Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Malibu 23. 09. 2005.
Malibu plaža je dobila ime po talasima koji udaraju o njene obale. Danas je, međutim, poznata po zvezdama koje dolaze ovde uprkos brojnim klizištima i požarima.

Malibu plaža obuhvata istočni deo Los Anđelesa, i zahvata 43km kalifornijske obale. Na nekim mestima zalazi i do 12km u obalu dok na drugim samo kilometar i po. Grad je inkorporirao u sebe plaže, strme litice i kanjone. Malibu je 4.000 godina dom Čumaši Indijancima, koji su je nazvali ‘Humalivo’ ili ‘gromoglasni talasi’. Prvim španskim doseljenicima je, 1802. godine, bio zagarantovan veliki deo ove plodne zemlje, koja je gotovo vek kasnije prodata porodici Rindž.

Bogat i zatvoren klan iz Nove Engleske se četiri godine borio protiv toga da se na njihovom imanju ne izgrade pruga i putevi. Ali, krajem 1920. godine, nakon što su izgubili bitku na sudu, Rindžovi su počeli da iznajmljuju i na kraju ipak prodaju svoju zemlju. Odlučili su se da ubede filmske zvezde da žive u Malibu naselju; bili su toliko uspešni (Klara Bou, Džek Vorner i Gloria Svanson su samo neki od pridošlica) da je novonastala zajednica postala poznata pod imenom Malibu filmsko naselje. I filmski studiji su kupovali zemlju – svi filmovi, počevši od starih vesterna, preko M.E.Š.A. pa sve do Gidžeta, su snimljeni na Malibuu.

Među brojnim prelepim plažama kojima je Los Anđeles okružen, Malibu je i dalje jedna od najposećenijih, možda i zahvaljujući činjenici da je dugo bila omiljeno mesto slavnih ličnosti. Prikolice dostižu cenu i do milion dolara. Dejvid Gefen, ko-osnivač ‘DreamWorks Animation-a‘ ima kuću na obali. Bred Pit je nedavno kupio modernu momačku kuću. A. Džerold Perenćio, predsednik i direktor ‘Univision Communications-a’, živi ovde. Kao i Barbara Strejsend i Stiven Spilberg. A tu je i osnivač ‘Oracle-a’ Leri Elison. Živi u Severnoj Kaliforniji, ali poslednjih godina kupuje imanja na Malibuu u vrednosti od 180 miliona dolara.

Svakome ko želi da živi na Malibuu je potrebna kuća koja bi mogla da parira ovako bogatim susedima. Ovo imanje će možda moći da se kupi po ceni od 18.5 miliona dolara.


Imanje se proteže na 5.9 ara, smešteno je na samoj litici, i ima predivan pogled na okean. Podignuta pre nekih šest i po godina, glavna kuća ima pet spavaćih soba, sedam kupatila i zidove u staklu koji omogućuju prelep pogled.

Sama kuća ima 8.000 kvadratnih stopa, i pažljivo je projektovana kako bi pružila luksuz i komfor. Glavna spavaća soba ima visoku tavanicu, kamin i dva kupatila – za nju i za njega. Ali, ima i stpenice koje vode do bazena, i teretni lift kojim koferi mogu da se snesu u prizemlje.

Dnevna soba sa visokom tavanicom ima 6m širok ulaz, koji vodi u dvorište, smešteno sa prednje strane kuće. Dnevna soba se nastavlja na kuhinju, koja je metar uzdignuta u odnosu na dnevnu sobu, i koja ima pod od krečnjaka i granitne radne površine. Trpezarija je smeštena napolju, u blizini kuhinje, sa velikim prozorima sa pultom koji olakšava serviranje hrane.

Možete da uživate u bazenu ili banji bez da vas uznemirava buka motora – skriveni su u maloj zgradi pored kuće. Gostinjska kuća sa dve spavaće sobe se nalazi iznad garaže u koju mogu da stanu četiri automobila. I dok je dve trećine imanja nesređeno, ostali deo je pod travnjacima, cvećem i minijaturnim terenom za golf.

Jedino što nedostaje je direktan izlaz na okean, ali nema ni jedne kuće da zaklanja okean, a staze vode sve do plaže koje pripadaju lokalnim vlasnicima.

Kuća se nalazi na spisku Pola Grasantija i firme ‘Coldwell Banker Residential Brokerage – Malibu East’.Činjenice

Godine 1983, Dejvid Gefen je sklopio ugovor sa državom da će dozvoliti da se napravi javni prolaz pored njegove kuće na Karbon plaži, na Malibuu. U zamenu za tu uslugu, moći će da poveća svoje imanje, tj. da doda bazen i još neke ugodnosti. Plan se razvlačio godinama i 2002. je tužio državu da ne može da izgradi stazu. Najzad je popustio, i od ovog leta lokalno stanovništvo će moći da uživa u delu obale, koju je kolumnista Los Angeles Times-a nazvao ‘Malibuov veliki zid’.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003