Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Suru, s ljubavlju 04. 04. 2005.
Beg u Kaliforniju, u Big Sur, svaki će auto staviti na probu. Nakon oko 250 km vožnje južno od San Franciska, izlazi se na autoput, uzanu traku koja prati strmu kalifornijsku obalu. Na ovom mestu planine Santa Lućija gotovo se strmoglavljuju u more. Kišovito vreme može da učini put relativno opasnim, ali nenadmašni pogled na stenovitu obalu Pacifika čini da se vaš trud isplati. Oni manje skloni avanturama uvek mogu da se opredele za let u obližnji Monterej, samo pedesetak kilometara.
Sa preko 200.000 ari obale pod zaštitom, divljim životinjama, potocima, šumom i travnjacima, ono što čini Big Sur još lepšim je njegova netaknuta lepota. Nasuprot grebenima i malim zalivima u Big Suru, smešten je, na šumovitoj strani planine, "Ventana hotel i banja". Iako je mesto na osami - savršeno je utočište od svakodnevnog života – ipak vam pruža najveće ugodnosti. Prelepe krivudave staze rasprostiru se po celom imanju od 243 ara, i povezuju japanske bazene sa toplom vodom, sa dva bazena sa toplom vodom na otvorenom – u jednom od njih nošenje kupaćeg kostima nije obavezno, Restoran "Alegria banju" i malu, ali adekvatnu teretanu. Enterijer 62 apartmana je izvanredan. Svaki ima kupatilo urađeno u kombinaciji kamena i drveta, bar sa gornjom pločom od granita i tekućom vodom, i velike prozore koji gledaju na privatne terase. Rustični kamini, koji se mogu naći u svim sobama, pravi su kontrast DVD i Bos stereo sistemima i bežičnom internetu. Ukusno nameštene sobe, koje uprkos svemu vape za obnovom, imaju televizore sa plazma ekranom i velike, udobne fotelje. Privatni djakuzi na otvorenom i predivni zidovi u kedrovom drvetu čine četiri Vista apartmana izuzetno luksuznim.

‘Ventana hotel i banja’ jeste oduvek bio utočište holivudskim zvezdama. Leri Spektor, losanđeleski producent i menadžer, poznat po finansiranju i produciranju filma Goli u sedlu, osnovao je i vodio hotel u prvo vreme. Glumac Stiv Mek Kvin, glumica Ali Mek Grou, producent Suzana de Pas i režiser Džoel Šumaher, bili su prvi gosti hotela 1975. godine; prvi u nizu slavnih ličnosti koje su, u godinama koje su usledile, dolazile u ‘Ventana hotel’. Među njima su i Robert de Niro, Barbara Strejsend, Džulija Roberts i Opra Vinfri.
Možda nikad nećete poželeti da napustite svoj Vista apartman.
‘Ventana’ je u najvećem broju slučajeva opremljena za parove. ‘Za veliki broj naših klijenata, ‘Ventana’ je bila prvi pravi romantični izlet, i svi su se iznova vraćali’, otkriva nam Pol O’Daud, menadžer hotela.
I nije teško dokučiti zašto: gosti, koji u većini slučajeva imaju između 30 i 50 godina, mogu da se šetaju šumom, stazama gusto načičkanim kamenim klupama i mrežama za spavanje, ili da zarone u japanski bazen sa toplom vodom nakon terapeutske masaže. Mnoge banjske usluge su dostupne u okviru samih apartmana.

Oni koji traže malo više akcije na odmoru, mogu da biraju između nekoliko ponuda hotela: planinarenje uz pratnju vodiča, posmatranje ptica, ili časova
slikanja. Jedan od popularnijih vidova zabave je odlazak, uz pratnju profesionalnog vodiča fotografa, do najlepših mesta na Big Suru, uključujući tu i Fajfer plažu i vrh Sur. Talasi koji udaraju u ogromne stene Fajfer plaže prosto oduzimaju dah, dok je vrh Sur mesto gde se nalazi istorijski svetionik. Opremljeni digitalnim kamerama i stativima, koji se mogu iznajmiti u hotelu, gosti mogu slobodno da slikaju do mile volje i sutradan da se dive fotografijama formata 16x20, koje će im biti isporučene na vrata. Ukoliko u tri sata popodne odete na jogu, onda je u četiri sata degustacija sira i vina sasvim prikladna.

Ručak i večeru možete dobiti u restoranu ‘Ćelo’ sa četiri zvezdice koji se nalazi u samom hotelu. Druga mogućnost je da jedete u sobi, ali vam preporučujemo da večerate napolju, jer je terasa restorana ‘Ćelo’ tačno iznad Pacifika, sa neverovatnim pogledom na okean. Ali, i pored odličnog ambijenta i korišćenja isključivo svežih namirnica – u većini slučajeva potiču iz bašti sa samog imanja, jela se ne mogu meriti sa svim ostalim doživljenim u ‘Ventani’. Tako je, na primer, ‘Ranč Niman’, pečeni svinjski odrezak bio suv, a karbonara (testenina nalik pirinču prelivena italijasnkim krem sirom), kao prilog je bila osrednja. Na izvanrednu večeru otidite preko puta u ‘Post Ranč’, restoran sa pet zvezdica, gde se minimalne cene po obroku od 75 dolara, noću menjaju.
Večerajte na otvorenoj terasi restoranu ‘Ćelo’ sa pogledom na more.
Ni doručak u ‘Ventani’ ne treba propustiti. Ponuda je zaista velika, od peciva – nemojte propustiti izvrsne čokoladne kroasane – do svežeg voća, ovsenih pahuljica, jogurta i uobičajenih sokova, kafe i čaja. Ukoliko niste raspoloženi da sedite u velikoj dvorani, izuzetno ljubazno osoblje će vam doneti doručak – ili bilo šta drugo,– u vašu sobu. Ukoliko vam zatreba još drva za kamin ili pomoć oko prtljaga u kasnim noćnim satima, možete da pozvonite momku sa kolicima, koji vam je uvek na raspolaganju.
Cene u sezoni se kreću od 459 dolara pa na gore, dok su cene van sezone od 389 dolara pa nadalje.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003