Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
 Pogledajte najn...
 KRALJEVSTVO NA ...
 AMBULANTA ZVANA...
 LIFTOVI KOJI SE...
 Rezidencijalna ...
 DUPLEKS KOJI ĆE...
 NEKI TO VOLE – ...
 HOTEL IZ BAJKE
 ART DEKO UVEK Z...
 NOVA ARHITEKTUR...
 ČIK POGODITE: N...
 Umeće projektov...
 CEO STAN U JEDN...
 NAGRADA PRICKER...
 5 CVETNIH SAVET...
 DRVO, BETON I N...
 BELLA SKY COMWE...
 ZAČARANA KUĆICA
 BAIJA DIVOTNA
 KUĆA BUMERANG
 DRVENO GNEZDO
 HOTEL „&“
 SOFA NIJE KAPUT
 HARMONIJA PROST...
 Snohetta design
 SOFA NIJE KAPUT
 NAGRADA PRIKER ...
 KUĆA NA KRAJU S...
 LEGENDA SENT TR...
 RAJ NA JEZERU K...
 Ekskluzivno iz ...
 MILJENČE NJUJOR...
 ŠIK I ŠARM MANO...
 HOTEL EPA I DIZ...
 TAJNA MATE HARI
 BRISTOL, ZOVEM ...
 PTICA RAŠIRENIH...
 KUĆA NA LAVLJEM...
 LA FINCA
 DRVO, BETON I N...
 KOCKA ŠEĆERA
 BISER NA JADRAN...
 NOV DOM GVINET ...
 BUNTOVNIK S RAZ...
 TAJNA MATE HARI
 ČAMAC ZA UŽIVAN...
 KRSTATA KOLIBA
 Beli splav
 KUDA IDU IRVASI...
 RASKOŠAN ŽIVOT
 UMETNIČKA INSTA...
 LEPTIRI, CVEĆE,...
 LELUJAVA KUĆA
 Olimpijski Lond...
 Ruska kuća
 Kako su meseci ...
 PET ZELENIH ZVE...
 STEPENASTA KUĆA
 LETEĆI TEPIH
 Može li bez kav...
 Jelka
 AFRIKA U SRCU Ž...
 BAIJA DIVOTNA
 Marina Bay Sand...
 BAIJA DIVOTNA
 LA FINCA
 BELA KUĆA
 MALA ALI SLATKA...
 Ekskluzivno iz ...
 PRICKER LAUREAT...
 GRADSKI SUNCOBR...
 BAJKA U PRIRODI
 NA DIVLJEM ZAPA...
 KUTIJA S BLAGOM
 Ekskluzivno iz ...
 PRICKER LAUREAT...
 UMETNIČKA ARHIT...
 LOVE LOVE
 ELEGANCIJA NA B...
 NEVINOST I 50 C...
 Apstrakciija u ...
 LETO BEZ KRAJA
 SEKSI I COOL HO...
 PEKING U LAS VE...
 Trepavice na ku...
 DODIR KRALJA MI...
 EL MONTE SAGRAD...
 BAJKA U SNEGU
 SKULPTURALNA GE...
 U KNEŽEVSKOM DO...
 Trepavice na ku...
 Koliba na brdu
 PLANINSKA OAZA
 KUĆA BEZ POČETK...
 SKULPTURALNA GE...
 KUĆA ISTOKA I Z...
 PROVIDNA VIKEND...
 REVOLUCIJA U VE...
 Apstrakciija u ...
 Kuća koja lebdi
 LJUBAVNO GNEZDO
 Brazilska babuš...
 GRADOVI BUDUĆNO...
 MIRIS DRVETA
 KUĆA NA TALASIM...
 KUCA LJUBAVI
 STEPENICE
 NORVEŠKI KUTAK ...
 ZELENI KROVOVI ...
 ROMANTIČNA VILA
 UPOZNAJTE BEOGR...
 Živeti u dvorcu
 U DRUŠTVU LAVOV...
 Slatka kuća u L...
 Kuća Peningtono...
 ŠVAJCARSKA PAST...
 ŠVAJCARSKA PAST...
 SLAMNATA KUĆA
 FOR RENT
 Francuska rezid...
 U VRTU VILJEMA ...
 BAJKA O KAMENU ...
 U VRTU VILJEMA ...
 LAS ALAMANDAS-V...
 Four Seasons-Ge...
 Four Seasons-Ge...
 Sudbina se zove...
 Najskuplje kuće...
 Najskuplje kuće...
 Dvorac Alkazar,...
 Lepota Beverli ...
 ŠIROKI VIDICI
 Presidio palata
 PRICKER NAGRADA...
 Kenzo Tange
 Istorijski Hjum...
 BELO ODELO NA G...
 Malibu
 Suru, s ljubavl...
 Da li je samotn...
 Dvor i vrtovi L...
 Ostrvo Jupiter
 Na brodu porodi...
 U senci rascvet...
 Enćino Vila
 Mađarski parlam...
 Srpske građansk...
 U2 Hotel
 Živeti na trgu ...
 Svetlost bez gr...
 HOTEL KRALJEVA
 Simbolizam u ar...
 ULOGA PIROTSKOG...
 Dali
 Norman Foster
 Hotel nad hotel...
 I to će proći
 Nomad plave krv...
 Kristijan De Po...
 Zan Nuvel
 Hundertvaser II...
 Hundertvaser II...
 Srpski dom u Ne...
 Arhitekta neobu...
 FILIP STARK
 LOS COLORES MEX...
 Ing banka u Bud...
 Pariski šik!
 Bašta u bašti
 Kuća s nastrešn...
 Licnosti
 [ Svi članci ... ]
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 STRELAC (22. novembar – 21. decembar) 06. 07. 2003.
Uzvišeni duh, koji drži pravac Strelca, nikad u potpunosti ne opadne. U času, kada dođe vreme za isplovljavanje sa plimom, taj duh ga inspiriše na onu vrstu megalomanije, koju je Mark Tven, i sam Strelac, ovako opisao:»Kad sam nestašan«, pisao je, »služim se meridijanima i paralelama kao ribolovnim mrežama, i prečešljam Atlantik loveći kitove, glavu počešem munjama, a uspavljujem se grmljavinom.« Ako ste nepažljivi, ovo oholo samopouzdanje i optimizam vas mogu odvesti u nezdrave i riskantne poduhvate, koji obećavaju bogate nagrade, ali, zatim, nestaju kao oblaci.

