Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Najluksuzniji hoteli za mladence 26. 09. 2005.
Zamak Chevre d’Or, smešten u Ezi, seocetu osnovanom oko 500. godine p.n.e. koje danas odiše srednjovekovnom atmosferom, na steni tik iznad Mediterana, nalazi se na podjednakoj udaljenosti od Nice i Monaka. Okružen je stenama, plavim morem i zelenim zaleđem – a bazen, vrtovi i obližnja Astrorama (opservatorija) samo upotpunjuju sliku. Ekstravagantno opremljene sobe i tri odvojena restorana su tu da bi vas razmazili. Kad bi samo u braku bilo ovako. Najniže cene noćenja se kreću oko 450 dolara.Njujork može da bude jedan od najromantičnijih gradova na svetu, ali nema ničeg lepšeg nego kad imate utisak da ga posedujete. Tu vam iluziju omogućuju dva najluksuznija apartmana u hotelu ‘Četiri godišnja doba’ (mada su i druge sobe podjednako lepe). Možete da se častite bocom izvrsnog ‘Kristala’ pri dolasku, poslužite svežim voćem i privatnim barom – sve besplatno. Hotel ‘Četiri godišnja doba’ zna koliko medeni mesec može da iscrpi čoveka, pa su usluge pakovanja i raspakivanja besplatne.
Đakuzi i kamin su kao stvoreni za uživanje, a možete i da pozovete i zatražite da vas čekaju romantičan CD ili DVD film. Možda mislite da je pogled na Centralni park neprocenjiv, ali hotel ga naplaćuje samo 15.000 dolara za noć. Standardne cene drugih soba su 495 dolara.


Ukoliko želite venčanje uz vatromet, egzotične ptice i orkestar od 36 članova, onda je medeni mesec na Velikom Merkurovom ostrvu blizu obale Novog Zelanda pravi izbor za vas. Ovo privatno ostrvo se pruža na površini od 5.000 ari, nalazi se u vlasništvu žitelja Novog Zelanda, i otvoren je tek prošle godine. Tom Kruz je jedan od slavnih ličnosti koja je već iskoristila ovu ponudu (mada se ne zna koga je poveo sa sobom). Dvadeset peto minutna vožnja helikopterom iz Oklenda, koja je uključena u cenu noćenja, vas vodi preko razuđene obale i vulkanskih brda pravo do ulaznih vrata dvaju vila – savršenih za odmor sa članovima porodice i decom.
Šef kuhinje će pripremiti što god da narušite, a možete da večerate na plaži ili bilo gde drugde da poželite. Cene noćenja za šest osoba se kreću od 19.395 dolara pa naviše. U koliko želite da priredite zabavu ili pozovete sedmoro ili više ljudi, plaćate dodatnu cenu noćenja od 895 dolara po osobi.

U Halekulanskom restoranu ‘La Mer’ radi jedini šef kuhinje koji na Havajima ima Mišelinovu zvezdicu, a koji je nekada kuvao za Grejs Keli u Monaku. Ako to nije dovoljno dobar razlog da posetite ovaj hotel na Vaikiki plaži, od skora možete da odsednete i u apartmanu iz snova. Svaki segment Vera Vang apartmana za mladence od 2.135 kvadratnih stopa osmislio je genije za venčanice, počevši od jastuka na krevetu preko kristala i srebrnine u trpezariji, do pisaćeg stola iz XIX veka iz Kine. Batler vam stoji na usluzi 24 sata dnevno. U cenu noćenja, koje se kreću oko 4.000 dolara, za spojene sobe i do 5.500, su uključene i usluge pri dolasku, kao i guščiji pate i šampanjac. Standradne cene su oko 385 dolara za noć.


Čini vam se kao da preživljavate scenu iz Šekspirove drame o Romeu i Juliji? Verona, grad u kom su živeli Romeo i Julija, nalazi se blizu ovog zamka svog obraslog u bršljen. L’Alberta, smeštena u Franćaakorti između južne obale jezera Iseo i doline reke Po, okružena je velikim brojem vinograda. Nekada se nalazila u vlasništvu porodice Moreti. Škola jahanja u samom mestu, četiri obližnja terena za golf, banja i šef kuhinje ‘Gualtiera Merchesia’ su samo neki od razloga da posetite ovo divno mesto. Ekskurzije preko dana do Breće i Pergama se preporučuju u koliko želite da se malo razonodite. Najniže cene su 340 dolara za noć.Ovo utočište na 70 ari ušuškano je u privatnu oazu na 1.500 ari, prepunu egzotičnog cveća i ptica. Iako je na tolikom prostoru, Las Alamandas može da primi samo 30 gostiju odjednom. Svaki od 15 apartmana, smeštenih u šest sveže okrečenih vila, ima ogromne kade pogodne za kupanje u dvoje – kao i privatne terase. U koliko se odlučite da ovde provedete svoj medeni mesec, po najnižoj ceni od 1.920 dolara za šest noći u apartmanu sa pogledom na baštu, očekuju vas pokloni u vidu boce šampanjca, jahanje i masaža za dvoje. Standardna cena drugih soba se kreće od 430 dolara za noć u vilama na plaži tokom sezone (od oktobra do maja), do punog pansiona od 610 dolara za noć.


