Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Aquarius – Vodolija I deo 06. 07. 2003.
Simbolički gledano, vaš znak je unekoliko protivrečan. Iako pripada vazdušnom triplicitetu – što bi trebalo da podrazumeva pokretljivost – on je, takođe, fiksan i označava suprotni kvalitet: inertnost. Da konfuzija bude veća, ime Aquarius, Vodolija, implicira vezu sa vodom, ali se odnosi jedino na vodonošu, koji vodu života poliva na svet.Planeta vladalac: Uran

Vezan za: gležnjeve, ručni zglob, kosti donjih udova, vid.

Vašem telu treba: hrana koja sadrži natrijum hlorid.

Razvijajte: intuitivne moći, brigu za pojedinca.

Izbegavajte: preterani umor, nastrane navike, odugovlačenje.

Ovi prividni paradoksi se, u izvesnom smislu, ogledaju u vašoj fizičkoj građi i ličnosti. Kada ste rođeni u dobrim aspektima, vaš znak vam daje lepo telo, puno životnosti, ali, u isto vreme, vi ostajete, u izvesnoj meri, nežni i podležete nervnim iscrpljivanjima, ako ste duže pod stresom.

Na sličan način, i vaša narav se često pokazuje teško shvatljivom za prijatelje i porodicu, pošto ste, uopšte uzev, optimista, ali ste često sumorni i podložni fazama nezainteresovanosti i turobnosti.

Vodolije su obično dobrog zdravlja, ali postoji stalna potreba za pročišćavanjem krvi kroz odgovarajuće dijete, pojačane vitaminima i mineralima.

Dolazak bolesti je, najčešće, iznenadan, i može biti izazvan neurednim životom, tenzijama koje se gomilaju usled potisnutih emocija, i čestim preskakanjem granica fizičke izdržljivosti.

Osetljiviji ste od ostalih znakova na promene u planetarnim konfiguracijama, i možete iskusiti začuđujuće psihičke smetnje u takvim situacijama. Važno je da shvatite prolaznost ovakvih perioda, i ne dozvolite da na vas duboko utiču. Čuvajte se utučenosti i melanholije, koje potkopavaju vašu opštu zdrvstvenu situaciju. Vodolije su često sklone proširenim venama, otečenim gležnjevima i mišičnim grčevima u nogama. Ako je moguće, izbegavajte poslove koje morate duže vreme obavljati na nogama.

U poznijim dekadama života, možete patiti od povišenog pritiska, i stvrdnjavanja arterija, ako ranije ne preduzmete mere prevencije. Osim pridržavanja pravila bezmasne ishrane, jedna od najlakših i najefektivnijih mera da zadržite zdrav kardio-vaskularni sistem je program dnevnih vežbi, na čistom vazduhu. Uopšteno govoreći, Vodolije nisu oduševljene gimnasticiranjem za dobro zadravlje, ali je izuzetno važno da ostanu u dobroj telesnoj kondiciji.

Ako je Sunce, pri rođenju, bilo u negativnom aspektu jedne ili više planeta malefika, u kritičnih godinama života bićete izloženi nesrećama vezanim za električnu opremu, eksplozije, nestručni i neodgovarajuće date medikamente, ili rentgenska zračenja.

Vodolije ponekad pate od čudnih i neuobičajenih oboljenja, misterioznog porekla, koje predstavljaju probleme u dijagnosticiranju i terapiji, za ortodoksne lekare. U takvim slučajevima, usluge medicinskog astrologa, biće od neprocenjive koristi. On će biti u stanju da odgonetne, iz vaše natalne razvojne karte, prirodu osobenog stanja i vrstu terapije koja ga može izlečiti.

Grčevi u nogama su uobičajena boljka vašeg znaka, delimično zbog slabe cirkulacije, a delom zbog nedostatka svakodnevnih telesnih vežbi. Jedan od medikamenata koji vam može pomoći, u ovom slučaju, su kapsule kininovog sulfata. Ali, jedan lekar iz Čikaga predlaže jednostavniji tretman. On tvrdi da će vaš grč otkloniti udisanje/izdisanje u - malu papirnu kesu, ponovljeno dva ili tri puta. Zatim treba masirati mišić, pritiskajući ga samo silaznim pokretom, od kolena pa do pete ili palčeva. Masažu treba ponoviti i sledeća dva – tri dana.

-nastaviće se-Copyright BONI Drenik d.o.o 2003