Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Venčanja 01. 08. 2005.
Kad je u pitanju odabir izuzetnog mesta gde će se jedno drugom zakleti na vernost, javne ličnosti imaju pomalo ekcentričan izbor, u skladu sa veličinom svog novčanika. Ovih dana, međutim, pojavila se nova agencija koja se specijalizovala u pronalaženju egzotičnih mesta, raja na zemlji, gde se lakše nego ikad kaže sudbonosno ‘Da’. Ugledajte se na ovih šest slavnih ličnosti koje su se venčale na plaži, vrhu litice i na drugim primamljivim mestima širom sveta.

Karolina Kor
Majorka, Španija
Venčanje u seoskoj crkvi na vrhu planine i svadbeni ručak u luksuznom hotelu na španskom ostrvu Majorki – jeste venčanje iz snova za Karolinu Kor, bubnjara grupe Kor, i magnata nekretninama iz Dablina, Frenka Vudsa.
Venčanje je održano u Deiji, seocetu na zapadnoj obali mediteranskog ostrva, sa svega 842 stanovnika. Selo, koje je krivudavim putem povezano sa glavnim gradom, Palmom, ima brojne stare crkve i manastire, pored mnogih drugih turističkih atrakcija. Ceremonija venčanja Karoline i Frenka je održana u najlepšoj crkvi u brdu iznad sela – osvetljenoj samo svećama, nakon iznenadne oluje i nestanka struje – uz prisustvo malobrojnih prijatelja i porodice.
Usledio je raskošan ručak za brojne zvanice u hotelu sa pet zvezdica ‘Hotel La Residencia’, nekada u valsništvu bilionera Ričarda Brensona, vlasnika Virdžin avio kompanije, koji je obnovio istorijsku zgradu i pretvorio je u prvoklasno odmaralište. Na listi najvažnijih zvanica su se našli i Bono, iz U2 i The Edge. Ručak je bio spremljen na tradicionalan način, sa sve jastogom i tradicionalnom supom sa čilijem, gazpako.

Brojne slavne ličnosti nisu uspele da odole suncem okupanim obalama Havaja, kad je u pitanju najromantičniji trenutak u njihovom životu – venčanje.
Zvezda serije Prijatelji, Met LeBlank se, sa svojom devojkom, odlučio za ostrvo Kauai, kao najlapše mesto za venčanje. Sa bilionima dolara na raspolaganju, osnivač Mikrosofta, Bil Gejtc je izabrao ostrvo Lanai, kao jedino mesto na kom je želeo da se zakune na vernost. Za tu priliku je iznajmio luksuzni hotel na plaži.

Šta je dakle to što tera mlade i mladoženje – uključujući i zvezdu filma Nešto u vezi Meri, teniskog asa Lindu Devenport i svaki peti američki par - da se za lokaciju za venčanje odluče za predivan lanac ostrva?

Jedan od odgovora je možda jedinstvena priroda Havaja: opojno zelenilo, zvuci ukelela i treperavi luai - gozbe na tradicionalan havajski način, priređene u sumrak; vodopadi, vulkani i surfovanje na talasima.

Neiscrpan izvor živopisnih lokacija vam pruža mogućnost venčanja na otvorenom. Ben Stajler i Kristina Tejlor su se venčali u blizini Skrivene plaže na Kauji; Bil Gejtc se oženio na živopisnom terenu za golf hotela ‘Manele plaža’; a Nik i Lisa Meri – čija majka ima kuću na Havajima – su se zakleli na vernost u hotelu ‘Mauna Lani zaliv’ na Velikom ostrvu, na sunčanoj Kohala obali.

San svakog para može da bude ostvaren uz pomoć mnogobrojnih agencija koje organizuju romantična venčanja na ostrvima. ‘Havaji su jedinstveno, specijalno mesto, kakvog nema nigde drugde na svetu’, kaže CEO Havajske uprave za posetioce i konvencije, Toni Verićelo. ‘To je toplo jedno mesto, gde se niko ne oseća kao stranac. Svi se osećaju kao da su kod svoje kuće, bilo da jesu, ili nisu, slavne ličnosti’.

Kejt Vinslet
Angvila
Iznenadno venčanje 2003. godine Kejt Vinslet sa režiserom filma Američka lepota, dobitnikom oskara, Semom Mendesom, održano je u ekskluzivnoj Angvili, u arhipelagu Zapadni indijanci, najjužnijoj tački Floride. Dok su nam još uvek mnogi detalji sa venčanja nepoznati, znamo da se ceremonija održala pored plaže, u zalivu Barni, na jugozapadnom kraju ostrva.

Par je, kako se veruje, iznajmio jednu od tri najskuplje vile na obali – svaka košta ne ispod 22.000 dolara nedeljno - vilu Temenos, što znači ‘utočište’ na grčkom. Tu je par mogao na miru da se venča i pobegne od sveta. Blještavo bele vile jesu kao stvorene za odmor, sa paviljnonom za ručavanje na otvorenom i ogromnim mermernim bazenom.

Dozvola za venčanje, koja u Angvili košta oko 150 dolara, može da se izvadi samo 48 sati unapred, što je savršeno za parove koji žele ultra privatno venčanje, daleko od očiju javnosti. U stvari, jedini gosti na venčanju su bila tri najbliža prijatelja i mladina dvogodišnja ćerka Mia.

Liv Tajler
Barbados
Na bajkovitoj obali Barbadosa, karipskog ostrva severoistočno od Venecuele, održano je venčanje između Liv Tajler i zvezde Spacehoga, Rojstona Langdona, u martu 2003. godine.

Vereni na Dan zaljubljenih 2001. godine, par se potrudio da venčanje bude krajnje romantično: održano je u privatnoj kući na plaži, pri svetlosti sveća. Prisutni su bili samo retki članovi mladoženjine porodice. Ceremonija je bila ‘mešavina religioznih i gradskih rituala’, ako je sudeći prema Rojstonovom ocu Česteru, koji je bio među malobrojnim zvanicama. ‘Mlada je predivno izgledala, zapanjujuće’, nastavlja Čester sa pričom, ‘ali, takva je Liv.’

Livini roditelji, pevač grupe Aerosmit, Stiven Tajler i bivši model Bebe Bjuel, nisu prisustvovali ceremoniji, jer im to, očigledno, nisu dozvolili njihovi komplikovani rasporedi. ‘Stalno su odlagali, pokušavajući da se uklope’, kaže prekaljeni muzičar Tod Rundgren, koji je, zajedno sa Bebe, odgajio Liv. ‘Pretpostavljam da im je dosadilo da čekaju.’ Međutim, mesec dana kasnije, par je organizovao drugo venčanje u Njujorku, na kom su prisustvovale sve strane.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003