Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Pisces – Ribe I deo 06. 07. 2003.
Ribe su poslednji zodijački znak, koji obeležava završetak godišnjeg puta Sunca oko ekliptike. Vezan je za životnu sferu koja označava krajnju, XII kuću, kuću podsvesnog uma, tuge, tajnih težnji, unutrašnjeg razvoja, izolovanosti i vezanosti, nesebičnih činova i života posle smrti.


Planeta vladalac: Neptun

Vezan za: stopala, telesne sokove, gastroabdomenalni region (kroz refleks), epifizu i limfatični sistem.

Vašem telu je potrebna: hrana koja sadrži fosfat gvožđa.

Razvijajte: volju, bliži dodir sa realnošću.

Izbegavajte: alkohol, opijanje, samopovlađivanje.U svetlu ovakvih veza, nije čudno, što se većina autoriteta slažu da su Ribe najspiritualniji zodijački znak. On svetu daje pesnika-sanjara, lirskog pisca, istraživača i umetnika.

Ali postoji i negativna, nerazvijena strana. Oni koji su rođeni u ovom znaku, a odgovaraju njegovim nižim vibracijama, često plutaju kroz život, prateći svoje hirovite fantazije, postepeno tonući sve dublje, dok ih smrt ne izbavi iz njihovog egzistencijalnog haosa.

Po pravilu, Ribe rođene prve dve dekade znaka (20. februar – 12. mart) ne obiluju fizičkom energijom, iako je njihovo opšte stanje zdravlja dobro. Oni iz treće dekade su jači, zato što su pod dominacijom Marsa, planete snage.

Kao Riba, vaši zdravstveni problemi češće proizilaze iz emocionalno proizvedenih uslovljenosti, nego infekcija i drugih faktora izvan vas. Čak i kada izgledate mirni i opušteni, iznutra, možda, treperite od brige ili iščekivanja. Takva stanja nepovoljno utiču na vaš endokrini sistem, postavljajući temelj onim oboljenjima za koja ste predisponirani.


Kada se razbolite, obično ste pesimista u pogledu svojih šansi za brzo ozdravljenje. Prijatelji i poznanici, koji saosećaju sa vama, i ohrabruju vas, samo pogoršavaju stvari, uprkos svojim dobrim namerama. Raspravljajući o svojim simptomima vi samo produbljujete svoju ubeđenost da ste, zaista, bolesni. A ova ideja, kada dopre do podsvesnog, samodovoljna je, čak i bez ikakvog pravog povoda, da vašu bolest upravi ka pogoršanju.

Po dr. Vilijamu Dejvidsonu (Davidson), Ribe se ne mogu vezati samo za stopala, kao što je zabeleženo u tradicionalnim astrološkim tekstovima, već i zbog nekog, ne sasvim jasnog razloga, za duodenum.

Izgleda, tvrdi doktor Dejvidson, da je kalcijum absorbovan na tom mestu gastrointestinalnog trakta, tako da će, kada je Mars loše aspekovan, rođeni u ovom znaku do izvesne mere patiti od duodenitisa. Kada je ova aflikcija prisutna, postoji i nedostatak kalcijuma, što će izazvati šupljine u zubima, relativno rano u životu.

Nedostatak kalcijuma u krvi ima nepovoljan efekat na simpatički nervni sistem, uzrokuje iritabilnost koja izaziva emocionalno uznemirenje, što predstavlja stalnu pretnju vašem zdravlju. Uopšteno govoreći, oboljenja vašeg znaka su često nejasna i teška za lečenje. Zahtevaju pažnju lekara čiji su pregledi brižljivi i iscrpni, pre nego što priđe prepisivanju terapije. Lekar opšte prakse – uobičajeno nazvan »porodičnim lekarom« - će, u većini slučajeva, bolje voditi vaš slučaj nego što bi to činio specijalista.

Aflikcije Ribe uključuju tumore i gljivična oboljenja, sluz z plućima i intestinalnom traktu, probleme sa žlezdama, omekšavanje tkiva, meke i otečene noge (stopala) i konjuktivitis. Nesrećni slučajevi, koji se veoma često dešavaju Ribama, pogađaju upravo one delove tela kojima ovaj znak vlada. Tako bi trebalo da zaštitie stopala noseći odgovarjuće cipele sa ulošcima. Nemojte zapuštati duboke posekotine i ogrebotine, naročito ako ste rođeni u trećoj dekadi Riba (12. mart – 20. mart), pod uticajem Marsa. Mogu uslediti ozbiljne infekcije, kao što je tetanus, ako se ranama ne pristupi na pravi način.

Profil vaše ličnosti

Ključne reči za ličnost Riba su samilost, inspiracija, spiritizam, voljna žrtva i neodlučnost.

Ako se raznovrsni astrološki tipovi, mogu u osnovi podeliti na odašiljače i prijemnike (a u jednom širem smislu oni to i jesu), vi ste prijemnik. Ovo znači da ste mentalno prijemčivi i emocionalno osetljivi na sve, i na svakoga, ko vas okružuje.

