Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Između ljubavi i njene imitacije! 06. 07. 2003.
Zovu je FOTOREPORTER NA VISOKIM POTPETICAMA. Ona je sveprisutna, uvek rado viđena osoba, koja muški nosi svoju profesiju: Vukica Mikača. Na pitanje novinara Tatjane Nježić, kako se miri s partnerom posle svađe, ona kaže...

Njene izložbe pravi su hepeninzi koji okupljaju beogradski glamur. Njene naslovne strane u gotovo svim ilustrovanim jugoslovenskim izdanjima nose neki poseban pečat koji uzbuđuje. Njena pojava unosi vedrinu, a otvorenost koja joj je svojstvena česo zbunjuje. Ona je fotoreporter na visokim potpeticama. U slici traži istinu, pre oblika i boje. I maštovito se izvalači iz svih bezizlaznih situacija. Vukica Mikača, odgovarajući na pitanje da li se i zašto svađa sa svojim partnerom ( partnerima), kaže kratko i odsečno:

- Ne svađam se zato što oni ne čuju! Ta svađa ostaje kao moj monolog, neizgovoren glasno. Obično posle toga sednem na bicikl i psujem po šumi. Izgovaram: 'Gde su ti uši, kako možeš da ne čuješ, jer ja se ne svađam sa svakim?' Ali, on to ne zna. I tu biva glavni nesporazum između nas. Ako te neko ne čuje, ne može ni da te vidi. Sklona sam da tvrdim da moje fotografije nastaju prvo uhom a zatim okom.

Da li su vaše ljutnje zapravo kraj, ili kako se mirite ako se ne svađate?

- Sklona sam opraštanju. To ne znači i zaboravljanju.

Jesi li srela osobu svog života'?

- Da, srela sam. Imala sam tu retku sreću da tu osobu oblikuje fantastičan sluh ( svira pet instrmenata), odlično čuje, odlično me oseća, a samim tim i vidi. Potpuno je nebitno što mi živimo na deset hiljada kilometara udaljenosti. Nikada se nismo posvađali i nikada nismo imali dovoljno vremena da razmenimo sve reči, sve dodire i sva razumevanja. kad nekog apsolutno prepoznaš, kao što smo se mi prepoznali pri prvom susretu, svađe, nesporazumi i zabune ne postoje.

Prilično idealna slika. Koliko je realna, koliko se često viđate i šta se događa u međuvremenu?

- Slika jeste idealna. To znam. I svakoj bi ženi poželela ili preporučila takav susret. Sklona sam čak da verujem kako se takve stvari dešavaju samo odabranima. Zato mislim da je nebitno da li ste ili niste u stalnom fizičkom kontaktu. Sve ostalo je imitacija ljubavi. U njegovom fizičkom odsustvu pokušavam da imitiram ljubav, ali to mi ne uspeva. Jer, on je ta idealna polovina, prema tome...neke osobe čitav život provedu u traganju za svojom idealnom polovinom, i ja moram biti zadovoljna što sam je bar srela.

Po vašem iskustvu ili uverenju, koje vreme je pogodno za ljubav ili za imitaciju ljubavi?

- Pošto su muškarci u poslednje vreme postali prilično neverovatni likovi, onda je to svakako vreme koje on odredi, bez obzira koje je doba dana ili period godine u pitanju. Nalazimo se u vremenu koje je velika borba za ljubav i onda ti svaki trenutak nežnosti bude kao trenutak večnosti. Od toga živiš i napajaš se snagom za skupljanje drva, čitanje uz sveću, pokvaren bojler, besparicu...

Zašto misliš da su muškarci 'neverovatni likovi'?

- Prvo, zato što ne čuju dobro, a to me veoma čudi jer sam otvorena osoba koja je ( ranije) bila sklona da veruje kako oni ne razumeju moje metafore. No, ispostavilo se u mom najdirektnijem obraćanju, oni neće da slušaju. Kada te niko ne sluša onda moraš ti da slišaš. E, zato sam pomenula da je idealno vreme ono koje oni odrede. Ja sam, odnosno, mi smo žene utoliko pametnije koliko ih puštamo da oni određuju sve, a nama je jasno zašto.

A zašto?

- Valjda smo željni ljubavi. I od te, u životu najjednostavnije stvari, i od tog glavnog pokretača življenja, ispadne na kraju svetski problem. A tako nam je malo potrebno da se sretnemo i uživamo. Ko će to da nam omogući ako ne – nas dvoje!

Odkud dijagnoza da živimo u vremenu borbe za ljubav?

- Osvrnite se oko sebe! Koliko sjajnih, zadovoljnih i zaljubljenih prijatelja i prijateljica imate? Ja, veoma malo. Broj je poražavajući. Ta potisnuta želja za ljubavi u nekim se slučajevima rasplamsava u stvaralačkim aktivnostima. Srećem mnogo uspešnih žena nerealizovanih u ljubavi. Da li je uspeh u karijeri kompenzacija za dodir? To mi sve liči, pa i ja sama sebi, na velikog tragača za nežnošću. Svi stvaraoci su u velikoj potrazi za ljubavlju, a nje nikad nije dovoljno. Što je stanje oko tebe gore, što je veća nemaština, što je bezizlaznija situacija – to bi ljudi više ljubli.

Copyright BONI Drenik d.o.o 2003