Izuzetno ste ponosni na svoje poreklo i prijatelje, dom, domovinu i talente, i osećate se poniženim i uznemiranim na najsitniji znak koji bi mogao ukazivati da oni nisu ono što vi iskreno verujete da jesu.

Drugim rečima, vi stvarate svoj sopstveni svet, i očekujete od drugih da vide ono što i vi. U stvari, istina je da, kako je to jedan ezoterik istakao, Strelac »nosi svoju sopstvenu svetiljku i gleda na svet kroz sjaj koji ona baca«.

Nemilosrdnost, bilo kakve vrste, vam je strana, i mnogo ćete truda uložiti kako biste izbegli da povredite druge. Ironija leži u tome da će vaš otvoreni prilaz svemu, a i vezama sa drugim ljudima, često rezultirati netaktičnim primedbama, koje će, iako sasvim nenamerno, duboko uvrediti kako poznate, tako i potpuno nepoznate osobe.

Brak za Strelca često zna da bude nesrećno iskustvo, ako ne pronađe supružnika koji je u stanju da razume njegovu duboku potrebu za ličnom slobodom, i spreman je da se sa njom pomiri. Vi želite da vaš bračni partner ima potpuno poverenje u vas, i niste u stanje da podnesete bilo kakvu vrstu domaće nesloge, ljubomore ili ograničavanja, naročito ako to potraje.

Uzrok vaše rastuće nervoze i nemira, u takvim okolinostima, ne mora biti očit vašim ukućanima, pošto vi neprestano izbegavate porodične neprijatnosti. Vaše rešenje može biti, da prosto »odšetate«, često i na neka prilično udaljena mesta.

Privlače vas duboke teme, ako što su filozofija, etika i religija, i često se pridružujete progresivnim strujama. Kao politički aktivist, uskoro postajete napeti i nervozni, i donosite preke odluke, zbog kojih, kasnije, žalite. Ovo je posebno tačno za Strelce druge dekade (od 2. do 11. decembra), koji padaju pod dominaciju Marsa. Kada ste sa prijateljem, oslobođeni u svetu koji vam je pod rukom, uživate u lagodnom druženju otvorenog srca. Nasuprot Škorpiona, vi polažete sve svoje karte na sto, i bilo šta, što je skriveno i neiskreno, vama je odbojno.

U ličnom životu, vi ste, što se tiče seksa i perverzija, slobodniji od bilo kog znaka u zodijaku. To ne znači da vaš seksualni nagon nije jak. Naprotiv. Štaviše, kao rođeni lovac, vi potpuno uživate u jurnjavi, ako ste muško, i strategiji, ako ste ženski Strelac. Oboje su pažljivi i ispunjavajući ljubavnici.

Ako ikada prevaziđete urođenu čežnju za nekim zelenijim pašnjacima, možete da iskujete uspešnu karijeru u bilo kojoj vokaciji, koja zahteva svestran, intuitivan mozak, sposobnost da proučava i demonstrira, talenat za publicitet i propagandu i nepristrasnu veštinu suđenja.

Negativne osobine, kojih treba da se čuvate, su: tendencija da za sobom ostavljate nedovršene poslove i počinjete nešto novo, sarkazam, kockanje i neodgovornost.

