’Dobrodošli u vaš lični karipski raj’’ je rečenica kojom vas dočekuju u hotelu ‘Kornjača’ Frensisa Forda Kopole, koji je smešten na južnoj obali Belizea, u centralnoj Americi. Privatanim avionom Sofia (u vlasništvu hotela) možete doći od glavnog grada do Belizea, i odmah po sletanju se upoznati sa predivnim belim plažama prošaranim prastarim koralima. Jer, u Belizeu se nalazi, na svetu drugi po veličini koralni greben.

Hotel, okružen bogatim tropskim vrtovima, pruža raznovrstan smeštaj, od šarmantnih, bogato nameštenih šatora, do luksuznih dvokrevetnih vila sa dva kupatila, smeštenih na obali mora, sa dekorom i nameštajem inspirisanim Balijem.

Nakon dana provedenog u leškarenju sa knjigom u ruci, možete da se ohladite čašom Kopolinog vina u baru na plaži, dok za večeru možete da pojedete jelo spremljeno (na šporetu na drva) po porodičnom italijanskom receptu i posluženo u trpezariji na otvorenom. U koliko zaista želite da provedete romantično veče, možete da zatražite da vam se, večera uz sveće, servira uz samu obalu mora. Što se hrane u hotelu tiče, dolazi direktno iz mora i iz bašte površine tri ara, gde raste šaroliko povrće, tropsko voće i zeleniš.

Za one koji više vole malo uzbudljiviji odmor, gosti hotela mogu da se posluže biciklima i kajacima na plaži, ili da odu na ronjenje. Omogućene su im i brojne ekskurzije: mogu da provedu ceo dan u obližnjem selu Plaćencia, ili da posete izvor reke Majmuna i proučavaju njenu bogatu faunu. A u koliko zapazite nešto što vam se sviđa, možete to i da naručite u restoranu koji se nalazi preko puta hotela ‘Blancaneaux’, smeštenom u sred prastare šume, okruženom vodopadima i ruševinama Maja. Od skora se i Kameron Dijaz, slavna gošća hotela, zaljubila u mir i tišinu ovog mesta.

Kopola je prvenstveno kupio imanje kao utočište za sebe i svoje prijatelje, ali je najzad, 1993. godine, ipak odlučio da otvori hotel ‘Blancaneaux’. ‘’Kada sam prvi put došao na Belize, tražio sam isti onaj raj u kom sam uživao na Filipinima snimajući Apokalipsa sada. Našao sam ga duboko skrivenog u planinama Maja.’’
Copyright BONI Drenik d.o.o 2003