Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Mala Nikol 04. 04. 2005.
Svi smo mislili da je poznata glumica Nikol Kidman rodom iz Australije, dok je ona zapravo rođena u Honolulu, na Havajima. U to vreme je njen otac Antoni, poznati biohemičar i psiholog, spremao doktorat u ovom tropskom raju, dok je njena majka Žanela obučavala medicinske sestre za rad?
Porodica se preselila u Vašington na nekoliko godina, a potom vratila u Australiju, gde će buduća zvezda provesti svoje detinjstvo. Lepotica sa ekrana je bila čudno dete, i kako sama priznaje, to je u mnogome uticalo na njen profesionalni izbor. Sa dvanaest godina je već bila preko metar i po visoka, i njeni kompleksi zbog toga su joj otežavali druženje na plaži sa vršnjacima. Umesto toga, sve slobodno vreme je provodila u kući, gutajući knjige. "Ne sumnjam da je čitanje i življenje u svetu knjiga u mnogome uticalo da se okrenem glumi", priznaje glumica, "Mislim i da je moj ten imao velikog uticaja na moju karijeru."
Godine 1989. na snimanju visoko budžetnog filma Days of Tunder, Nikol je prvi put videla Toma Kruza. U to vreme je holivudski teškaš bio u braku sa glumicom Mimi Rodžers. Nakon kratke i burne romanse, on i Nikol su se venčali na Božić 1990. godine.

Unosan razvod
Glumica je bila sigurna da će njihov brak izdržati probu vremena, ali se, po njenom sopstvenom priznanju, ispostavilo da je biti udat za najveće ime Tinseltauna, najveće američke propagandne agencije, veliki teret. Razveli su se 2001. Priča se da je iz braka izašla teža za 85 miliona dolara. Od tada, Nikol ne krije da traži novu ljubav. Najpoznatija veza koju je imala do danas je sa tetoviranom rok zvezdom Leni Kravicom. Dovodili su je u vezu i sa filmskim producentom Stivom Bingom – Demijanovim ocem iz veze sa engleskom manekenkom i glumiocm, Liz Harli – i sa dobitnikom oskara Adrijanom Brodijem. "Volela bih kad bi me neko oborio s nogu", priznaje Nikol.


"Bilo bi lepo da ponovo osetim nervozu u stomaku i srce kako ubrzano kuca."
U poslednjih nekoliko godina Nikol je stekla reputaciju jedne od najtalentovanijih glumica Holivuda. I pored brojnih nagrada koje je dobila, glumica ističe da joj je uloga majke na prvom mestu: "Deca su ipak moja najveća radost."
Tom i Nikol su usvojili Izabelu Džejn 1993-e godine, a dve godine kasnije i drugo dete, Konora Antonija. Iako su se razveli 2001. godine, ostali su zbog dece u dobrim odnosima. Dobitnica Oskara priznaje kako uvek konsultuje svoja dva najveća obožavaoca pre nego što se prihvati nove uloge, i kako se raduje predstojećim mesecima koje će provesti sa decom. "U prvoj polovini sledeće godine ću uzeti odmor", otkriva nam glumica. "Ima toliko stvari koje želim da uradim sa svojom decom."
Ono što Nikol izdvaja od ostalih glumica je njen običaj da odabira teške uloge. Dok druge zvezde iz njene generacije idu putem zagarantovanog uspeha i visokih honorara, australijska glumica se pojavljivala i u nisko budžetnim filmovima krcatim kreativnom energijom.
Gas Van Santova mračna komedija To Die For, bila je prekretnica u Nikolinoj karijeri. Uloga ambiciozne, nemilosrde novinarke koja čita vremensku prognozu, a koju su iskreno hvalili mnogi kritičari, preobrazila ju je od mlade glumice u usponu u karakternu glumicu.

Nežna zavodnica

Nikolin izbor filmova izazvao je buru u javnosti ne mali broj puta.
Triler Širom zatvorenih očiju koji je snimila zajedno sa Tomom Kruzom, priča o paranoičnoj ljubomori i seksualnoj opsesiji, šokirao je javnost.
Novinari Tinseltauna i kritičari su bili podjednako šokirani filmom Larsa von Trira Dogville, u kojem je lik koji je glumila, bio brutalno zlostavljan. Ali, najburniju reakciju je ipak izazvao poslednji film koji je snimila, Rođenje. Brojni ljubitelji filma su bili zgranuti nad scenom u kojoj se gola golcijata kupa sa desetogodišnjim dečakom.
Niko nije više iznenađen Nikolinim uspehom do same Nikol. Glumica, u kojoj nema ni trunke uobraženosti, govori o tome kako ni sama ne zna kojim je to putem krenula njena karijera u protekle tri godine. Film koji ju je uzdigao u filmsku elitu je Mulen Ruž iz 2001. godine, u kojem glumi rame u rame sa škotskim lepotanom, Ijanom Mek Gregorom. Uloga glamurozne kurtizane Satin donela joj je Zlatnog globusa i nominaciju za Oskara za najbolju glumicu.
Nikol je sigurno bila razočarana time što nije dobila Oskara, ali joj je sledeće godine zadivljujuća uloga u filmu Sati ipak donela prestižnu nagradu. Glumica priznaje da je bila toliko nervozna na dodeli nagrada, da se gotovo ničega ne seća te večeri, ali je ukazana joj čast utvrdila njenu poziciju kao najbolje plaćene glumice Tinseltauna.
"Nikol je, zahvaljujući uspesima koje niže jedan za drugim, postala Tom Henks među glumicama", kaže režiser filma Cold Mountain, Antoni Mingela.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003