Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 STRELAC (22. novembar – 21. decembar)-I 06. 07. 2003.
Planeta vladalac: Jupiter

Vezan za: kukove, butine, trtični pršljen.

Vašem telu je potrebna: hrana koja sadrži silicijum dioksid.

Razvijajte: takt, samodisciplinu i istrajnost.

Izbegavajte: cigarete, nervne šokove, neopreznu vožnju.Nije potrebno mnogo mašte da se kaže kako Strelci reflektuju ovu kosmičku aktivnost, kako svojim karakterom, tako i nazorima. Čitavog života oni teže daljinama, čak i uprkos teži, a njihova kultna pesma trebala bi da bude »Tamo daleko«.

Strelac (koji je ujedno i Kentaur), je dalekometni lovac i istraživač, bilo da je na morima, tropskim džunglama ili opasnim kamenim kanjonima naših gradova. Osećanje da je okovan okolnostima ili privezan emocionalnim pripadanjem nekoj osobi, pre ili kasnije će se iskazati na stanju njegovog zdravlja. Razne vrste nervnih neuravnoteženosti i problema krvotoka, koji muče ovaj znak, vrlo često su psihogenog porekla.

Kao Strelac, morate se čuvati od unutrašnje čežnje za brzinom i avanturom, koja, u našem vremenu, može prosto značiti naklonost brzoj vožnji ili opasnim sportovima. Po prirodi ste skloni nesrećama, i sve te impulsivne težnje mogu se pokazati štetnim po vas.

Kada do povrede dođu, one obično pogađaju karlicu, noge, krsta, zadnjicu i mišiće kukova i butina. U poznijim godinama, povećaće se rizik od padova, pa biste dobro činili da se čuvate zaleđenih pločnika, strmih stepenica, i sličnog.

Vaša lična veza sa svojim lekarom je jedan od bitnih faktora koji će odlučiti o efektivnosti kojom će vas lečiti. Morate osetiti da njegov interes za vaš slučaj ide dalje od pukih kliničkih razmatranja bolesti, dakle, da uključuje čitavog čoveka (ženu). Naravno da ste u pravu. Najbolji lekar ili iscelitelj, za vas, se može naći među rođenima u Vagi ili Vodoliji, pod uslovom da planetni aspekti njegovoe karte nisu neprijateljski vašim.

Kao dete Jupitera, vaš optimizam i otvorena priroda, i volja da sarađujete sa lekarem, pod uslovom da imate poverenja u njega i njegove lekove, čine vas dobrim pacijentom i lako vas je izlečiti. Veoma ste sugestibilni kada se radi o stanju vašeg zdravlja, i ne bi bilo dobro da budete pod uticajem negativnih osoba i ideja, dok ste bolesni.

Uošte uzev, Strelac je dobrog zdravlja, ako ne celog svog života, ono većim delom, ukoliko ga doslovno ne potkopava besciljnom ishranom, odavanjem alkoholu, ili preteranim naprezanjem. Oboljenja, koja ga, ipak, snađu, obično se začinju u jetri, arterijskom sistemu, ili iz nervnih napora.

Vaš Sunčev znak, astrolozi zovu Promenljivi krst, čija ostala tri kraka čine Blizanci, Devica i Ribe. Planetne aflikcije u vašoj natalnoj karti, prema bilo kom od ovih, za vas vezanih znakova, uticaće na vas. To posebno važi za Blizance, znak suprotan vašem. Kroz refleksnu akciju patogeni aspekti u Strelcu mogu rezultirati u plućnim tegobama, bronhitisu i drugim oboljenjima vezanim za Blizance.

Ako je vaš planetni vladalac u lošem aspektu na vašoj natalnoj karti, moguće je ometanje proizvodnje Jupiterovog hormona – insulina – naročito kada je odgovoran jedan malefik kao Saturn, planeta obstrukcije i atrofije. Insulin kontroliše šećer u organizmu, skladišteći ga kao glikogen, kada postoje prevelike rezerve, i pomaže njegovom konvertovanju, kada je potreban zbog energije.

Nepovoljan uticaj na Jupiter trebalo bi da vas upoziri da obratite pažnju na veliku količinu šećera i masnoća koje unosite. U aflikciji, Strelac se vezuje sa sledećim patološkim uslovima: išijas, reumatizam kukova i butina, intestinalni problemi, fistule, problemi sa disanjem, degenerativna zadebljanja jetre i lokomotorna ataksija.Profil vaše ličnosti

Po prirodi ste direktni, optimistički, smeli i altruistički – što su sve pozitivni kvaliteti koji ukazuju na prijatelja čovečanstva.

Istovremeno, vaš znak je bikorporealan (dvotelesan, dvoprirodan) i ponekad je očevidna paradoksalna tendencija da budete pre oprezni no nesmotreni, osetljivi i povučeni nego ekstrovertni, rezervisani nego otvoreni.

Ti kratki periodi su izuzeci, ne pravilo. U celini je vaš karakter obeležen naprednim, ekspanzivnim kvalitetima vašeg planetnog vladaoca, Jupitera. Vaša žudnja je da istražujete, stičete iskustvo, polažete nove temelje – bilo znanja, ili vere, ili političkih carstava.

Nije slučajnost što je Španija, nacija Strelaca, postala majka Osvajanja u XV i XVI veku. Pod tom zastavom su Kolumbo, i njegovi savremenici plovili u otkriće nepoznatog. Balboa, pronalazač Tihog okeana, uzvisio je svojom desnicom zastavu Device i Kastilje, jašući na talasima, i dižući levicom oštricu mača, deklamovao je proklamaciju, kojom ga je zauzimao »danas i zauvek, dogod bilo sveta i veka, i sve do Sudnjeg dana, celom čovečanstvu«.

-nastaviće se-Copyright BONI Drenik d.o.o 2003