Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
 PRODAJA ZA SLAD...
 Samo napred
 Može li bez kav...
 ZVER 666
 Isterivač đavol...
 SUPERJAHTA, AVI...
 LJUBIMCI
 HRISTOS VOSKRES...
 PORŠE
 PROLEĆE
 U SRCU ZLATNOG ...
 NE VOLITE ORNAŽ...
 LORELAJ
 UMNETNOST KIĆEN...
 UMETNOST KIĆENJ...
 NOVOGODIŠNJA GR...
 NOVOGODIŠNJA GR...
 USKRŠNJE JAJE
 Samo virulentno
 Jeste li za tes...
 500 MILIONA EVR...
 AMERIKANAC U PA...
 VINO I ZVEZDE
 BRISANJE ISTORI...
 Test Dr. Fila
 Jadarit
 SAD GA IMA SAD ...
 Zanimljivosti
 Zanimljivosti
 BRZI VOZOVI FRA...
 Mila Jovović
 Hotel Frensisa ...
 Henrik Ibzen (...
 Najbolji novi h...
 Najbogatiji lju...
 Svastalice
 Legenda o „YAHO...
 Venčanja
 Lament nad kafa...
 Klaudija Šifer...
 Orlando i Kejt ...
 Ko bi rekao da ...
 Zima
 Dvor i vrtovi L...
 SARGANSKA OSMIC...
 Mala Nikol
 Ekspedicija na ...
 Naručivanje čas...
 Džejson Prisli
 DŽONI KEŠ
 Porodično okupl...
 Ljubimci
 Medeni mesec
 Beograd: Sećanj...
 Kako potrošiti ...
 Rekla Kazala 3
 Rekla kazala 2
 Rekla-kazala 1
 Renesansa Krist...
 Kineski zid sve...
 "Zasto monarhij...
 SEKSI SCENA SVI...
 Lebanon: Pucanj...
 SIROTI NOVINARI...
 Švarceneger u G...
 Virtuelni seks
 Najseverniji ev...
 Tatoo
 Istorija piva
 Lament nad auto...
 LAPSUSI
 Glodari napadaj...
 Svet prepun lju...
 Paolo Koeljo!
 Tajne templara!
 Glodari napadaj...
 Čudo neviđeno!
 Pobeda Letonije
 Spammers
 Nestao u Portug...
 Hoćete li jedno...
 OSTAO SAM BEZ D...
 Donje rublje u ...
 U carstvu brašn...
 TAJNA ALHEMIJE
 KRALJICA MERI 2
 Kaze se za
 [ Svi članci ... ]
Zdravlje
 Alhemija Pedje Filiovića 25. 06. 2005.
Najnoviji brend u CG- Montenegro-Mediteran masažaPostoji nešto što živi u svim vremenima našeg prastarog Univerzuma i na svim meridijanima planete Zemlje, koja nezavisno od onoga kako mislimo i činimo, prati svoju putanju. Postoji potreba da spoznamo sebe i da iz stanja mira i uravnoteženosti delamo, odašiljemo dobre vibracije, valjda zbog bumeranga koji nam iza svake raskrsnice namiguje, prepoznamo i radujemo se poklonjenom. Potrebno je da odgovorimo na definiciju fizičkog, mentalnog, duhovnog i socijalnog blagostanja, prepoznatljivu kao formulu zdravlja. I svakako da se radujemo svakom danu životu kao daru Božijem i poklonimo mu svoj maksimum.

Ovi pokretači naveli su g-dina Blažu Dedića, prvog čoveka hotela «Mediteran» iz Budve da se javi Pedji Filipoviću, višem fizioterapeutu, učitelju masaže i jedinom kreatoru masaža u SCG, da učini prvi korak u procesu utemeljenja puta negovanja zdravlja, učenja opuštanja, spoznaje sebe i potencijala u sebi, kanalisanju dobrih vibracija na teritoriji Crne Gore. Ovo je navelo našeg Beogradjanina da se u svojoj «kreativnoj laoratoriji» otisne na put kreativnosti, sublimirajući šesnaestogodišnje iskustvo učitelja drevne veštine-masaže i autora naše «Beogradske masaže», kao i klasične higijenske masaže, po kojoj se rukovode mnoge škole u nas, često i bez njegovog znanja, kao i metode posebnih terapeutskih pristupa masažom u cilju lečenja.
Inkorporirajući izuzetno znanje i iskustvo, altruizam i umetnost vajanja tela alhemija Pedje Filipovića iznedrila je Montenegro-Mediteran masažu. Apsolutno novi brend u Crnoj Gori i neosporno pionirski poduhvat na našim prostorima koji će bez sumnje ostaviti trag u razvoji domaćeg welnessa.
Crna Gora prvi put poseduje svoju metodu masaže.
Vođen zapisom energije u svemu što nas okružuje a koju ispred nas postavlja priroda, inspirisan morem i talasima koje nam misli donose, a zaljubljen u more, Pedja je iskreirao masažu koja vas kao talasi velikog plavog prekrivaju i čiste, do samog nivoa ćelije, od svih nakupnina taloga svakodnevnog života.
U memoriji toplog vulkanskog kamenja na kome ležite utisnuta je šifra za vrata iza kojih su dugi hodnici koji vode do dubine sebe-disanja, osvešćenja napetosti i uživanja kao i prepoznavanja u zapisu srži zemlje. Dva topla kamena se udobno smeštaju u dlanove, da ih osetite, prepoznate, poverite tajnu zapisa linije života. Osam malih kamenova će se ušuškati između prstiju na stopalima, podsećajući vas na doslednost lepote, čvrstine i topline zemlje po kojoj hodate.
Zagrejani jastučići pastelnih boja od čistog pamuka sa sadržajem mediteranskog bilja –lavande, lovora, ruzmarina i morske soli, srersti sa kožom stomaka i prsa, poručujući vam da se opustite i duboko dišete, stomakom. Kao morska pena pomilovaće celo telo, vraćajući vas u period bezbrižnosti – detinjstva. Na kraju će se ugnjezditi iza ramena, upravo onog mesta koje v često „proziva“ kada se umorite.
Za razliku od jeftinih parafinskih ulja, nepotrebnih i štetnih, isplativih za „brzo isplativu masažu“, na vama će se naći tople ruke bogate bukeom bademovog, jojobinog, avokadovog, maslinovog ulja, kao i uljem morskih algi. Iz njih će pevušiti izvorom života bogata pomorandža i koketna lavanda. Ruke će vas izvajati baš kao što talas vaja žalo i kamen. I upravo ti valovi pokrenuće, zahvaljujući redosledu po kome se kreću, energija u vašem da se pretvorite u žalo koje zapljuskuju talasi i osetite se opušteno, čisto i bistre glave.

Montenegro, čestitamo! Možda ste, vođeni trendovima, mogli da se posavetujete sa kosookima, tamnoputima sa dalekog Istoka. Odabrali ste i verovali našem čoveku. Bravo! Na Vašoj smo strani kao primeru negovanja senzibiliteta prepoznavanja, poštovanja i prepoznavanja domaćeg kvaliteta i kreativne snage.
Copyright BONI Drenik d.o.o 2003