Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Aquarius – Vodolija II deo 06. 07. 2003.
Evangelina Adams, i sama Vodolija, identifikovala je vodonošu sa Izidom bez vela: »Ona izliva nauku, progres, plemenitost misli i ponašanja, mudrost zvezda, ona pruža drugima slobodno, a sama je ponovo i sveža i nova u tom životvornom slapu«.


Profil vaše ličnosti

Gospođica Adams je, svakako, pisala o višim stupnjevima evolucije rođenih u tom znaku, pošto Vodolija, kao i ostali likovi zodijaka, ima svoju negativnu stranu.

Postoje značajna neslaganja o tačnom početku epohe Vodolije. Prema pokojnom Cijenu, iz Bratstva svetla, epoha ne počela 19. januara 1881. godine.

Astrolozi Rozenkrojcerijanskog društva iz Oušnsajda (Oceanside) u Kalifrorniji, s druge strane, tvrde da epoha Vodolije neće nastupiti pre 2600. godine, naše ere.

Zvezdana šema u vreme vašeg rođenja ima predusretljiv i lojalan raspored. Čak i neosvešćeni iz vašeg znaka, neće biti naklonjeni nasilnim delima, porodičnim svađama ili kafanskim tučama.

Vaš pogleda na svet karakteriše filozofska nepristrasnost i nekonvencionalnost. Istovremeno imate duboku intuiciju, koja vas čini dobrim poznavaocem ljudskih duša.

Vaš krug prijatelja će predstavljati presek čitavog društvenog spektra, od bogatih i slavnih, do siromašnih i neslavnih. Um Vodolije je radoznao i prodoran. On ima tendenciju da potpuno ignoriše vladajući moral ili političke stavove društva, i prihvata radikalne ideje sa velikim žarom, kao da su božanska otkrovenja. Vama je lako da postanete fanatik, bilo to u sferi religije, politike, nauke ili umetnosti.

Vi imate ono, što zovu »dar duhova« - vrstu duhovne snage koja teži da se ispolji u najširim humanitarnim poduhvatima. Zato ćete iskusiti najveća osećanja ispunjenosti i sreće u radu organizacija i grupa posvećenih nekom humanitarnom programu.

Vrhovni duhovni iscelitelji rođeni su pod vašim znakom, a rečeno je da je svaki Vodolija prirodni lekar, iako ih je, za čudo, malo toga svesno. Nema sumnje u to da Vodolije umeju da pokažu čudesan i umirujući uticaj nad emocionalno destabilizovanim osobama, čak i mentalni bolesnici padaju pod uticaj njihovog umirujućeg prisustva.

Kada ste jednom odlučili da krenete ka nekom cilju, sposobni ste za velika radna pregnuća i odlučnost. Kao službenik, ili poslovni partner, vi ste pošteni i pouzdani, jer verujete u kodeks lične časti.

Jedna od slabosti vašeg znaka, zbog koje biste trebali da budete na oprezu, je – neispunjavanje obećanja. Druge mane kojima ste skloni su: eskapizam, kapricioznost, kolebljivost i pesimizam.

Vodolije će, verovatno, imati nesrećne ili emocionalno nezadovoljavajuće bračne veze, delimično zato što izbegavaju da pokazuju svoja osećanja, i često nisu u stanju da na individualni plan prenesu intenzivnu ljubav i brigu, koju osećaju prema čovečanstvu.

Iako to može promaći strancima, porodične krize i razmirice mogu ostaviti dubok trag na hiper-senzitivnoj psihi Vodolije, često se manifestujući kroz razna psihosomatska oboljenja. Najuobičajenije su neuralgija, nervne krize, problemi sa bubrezima, i neobična, obskurna, oboljenja, koja je teško imetovati.

Vodolije su veoma podložne mentalnim sugestijama, bez obzira da li dolaze od bliske osobe, ili u obliku hipnotičke sugestije date od strane hipnotizera, ali i samostalno nametnute. Ovu vašu senzitivnost trebalo bi iskoristiti kroz vežbanje autosugestije, jer njom možete prevazići sve psihogene bolesti, a mnogo ih i nemate.

Najbolji elementarni tekst, za početnike u ovoj oblasti, još uvek je rad čuvenog francuskog mentalnog iscelitelja, koji je prvi usavršio autosugestiju, Emila Kuea (Coue). Njegova slavna opšta formula: »Svakoga dana, u svakom pogledu, sve više napredujem«, bila je zamišljena kao preliminarni misaoni instrument, u izvesnom smislu sličan hinduističkoj mantri, usmeren ka otvaranju pristupa dubljim ravnima svesti. Sam Kue je primetio da je tu frazu lako ponavljati: »I najmlađe dete je može naučiti, a poseduje i rudimentarni ritam, koji izaziva uljuljkujuće stanje uma, i pomaže zazivanje podsvesnog.«.

Osnovni principi ove tehnike, danas su nam potrebniji nego u Kueovo vreme, jer loš učinak indukovane sugestije najdijaboličnijeg hipnotizera svih vremena – televizijskog ekrana – često, tačnije nazvanog »idiotsko oko«, već se može uočiti na čitavim generacijama zavisnika.

