Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Alhemija Pedje Filiovića 25. 06. 2005.
Najnoviji brend u CG- Montenegro-Mediteran masažaPostoji nešto što živi u svim vremenima našeg prastarog Univerzuma i na svim meridijanima planete Zemlje, koja nezavisno od onoga kako mislimo i činimo, prati svoju putanju. Postoji potreba da spoznamo sebe i da iz stanja mira i uravnoteženosti delamo, odašiljemo dobre vibracije, valjda zbog bumeranga koji nam iza svake raskrsnice namiguje, prepoznamo i radujemo se poklonjenom. Potrebno je da odgovorimo na definiciju fizičkog, mentalnog, duhovnog i socijalnog blagostanja, prepoznatljivu kao formulu zdravlja. I svakako da se radujemo svakom danu životu kao daru Božijem i poklonimo mu svoj maksimum.

Ovi pokretači naveli su g-dina Blažu Dedića, prvog čoveka hotela «Mediteran» iz Budve da se javi Pedji Filipoviću, višem fizioterapeutu, učitelju masaže i jedinom kreatoru masaža u SCG, da učini prvi korak u procesu utemeljenja puta negovanja zdravlja, učenja opuštanja, spoznaje sebe i potencijala u sebi, kanalisanju dobrih vibracija na teritoriji Crne Gore. Ovo je navelo našeg Beogradjanina da se u svojoj «kreativnoj laoratoriji» otisne na put kreativnosti, sublimirajući šesnaestogodišnje iskustvo učitelja drevne veštine-masaže i autora naše «Beogradske masaže», kao i klasične higijenske masaže, po kojoj se rukovode mnoge škole u nas, često i bez njegovog znanja, kao i metode posebnih terapeutskih pristupa masažom u cilju lečenja.
Inkorporirajući izuzetno znanje i iskustvo, altruizam i umetnost vajanja tela alhemija Pedje Filipovića iznedrila je Montenegro-Mediteran masažu. Apsolutno novi brend u Crnoj Gori i neosporno pionirski poduhvat na našim prostorima koji će bez sumnje ostaviti trag u razvoji domaćeg welnessa.
Crna Gora prvi put poseduje svoju metodu masaže.
Vođen zapisom energije u svemu što nas okružuje a koju ispred nas postavlja priroda, inspirisan morem i talasima koje nam misli donose, a zaljubljen u more, Pedja je iskreirao masažu koja vas kao talasi velikog plavog prekrivaju i čiste, do samog nivoa ćelije, od svih nakupnina taloga svakodnevnog života.
U memoriji toplog vulkanskog kamenja na kome ležite utisnuta je šifra za vrata iza kojih su dugi hodnici koji vode do dubine sebe-disanja, osvešćenja napetosti i uživanja kao i prepoznavanja u zapisu srži zemlje. Dva topla kamena se udobno smeštaju u dlanove, da ih osetite, prepoznate, poverite tajnu zapisa linije života. Osam malih kamenova će se ušuškati između prstiju na stopalima, podsećajući vas na doslednost lepote, čvrstine i topline zemlje po kojoj hodate.
Zagrejani jastučići pastelnih boja od čistog pamuka sa sadržajem mediteranskog bilja –lavande, lovora, ruzmarina i morske soli, srersti sa kožom stomaka i prsa, poručujući vam da se opustite i duboko dišete, stomakom. Kao morska pena pomilovaće celo telo, vraćajući vas u period bezbrižnosti – detinjstva. Na kraju će se ugnjezditi iza ramena, upravo onog mesta koje v često „proziva“ kada se umorite.
Za razliku od jeftinih parafinskih ulja, nepotrebnih i štetnih, isplativih za „brzo isplativu masažu“, na vama će se naći tople ruke bogate bukeom bademovog, jojobinog, avokadovog, maslinovog ulja, kao i uljem morskih algi. Iz njih će pevušiti izvorom života bogata pomorandža i koketna lavanda. Ruke će vas izvajati baš kao što talas vaja žalo i kamen. I upravo ti valovi pokrenuće, zahvaljujući redosledu po kome se kreću, energija u vašem da se pretvorite u žalo koje zapljuskuju talasi i osetite se opušteno, čisto i bistre glave.

Montenegro, čestitamo! Možda ste, vođeni trendovima, mogli da se posavetujete sa kosookima, tamnoputima sa dalekog Istoka. Odabrali ste i verovali našem čoveku. Bravo! Na Vašoj smo strani kao primeru negovanja senzibiliteta prepoznavanja, poštovanja i prepoznavanja domaćeg kvaliteta i kreativne snage.
Copyright BONI Drenik d.o.o 2003