Vaš vodić kroz ishranu

Osnovno pravilo koje treba da upravlja režimom ishrane Strelaca jeste: vežbajte uzdržavanje od konzumacije masnih jela i začina. Jupiter utiče na jetru i arterijski sistem, i, kada je nepovoljno aspektovan, teži da unese nemir u ove vitalne telesne organe. Egzotična jela i gurmanski slatkiši, koji su, skoro, neodoljivi za Strelca, u krvotok unose previše elemenata koji formiraju kiseline, uključujući masnu kiselinu i holesterol, što izaziva ograničenje cirkulacije u nogama i stopalima. Tada se pojavljuju grčevi u nogama, ponekad tako oštri da sprečavaju san. Na sličan način, začepljenje koronarnih arterija, koje hrane srce, ili krvnih sudova u mozgu, mogu prouzrokovati srčane napade ili moždanu kap, naročito u poznijim godinama.

Da biste obzbedili uslove svojoj jetri, za obavljanje svojih funkcija, morate se potruditi da je u dovoljnoj meri snabdevate, pre svega, vitaminom C i B-kompleksom.

Jedan od B-vitamina, holin, igra vitalnu ulogu u održavanju zdravlja. Potreban je da organizmu pomogne u korišćenju masnoća. Istrživanja pokazuju da ozbiljan nedostatak holina prouzrokuje degenrativne promene, i smrt ćelija jetre. Holin možemo pronaći u pšeničnoj klici, telećoj jetri, žumancima jaja, i lecitinu soje. A može se uzimati i medikamentozno.

Vašoj jetri je potrebno stalno, i adekvatno, snabdevanje vitaminom C, kako bi izašla na kraj sa hemijskim otrovima, koji u krv dospevaju iz brojnih izvora, uključujući i hranu koja sadrži toksične dodatke.

Vitamin C (askrobinska kiselina) pomoćiće prevenciju kolapsa kapilarnih vena.

Ćelijska so Strelca je silicijum dioskid, koji se u prirodi nalazi u kristalizovanoj formi običnog kvarca.

Pankreas sadrži znatnu količinu silicijum dioksida, a potreban je tkivu običnih mišića. Ova so je prisutna u kostima, vezivnom tkivu mozga, i omotačima nerava. Dobar je izolator, i pomaže očuvanju toplote u hladnim danima.

Silicijum dioksid je uzročnik raspadanja materije, kao što je gnoj iz čireva i bubuljica, izbacuje ih na površinu kože, i deluje lekovito na mesta gde je zapaljenje buknulo.

Možete konstatovati nedostatak ove soli kada ustanovite da vašoj kosi nedostaje zdrav sjaj, ako su vam nokti slabi i lomljivi, ako su vam kapci zapaljeni, a desni bole ili su pod apscesom. Varivi izvori silicijum dioksida su jestiva kora voća i povrća, smokve, jagode, suve šljive, škotski ovas, paškanat, neljušteni pirinač i zrele trešnje.

Silicijum dioksid može se, takođe, naći i u tipično Strelčevim lekovitim travama, ako što su: majoran, slez, petrovac (turika) i žalfija.

Joga za Strelca

U Indiji, većina, ako ne i sve, vežbe joga-disanja uključuju neku vrstu autosugestije uz kontrolu prane, ili »vitalnog daha«. Mnogi učitelji joge smatraju i samu autosugestiju vrstom energije koju volja i vizualizacija upravljaju bilo kom željenom delu tela. Nabijena elektromagnetskom snagom, ona može izlečiti bilo koje metalno ili fizičko oboljenje, pod uslovom da se primenjuje dosledno u vremenskom periodu koji je potreban da bi izlečenje bilo uspešno.

Sledeća tehnika uključuje kontrolu disanja, autosugestiju i mentalno ponavljanje vibracionog sloga, zvanog mantra.

Vreme: između 8 i 9 časova, pre podne, i između 16:00 i 17:00 časova.

Mesto: izolovano mesto van kuće, ako je to moguće. Inače, dobro prozračena soba.

Trajanje vežbe: 5 minuta.

Tehnika: udobno sedite u uspravnoj stolici, zatvorenih očiju, i, za časak, opušteni, pasivno dopuštajući da okolne vibracije prirode prodru u vaše telo i um.

Polako i duboko dišite, brojeći do sedam. Brojeći do jedan dopustite obrtanje toka disanja, zatim, polako, izdišite, brojeći do sedam. Pomozite svojim plućima uvlačeći abdomenalne mišće. Ponovite ciklus deset puta.

Zatim, položite otvoreni dlan desne ruke – preko jetre. (Ona se nalazi u gornjem desnom delu stomačne šupljine, neposredno ispod dijafragme.) Ponovo dišite polako i ritmički. Ali, umesto da brojite, u sebi ponavljajte slog hromm, raspoređen u sedam jednakih vremenskih jedinica. U isto vreme vizualizujte struju energije koja prolazi kroz vašu ruku sve do jetre, uvirući u nju. Ponovite ciklus deset puta.Copyright BONI Drenik d.o.o 2003