Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Princ Heri 04. 04. 2005.
Još dok je bio dečak, princ Heri je bio pravi vragolan.
Rođen 15. septembra 1984, kao princ Henri Čarls Albert Dejvid, u bolnici u zapadnom Londonu, uskoro je postao poznat kao Heri.

Tek kasnije je dobio nadimak "Srećni princ". Poput starijeg brata, princa Vilijama, pohađao je kao mali crvenokosi dečak, medicinsku školu, Džejn Majnors.

U vreme kad je prešao u Ladgrov 1992. godine, mali bezobrazni deran je postao čuven kao atleta i dobar jahač.
Njegova majka, princeza Dijana, je želela da uživa u "normalnom" načinu života, i njih troje su često viđani u zabavnim parkovima ili kako odlaze u bioskop i MekDonalds.

Heri je u 12 godini na tragičan način ostao bez majke, koja je u potpunosti bila okrenuta sinovima, ali je, poput starijeg Vilijama, pokazao izuzetnu hrabrost nakon preteškog gubitka.

U mesecima koji su usledili nakon majčine smrti, Heri se povukao iz javnog života, ali je u oktobru 1997. otišao sa ocem na osam dana u Afriku. Otac i sin su prisustvovali dobrotvornom koncertu koji su priredile Spajs Grls. Heri je upoznao i tadašnjeg predsednika Južne Afrike, Neslona Mendelu.

U septembru 1998, godiunu dana nakon majčine smrti, prinčevi su zamolili javnost da puste Dijanu da počiva u miru, i da im omoguće da nastave sa svojim životom, dalje od ljubopitljivih pogleda javnosti.
Heri je, iako se smatralo da je manje talentovan u poređenju sa starijim bratom Vilijamom, ipak je uspeo da se, 1998. godine, upiše na Iton i odmah postane omiljen među đacima. Ubrzo se navikao na školski život, i otkrio brojne talente kada su naučne, sportske i kreativne teme u pitanju. Hrabro se upustio u jedrenje/abseiling, skijanje i fudbal, i postao "jedan od momaka", za razliku od starijeg i mnogo ozbiljnijeg brata, sa kojim je vrlo blizak.
Neustrašiv i sklon zabavi svake vrste, Heri pokazuje kako aspolutno uživa u ulozi drugorođenog sina. Kamere koje zastrašuju starijeg mu brata, njemu ne zadaju nikakve probleme, a kada je adolescent Vilijam izjavio svoju zabrinutost oko predstojeće uloge kralja, Heri je hrabro izjavio: "Uživao bih u tome!"
Nakon što je završio školu u Itonu, tinejdžer je napravio jednu godinu pauze.
Najveći deo slobodnog vremena je proveo na stočnom ranču u Australiji.
Boravak je produžio za još godinu dana, kada je princ Čarls izjavio da sin ne bi smeo da zaostaje za drugovima iz svoje generacije – od kojih će verovatno mnogi postati diplomci – kada bude započeo novu fazu u svom životu na Sendhrst vojnoj akademiji.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003