Takva senzitivnost može biti korisna, ukoliko ostanete usmereni na one ljude i stvari koje vam mogu pomoći da se bolje osećate, i izgradite svoj karakter. S druge strane, ako ne budete oprezni, na vas mogu uticati osobe i okolnosti nižeg reda, i to, u mnogome, na vašu štetu. Ribe su, sećajte se toga, vezane za XII kuću, a nju, ponekad, zovu kućom sopstvene štete.

Pri rođenju, ova pozicija Sunca vas čini svesnim nevolje i ljudi koji pate, bez obzira na socijalni status i njihovu vezanost za vas. Za njih vi pokazujete potpunu samilost, bez obzira da li to zaslužuju ili ne. Ribe su umešane u dubine svih svetskih zala, mogu pronaći samo jedan odgovor na problem zla: žrtvovanje sebe, a to je motivisano delom dubokim milosrđem, a delom duhom ispaštanja.

Imate unutrašnji osećaj delikatnosti i rafinmana, koji često uključuje smisao za lepo, ne retko izražen kroz umetnost, muziku ili literaturu. Kad planetni aspekti favorizuju glas, Ribe postaju veliki pevači. I Karuzo, i Džeraldina Ferar su rođeni u vašem znaku. Žudite za društvom sa kojim ćete nesebično podeliti osećanja i tuđa iskustva. Ipak, budite oprezni sa poznatima koji iz vas crpe mentalnu i telesnu energiju, čineći da postanete nemirni i kolebljivi u svojim poslovima. Kada se takvo psihičko uznemirenje i dogodi, vi svoju harmoniju i ravnotežu možete da povratite, privremeno se povlačeći iz društva ljudi, i omogućujući svom umu da traži svoj sopstveni fokus, slobodan od uznemiravajućih uticaja tuđih misli.

Ako su Ribe duže vreme izložene emocionalnim konfliktima, ponekad iskuse nemir u ponašanju, ako što su brige, prisilne neuroze, problemi sa opažanjem i fobije. Ako, i kada se manifestuju fizički simptomi sa ovakvim neurozama, trebalo bi da identifikujete i izolujete faktore koji stvaraju uslove za ova stanja, i eliminišete ih. Ako psihološki problemi nastave da vas muče, trebalo bi da potražite pomoć kompetentnog psihijatra. Vi dobro reagujete na psihoanalizu.

Pri izboru profesije koja će izazvati vaše skrivene talente, kojima ste bogato obdareni, trebalo bi da razmislite o onim profesijama za koje su potrebne stvaralačka imaginacija, empatija i diplomatičnost. U zavisnosti od vašeg obrazovanja i porekla, vi biste mogli da gradite uspešnu karijeru u dramskim umetnostima, zatim kao novelist, pesnik, muzičar, socijalni radnik, propagandist i izdavač, sveštenik, mornar, u medicinskim veštinama kao apotekar, terapeut ili medicinska sestra.

U ljubavi ste odani i nežni, često preuzimate pasivnu ulogu u vezi, čak iako ste muškarac.

Pošto je uticaj vašeg emocionalnog života na vaše zdravlje ogroman, morate se dobro čuvati bračne veze sa osobom čija bi natalna karta bila u neskladu sa vašom. Po pravilu, osobe koje su rođene u periodima koji odgovaraju Raku, Škorpionu, Biku i Jarcu, najprihvatljivije su za vas, u tom smislu. Najneprihvatljiviji kandidat za uspešnu životnu zajednicu bila bi Vaga, ukoliko individualni planetni aspekti ne obezbede znatno drugačije okolnosti.

I muški i ženski predstavnici Ribe, poseduju snažan polni nagon, koji ih, ponekad, može učiniti slepim za druge, važne, aspekte braka.

Žene ovog znaka, posebno kada je Venera u lošem aspektu, često bivaju supruge isključivo po liniji seksualne privlačnosti. U nekim slučajevima, neke žene – Ribe, ispoljavaju svoj prejaki libido kao medijumi ili religiozni zanesenjaci, što Šrenk-Nocing smatra kliničkim ekvivalentom ninfomanije.

I muškarac u ovom znaku je, donekle, senzualist, koji, obično, traži seksualne avanture sa većim brojem žena. Pošto su privlačni i šarmantni, ne mora da budu agresivni da bi se obreli u čudnim vezama. Određene žene gravitiraju ka njima, i pohode njihov krevet bez poziva – bar onog formalnog.

Loše strane karaktera Riba, skoro uvek proizilaze iz slabosti, i nisu odlike zaista pokvarene prirode. Dalje, u odgovarajućim okolnostima, pod pravim uticajem, sve bi se one mogle ispraviti.

Da zaključimo:

Vašim znakom dominira Neptun, misteriozna planeta obmane, mašte, idealizma, čarobnosti, propadanja i vančulnog opažanja.

Vi ste umetnička duša, pasivni, požrtvovani, preosetljivi i emocionalni. Jupiter, savaladar nad Ribama, samo pojačava širenje vašeg uma i duha, omogućujući vam da prevaziđete barijere fizičkog kosmosa i doprete do onostranih dimenzija, ili, da se sunovratite u haos i raspadanje.

Vi, do izvesne mere, posedujete kvalitete Jupitera: blagonaklonost, mudrost, spontanost i želju za gomilanjem iskustva.

-nastaviće se-

Copyright BONI Drenik d.o.o 2003