Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Čovek i elementi 06. 07. 2003.
Iz knjige Psihološka astrologija

EZOTERIJA, BeogradPostoji mnogo medjuoblika koji, u praksi, mogu da zamagle nase predstave pri proucavanju cetiri tipa ljudi. Oni mogu da se otkriju u horoskopu prema nacinu na koji su elementi razmesteni. Veliki broj ucestvuje u odredjivanju tipa, tako da je, izmedju ostalog, pogresno samo nabrojati planete koje se nalaze u svakom elementu da bi se spoznala njihova «moc». Polozaji Sunca i Meseca i Ascedenta veoma su znacajni, kao i razmestaj vladalaca. U nasoj kulturi, u kojoj se misljenje veoma ceni, Merkur cesto igra presudnu ulogu; kultura u kojoj neka osoba zivi mora uvek da se uzme u obzir, makar samo kao uticaj sredine;Elementi zapravo daju kljuc za otkrivanje potencijala i mogucnosti jedne osobe, kao i mogucih sukoba unutar njene psihe. Moguce je da, zbog nekih iskudtava, neko ne moze da ostvari svoj najbolji potencijal, vec mora da razvije neki slabiji element. Ako je nekome Sunce u Strelcu i Mesec u Lavu, a Merkur u konjukciji sa Saturnom u Jarcu, sukob vatra-zemlja ili intuicija-veoma je jak.
Ova osoba je sustinski intuitivna, ali zbog polozaja Merkura ima potpuno drugaciji nacin prilazenja cinjenicama i pojavama, sto znaci vrlo konkretan pristup, koji je u suprotnosti sa uticajem Sunca i Meseca u pozadini. Ova osoba moze da izabere posao strucnjaka za poreze, mozda moze dobro da se snadje; pa ipak nece imati dovoljno podrske u polozaju svog Sunca i Mesca, tako da moze da dodje do nesvesnih kompenzacija ili osecanja nezadovoljstva. S druge strane, ako odluci da se bavi privatnim poslom, ne samo da ce mu trebati raznorazne prilike (intuicija), vec ce morati da bude siguran da se sve nalazi u sigurnim i postojanim okvirima(Jarca).

Ovo drugo polje delanja dalo bi mu bolju priliku da se razvije u skladu sa svojim prirodnim sklonostima. U izabranom primeru, odluka uglavnom pripada samom pojedicu, uprkos oklnosti koje mu nisu naklonjene. Njegova odluka (bilo da je donesena svesno ili ne) odredice nacin zivota kojim ce ziveti u okviru svojih mogucnosti, a naravno i to koja ce psiholoska funkcija biti najnaglasenija.Elvis Prisli - JARAC

Ne postoji zakon koji kaze da ono sto je u horoskopu mora da bude razvijeno; vrlo cesto se veliki broj sklonosti i mogucnosti zanemaruje i propada.

Copyright BONI Drenik d.o.o 2003