Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Lucky strike,urban festival 06. 04. 2003.
Lucky strike,urban festival

Poslednjeg dana avgusta, prvog i drugog septembra, Beograđani su imali priliku da prisustvuju velikoj fešti nazvanoj Lucky Strike Urban Experience Festival…


Na nekoliko različitih lokacija, 30 izvođača, fantastično osvetljenje i ozvučenje učinilo je da te večeri postanu nezaboravni doživljaj za hiljade posetilaca koji će to danima prepričavati.Sve je počlo u četvrtak, 31. avgusta na terenima košarkaškog kluba ”Partizan” na Kalemegdanu. DJ-evi Paperrecordings zagrejavali su publiku pokušavajući da im poprave raspoloženje koje im je pokvarila sitna kiša koja je neprestano padala. Pola sata posle ponoći pojavio se DJ Joe Claussel, jedan od najizuzetnijih njujorških dens figura i sa njim I 12 igračica oskudno obučenih u zlatne kostime koje su zavodljivo igrale na pripremljenim podijumima iznad publike. Ipak kiša je bila sve jača...


Sat i po kasnije, temom iz filma “Ratovi zvezda”, najavio se DJ Adam F., zvezda večeri i uputio poziv okupljenima da zajedno oteraju kišu. I zaista, kreirajući novi Kalemegdan-univerzum, Adam F je aggressive drum & bass-om sa elementima jazza i funka, odveo kišu u oblake utapajući publiku u emocije svojih kreacija. Njihalo se kukovima, skakalo, urlalo. Kao završnicu “odvrnuo je do daske” zvuk “avionskih motora” dovodeći masu do extasy-e.


Stvari su na kraju “opredmetili” live-act-om The Stroj, slovenački ansambl od devet bubnjara koji su svirali na raznim metalnim odbačenim stvarima kao što su kontejneri i metalni komadi.


Drugo veče za mesto glavnog dešavanja odabrana je Hala sportova u Novom Beogradu u koju se može “strpati” 5000 duša a ispred vrata je bila barem hiljadica onih koji nisu mogli da uđu. Bio je najavljen DJ Bob Sinkler, poznat po senzualnom deep houseu, brazilskom ritmu i saradnici, pevačici Salome De Bahia.


Atmosfera je bila neverovatna: gomila raspoloženih ljudi različitih godina i najrazličitijih izgleda u trenutku se pretvorila u zagrejanu isparavajuću masu koja se izvrtala i krivila uz kovitlace zavodljivog zvuka i svetlosnih efekata. Salome sa ljubičastom svetlucavom otvorenom haljinom i perjem na glavi u istoj boji bila je zanosna koliko i njen glas.


Zatim su se na viskom postolju pojavili transdenseri James Fierce i Miss Moneypenny`s u uskim crnim trikoima sa dodatkom ružičastih i zelenih kupola na grudima, drečavim cipelama sa ogromnim platformama, ekstravagantnim ukrasima i zarovima na glavama. I naravno, neizbežne igračice, ovaj put u crvenim haljinicama. Na platformama u parteru raspoloženi pojedinci igrali su koliko je to dopuštala visina, a da se ne strmoglave u narod. Uskoro su ih, predostrožnosti radi, radnici obezbeđenja skinuli odatle.


Nakon Sinklera nastupio je DJ Dave Lee koji je oduševio masu svojim izborom hard underground tribala i progresiv trancea uz čiji je ritam nekoliko lasera sumanuto šaralo halom. Veče je na kraju začinjeno houseom DJ Terija Farleya.


Subota je, kao završnica festivala, bila zamišljena kao veliki karneval i, što je još bolje, besplatan. DJ Kevin Yost uz Rhythm Masterse, Space DJz, Ricard Grey i Antoine Clamaran obećavali su puno. Na Platou ispod Nebojšine kule okupilo se više od 10.000 ljudi. I bila je prava “ludnica”.Copyright BONI Drenik d.o.o 2003