Prirodni materijali, poput rozikastog granita i krovovi od slame korišćeni su za izgradnju odmarališta Lemurija u Praslinu, kako bi se sačuvalo prirodno okruženje divljih životinja, dok je prigušeno svetlo instalirano kako bi kornjače noću mogle nesmetano da izlaze na plažu i legu jaja. Gosti mogu da se kupaju u bazenu koji se u tri nivoa spušta do okeana, mogu da igraju tenis, jedre ili se voze kajakom i to sve besplatno (dodatno se naplaćuju ronjenje, podvodno pecanje i vožnja biciklom po obližnjim planinama). Cene se kreću od 1.514 dolara za deset noćenja u apartmanima sa doručkom u sred sezone (od 23. decembra do 1. jula).


Palata Vendramin iz XV veka je deo ‘Grand hotela Ćipriani’ u Veneciji, u Italiji. Svaki je hotel smešten na svom ostrvu, tačno preko puta trga Svetog Marka – do kojih možete da odete privatnim čamcima tamo i nazad. Ako ste odseli u palati Vendramin možete da uživate u pogodnostima koje vam pruža hotel Ćipriani, kao što su topli bazen sa slanom vodom, banja i barovi. Ali, ono što je čini savršenim mestom za odmor za mladence ili one koji su željni ‘kraljevskog’ odmora jesu batleri koji su vam na raspolaganju od 7 ujutro do 11 uveče, osam prelepo opremljenih apartmana i zagarantovana privatnost. Najniže cene za apartmane su 2.578 dolara za noć. U cenu je uključen doručak.


Ovo idilično mesto za odmor u državi Njujork pruža rustičan, a opet luksuzan smeštaj, i prvoklasna jela, koja vam šef kuhinje priprema po već unapred izrečenim željama. Četiri vile mogu da prime 11 gostiju. Svaka ima kamin i pogled na jezero. Ni jednom detetu ispod 18 godina nije dozvoljen boravak ovde u koliko nisu prostorije za svih 11 gostiju iznajmljene, što košta 23.231, 50 dolara za noć. U cenu je uključen porez. Standardne cene se kreću oko 1.250 dolara za pun pansion, a uključuju čaj, nešto za pregristi, otvoren bar, kao i vožnje čamcem, skijanje, noćno krstarenje jezerom i vatromete.

Odmaralište Princ Mauris, na Mauricijusu, sa 88 otvorenih apartmana ne prima čekove. Gosti se osećaju kao kod kuće dok prelaze preko drvenih mostova koji premošćavaju zavučene lagune ili dok šetaju vrtovima koji uokviruju zgradu hotela i bazen na otvorenom. U restoranu koji se nadnosi nad bazenom, možete, svake večeri, da se poslužite svežim morskim plodovima, ili da se odmorate u biblioteci uz kakvu knjigu. Cene se kreću od 1.524 dolara za apartman za deset noćenja u sezoni.


U ovom privatnom odmaralištu u Južnoj Africi, koje je dobilo naziv po reci Send koja kroz njega protiče, možete u toku samo jednog dana da vidite lava, slona i nilskog konja. Znate li šta je najbolje od svega? Ne morate da se odreknete komforta kako bi ih videli. Gosti mogu da biraju između pet luksuzno opremljenih kuća, a možete otići i u banju na masažu, homeopatiju i akupunkturu. Šta više, kuhinja je izvrsna, a podrum nudi 12.ooo flaša retkog afričkog vina. Cena za parove je 1.888 dolara za noć.


Ostrvo Taveuni je jedno od dva ostrva na svetu sa dve vremenske zone, tako da možete da kažete svojoj voljenoj da je volite I juče I danas! Mada zvanično još uvek juče traje! Svaka od dvosobnih vila sa dva kupatila na ovom utočištu na Fidžiju je projektovana tako da pruža privatnost; omogućuje vam da posmatrate ptice, poput narandžastog goluba, ili da provedete vreme na neki drugi način. Cene iznose 825 dolara za pet noćenja.

Ovo odmaralište visoko u Himalajima je otvoreno tek pre godinu dana. Odavde možete da obilazite neobične manastire, reke i divlje životinje. Uma Paro može da vam organizuje posete manastirima ili pijaci, a planira i kampovanje ‘na visokoj nozi’ u Paro dolini, kako bi gosti mogli bolje da se upoznaju sa okolinom. U jedne od doživljaja ulaze i joga, pešačenja, holistička predavanja i odlasci na godišnje proslave. Predivna priroda i konfor u samom hotelu vam omogućavaju da se opustite i pronađete budistu u samome sebi. Cene se kreću oko 900 dolara za noć u jednokrevetnoj vili u sezoni (od marta do maja i od septembra do novembra).Copyright BONI Drenik d.o.o 2003