Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Putovanje je život u malom! 06. 07. 2003.
Šta je našoj saradnici Tatjani Nježić rekla Nina Milovanović o braku i drugim demonima...

Poznata TV voditeljka Nina Mudrinić odnedavno zaplovila je u bracne vode. I, za početak, promenila prezime. Sada je Milovanović. Govoreći o tome šta joj je bilo najznačajnije tokom nedavnog medenog meseca Nina navodi da je na bračnom putovanju, ustvari, upoznala svoga muža.

"Vreme medenog meseca proveli smo na Kubi", priča gospođa Milovanović."Bili smo tamo skoro četiri nedelje i meni je već posle nekoliko dana bilo jasno da ćemo, s Božijom pomoći, moći u skladu da provedemo zajedno čitav život. To daleko i egzotično putovanje bez nameštenih atmosfera pokazalo je velike sličnosti u našem načinu razmišljanja i poimanja sveta. Putovanje i jeste život u malom. Snalaženje u novim situacijama, osmišljavanje beskrajno dugog slobodnog vremena. Mi nismo izlazili u klubove, odlazili na zabave, čak nismo ni čitali knjige. Mi smo prosto bili zajedno, u toj lepoj daljini i pričali danima i noćima. Malo smo spavali, malo jeli i potpuno se posvetili jedno drugom. Nismo imali vremena za svet oko nas, iako smo uživali u čarima kubanskih uzbudljivih mesta. Naše ushićenje se prenosilo i na te zanimljive predele. Jednostavno rečeno: Kubu pamtim po medenom mesecu, a ne medeni mesec po Kubi.


Šta, uopšte, po vašem mišljenju znači, a šta bi trebalo da znači to vreme medenog meseca?


-Moj medeni mesec bio je ono sto bi on u stvari trebalo da bude po svim klasičnim, starinskim merilima. Suprug i ja nikada ranije nismo putovali, izlazili smo retko i kratko. Kada smo prećutno zaključili da bi smo zajedno živeli lepo, on me je zaprosio. Medeni mesec bio je logični sled događaja, i kao u klasičnoj literaturi, tek on nam je otkrio kakve smo zbilja ličnosti i kako će da izgleda naš život. Medeni mesec bi trebalo da uvede dvoje ljudi u svetu tajnu braka, da im na početku novog života pokaže onu lepu stranu velikog i večitog zajedništva.


Vi ste atraktivna žena, ostvarili ste karijeru u javnoj profesiji. Sa te tačke gledišta šta vam je brak doneo a šta odneo?


- Moj javni posao nikada i nije imao veze sa mojim privatnim životom. Vama sam baš, Tanja više puta pričala o toj mojoj želji za mirnim i skrivenim porodičnim životom. Završila sam filosofiju što nekako ne ide previše sa televizijom. Sva sam starinska, a to takođe nije u skladu sa savremenim elektronskim medijima. Interesuju me stvari koje su daleko od savremenih modnih trendova. Sticajem okolnosti sam se bavila javnim poslom, i ne mogu da kažem da mi to nije donelo mnoga zadovoljstva. No, to nikada nije bio jedini oblik moje sreće. Brak mi je doneo podršku da se bavim i nečim drugim što sam oduvek želela. Doneo mi je izvestan mir koji mi je bio potreban. I radost zajedničkog života, odnosno uzajamnog davanja. Doneo mi je veću sigurnost nego što sam je do sada imala. Doneo mi je ispunjenje građanske konvencije, a ja volim poštovanje pravila. Doneo mi je zreliji način razmišljanja. Doneo mi je, iznad svega ljubav. I novo prezime. Sve mi je to brak doneo, a ja sam se tako plašila i mislila da neću moći da odgovorim svim njegovim zahtevima. Nije mi oduzeo ništa, osim nepotrebnih stvari kojih sam oduvek želela da se "otarasim" a nisam znala kako.


Šta ocekujete od ovog milenijuma?


-Priznajem da ja uvek očekujem mnogo, zato je i teško da budem zadovoljna, ali mislim da je dobro imati visok kriterijum. Pojednostavljeno govoreći, očekujem da u XX veku ostanu sva stradanja i svi ratovi, u šta svakako ubrajam i NATO bombardovanje moje zemlje. Da ovaj vek upamtim po kinematografiji, avio-industriji, letu na mesec, velikim tehnološkim i naučnim dostignućima... Od novog milenijuma očekujem da iz starog izvuče pouku da nam ništa ne znače sva ta dostignuća, ako se na kraju pokaže da smo pametni a nismo srećni.

Copyright BONI Drenik d.o.o 2003