Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 VAZDUH I MIŠLJENJE (VI deo) 06. 07. 2003.
Iz knjige Psihološka astrologija

EZOTERIJA, Beograd

Četiri elementa i psihološki tokovi


Sledeći na našem putu kroz znake, koji smo počeli od Ovna preko zemljanog znaka Bika, jeste vazdušni znak Blizanaca. Vazduh je povezujući element i ima racionalan pristup činjenicama i događajima Tip vazduha uglavnom naglašava mišljenje u apstraktnim formama, teorijama, idejama i konceptima; ima zadivljujuću objektivnost i živost uma. Talenat da se izrazi na odgovarajućem jeziku, što je neobično važno nekome ko pripada ovom tipu, ima uvek u velikoj meir. Uz mišljenje, komunikacija i razumevanje ideja neizostavni su deo njegovog života.

Njegovo ponašanje je uglavnom skladno, prijateljsko i prijatno, i rado će prihvatiti posredničku ulogu, ali nedostatak čvrstine i doslednosti može da ga razmazi, jer će zbog svoje jake želje za druženjem i skladom tražiti mir po svaku cenu. U njegovim mislima i delanju postoji izvesna količina nesigurnosti zbog toga što zna ponekad da bude bezličan i da se brzo prilagodi i uklopi u svako društvo. Ovo može da ostavi utisak da se on okreće kako vetar duva. Ima sklonost da suviše živi u svetu ideja, pa čak i snova, tako da uprkos svojim velikim intelektualnim sposobnostima i dobro razvijenom razumevanju, često gubi iz vida stvarnost i ono što je izvodljivo.Vazdušni znak često daje utisak da je hladan i lišen emocija. Razlog za to je da sve mora da podvrgne proveri zakona logike i da za sve nađe logične odnose. Takva osoba voli da stvori referentni okvir u koji će moći da sklopi sva iskustva, čak i ona koja se tiču osećanja, koja nisu podčožna racionalnim procesima. Time što će ih učiniti objektivnim i dati im relativnu vrednost, može da se uglavnom osobodi svakodnevnih briga.


Kada je intelektualna predispozicija prenaglašena, dubljim emocijama pripada srazmerno manje energije. Ne samo to, već se i na fizička ograničenja jedva obraća pažnja, tako da ovaj tip živi život u svom sopstvenom apstraktnom i idealnom svetu.

-nastaviće se-Copyright BONI Drenik d.o.o 2003