Vaš vodić kroz ishranu

Ukoliko planetarna šema vašeg natalnog horoskopa ne upućuje na drugačiji ishod (na primer Venera u Raku), nije verovatno da će hrana igrati važno mesto u vašem životu. Vi ste, u potpunosti, spremni da uživate u lepo postavljenoj trpezi, bogatoj probranim jelima, ali će vam isto toliko značiti, ako ne i više, od srca pripremljen obrok uz logorsku vatru.

Vladar vašeg znaka je Uran, koga astrolozi smatraju jednom od najjačih planeta, uprkos njene udaljenosti od Zemlje. Mišljenje je dr. Kornela da je mali broj osoba u ovom veku na dovoljnom nivou svesti, kako bi shvatio, i odgovorio na uzvišene vibracije ove planete, i da će Uran i Neptun imati veći uticaj na buduće generacije ljudi.

Fizički efekti ove planete uključuju i predispoziciju prema slaboj cirkulaciji, naročito u krvnim sudovima bubrega i nogu. Zbog ovoga bi ishranu Vodolija trebalo pojačati vitaminom C i bioflavenoidima (uključujući rutin), kako bi ojačali venski sistem tela. Značajne količine C vitanima biće od velike pomoći u prevenciji vaskularnih problema, naročito posle 35. godine.

Sveže voće, kao što su pomorandže, limun, kruške, grožđe i ananas, trebalo bi da bude u vašim svakodnevnim obrocima.

Kada je Uran u lošem aspektu, postoje uslovi da se pojave problemi sa paratiroidnom žlezdom i da ona luči nedovoljnu količinu hormona, kako bi se obezbedila normalna ravnoteža kalcijuma i nartijuma. Kao rezultat se pokazuje nervna napetost, razdražljivost i zamor.

Rezerve kalcijuma se moraju obnoviti konzumacijom jela bogatih kalcijumom, kao što su: mleko, tvrdi sir, zeleniš slačice i repe, soja, melasa i bademi.

Ćelijska so Vodolije je natrijum hlorid, svima bolje znana kao obična so. Ako ste, ikada, so izložili vlagi, znate da je ona privlači. U telu ona vrši funkciju privlačenja vode, koja je nosi kroz crevni trakt i kroz tkivo. Ovde uviđamo kako vam dobro pristaje ikonički znak vodonoše.

Kada se pojavi nedostatak natrijum hlorida u telu, voda, koja čini 70% ljudskog organizma, ne može ispravno da se kontroliše i deli. Efekti ovog nedostatka mogu biti pojava hidropsije, katara, dijareje, i u ekspremnim slučajevima, delirijuma.

Na nesreću, ne možete prosto nadoknaditi nedstatak natrijum hlorida dodajući više soli u hranu. Običa so neće ući u krvotok zato što je isuviše krupna da bi mogla biti absorbovana kroz fine tubule sluzne membrane, koja obično asimiluje takve elemente. U stvari, previše obične soli u hrani može može pridoneti stvrdnjavanju arterija, problemima sa kožom, moždanom udaru i neugodnosti sa bubrezima.

Pravi način da se nadoknadi ćelijska so Vodolije je unošenje sledećih namirnica u jelovnik: kupus, spanać, špargla, celer, rotkvice, mrkva, sočivo, kukuruz, okeanska riba i morska hrana, jagode, jabuke i smokve.

Vašu ćelijsku so, u koncentrisanijem obliku, možete naći u biohemijskim medikamentima Natrium Muriatricum.

Među travama koje se vezuju za Vodoliju su gavez (koren), buhač (kaloper), morska zelenika (Eryngium maritimum) i uva ursi.

Homeopatski medikament za Vodoliju je Arsenicum album.

Joga za Vodolije

Osnovni ciljevi ove tehnike su stimulacija cirkulacije i povećanje protoka magnetske energije kroz čitavo telo. Takođe će pomoći održavanju uravnotežene funkcije endokrinih žlezda, od kojih su dve posebno važne (hipofiza i paratiroidna) za zdravlje Vodolije.

Vreme: između 7 i 9 česova, izjutra.

Mesto: na otvorenom, u senci.

Trajanje: približno 8 minuta.

Tehnika: sedite u uspravnom položaju (Siddha-asana, ako ste upoznati sa jogom), u stolici sa naslonom, pokušajte da ispraznite mozak, kolko je to moguće. Blago napunite pluća vazduhom, brojeći do 4., zadržite dah do 16 (ako vam je to previše počnite sa 8 i povećavajte broj posle nedelju ili dve prakse). Izdišite brojeći do 8.

Ponovite ciklus 10 puta, svkoga dana u prvom mesecu vežbanja, 15 puta u drugom mesecu i 20 puta u trećem.

Dok udišete zamišljajte kako dah povlačite prema pupku. Dok izdišete zamislite kako se tok daha pruža izvan vas, otprilike tridesetak santimetara od nosa.Copyright BONI Drenik d.o.o 2003