Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Kako da je zaprosite 06. 07. 2003.
Postoji milijardu načina da svojoj izabranici predložite srećno uplovljavanje u bračnu luku. Obratite samo pažnju na moguće sitne tehničke komplikacije...

Jeste li ikada čuli onu pomalo tužnu priču o momku koji je izveo svoju draganu u prijatno restoranče sa namerom da je tu, u ambijentu koji oboje vole, zaprosi? Ništa specijalno, reći ćete, ali će vam se priča dopasti, možda upravo stoga što je na međi tragičnog i komičnog. Kada je glavno jelo stiglo do ljubavlju uzburkanih želudaca, dečko je, kao, skoknuo do WC-a, da bi usput napravio važan dogovor sa konobarom. Zamolio ga je da u naručeni desert nekako ugura prsten koji je namenio izabranici svoga srca i tutnuo kelneru neku kintu u džep. Ovome, naravno, ekscentričan zahtev romantičnog gosta nije nimalo smetao.

I tako je konobar prstenom ukrasio slatku "pošiljku" za već presitu devojku, i poslužio mladi par. Prsten je, u skladu sa dogovorom, bio "tu negde", kao novčić u božićnom kolaču. Ženska je, molećivog pogleda, pokušala da izbegne desert, triput rekavši da u njenom stomaku nema više mesta ni za pola zalogaja. Momak je insistirao: "Ma, hajde, molim te, pa ovo je tvoja omiljena stvar, nemoj tako... Kad te molim..."

"Ajd, dobro, kad je tako navalio", pomisli mlada dama, i zagrabi kašičicom koliko je mogla. Ravnodušnog izraza lica, uveliko pomirena sa mogućnošću da se na licu mesta ispovraća, strpala je tu zalogajčinu u ljupka ustašca. Progutala je slatki tovar onako kako svi gutamo nešto što nam baš i ne ide, ali nećemo da uvredimo bližnjeg. Mladić je, brže-bolje, pogledom skenirao ostatak deserta i - maltene pao u nesvest! Prstena nije bilo! Devojka se mučno osmehivala, u stilu "eto, dragi, sve učinim za tebe kad me lepo zamoliš", a on se preračunavao i od cifara mu se prevrnuo stomak: odoše moje dve mesečne plate!

Može li se iz ovog primera izvući neka pouka? Pa, i mogla bi: ne trpajte dragocen poklon u usta drage osobe, pogotovo ako ona nije svesna šta može da joj siđe niz ždrelo. Posle ćete morati da organizujete bdenja u toaletu, u iščekivanju da vaš dar od srca napusti voljeni organizam! Da vam se, pak, ovakve i slične nevolje ne bi kačile o vrat, razmotrite nekoliko, rekli bismo, sasvim pristojnih opcija kada je u pitanju navođenje potencijalne supruge da primi izraz vaše bespogovorne odanosti.Šta ona najviše voli
Da, da, jeste li dobro razmislili o tome šta ona najviše voli? Ukoliko vam je u ovom momentu nešto bezobrazno palo na pamet, batalite: ovde je reč o ozbiljnim taktičkim varijantama. Je li vaša izabranica, možda, kolekcionar, je l skuplja nešto? Skuplja? E, imamo rešenje. Neki Bil, mladi poslovođa iz Sijetla u američkoj državi Vašington, znao je da njegova ljubljena obožava muzičke kutije. Počela je još u ranom pubertetu da ih skuplja, podstaknuta ogromnom naklonošću prema jednoj od svojih tetaka, koja joj je kupila takvu kutiju kad je devojče bilo sasvim malo. Budući da je znao gde je slaba tačka njegove dragane, Bilu je posao bio znatno olakšan: nategao se malo i kupio lepu muzičku kutijicu. Kad je došlo do časa kad valja stisnuti petlju i zaprositi, samo je stavio na sto svoj dar i, bez reči, sugestivno, pogledao buduću mladu u oči.

Draga se, razume se, na samu pojavu kutijice oduševila do izbezumljenja. Skočila je da ljubi ohrabrenog Bilija, a on je i dalje ćutao i misteriozno se smeškao. Ona je još mislila da je u pitanju gest obične naklonosti i simpatije. Tek kasnije, kad je otvorila kutiju i u njoj ugledala verenički prsten, shvatila je šta se dešava i, jednostavno, nije mogla da kaže "ne". Bravo, Bile!

Kad smo već kod kutija, evo i opcije broj 2: prsten se može fino spakovati u mudro odabranu dekorativnu kutijicu koja će vašu dragu oboriti s nogu. Ne budite cicije na vremenu, to je ružno, već se dajte u potragu za onim nežnim porcelanskim kutijama u obliku svadbene torte ili, još simpatičnije, žabe koja nosi krunu (u pitanju je, svakako, ona žaba kojoj samo jedan poljubac nedostaje da se oslobodi zle čarolije i pretvori u prelepu princezu). Unutra pohranite prstenče i - videćete: mora da "legne".

Čitanje budućnosti
Ukoliko gajite interesovanje za astrologiju, hiromantiju ili čisto vidovnjaštvo, a te ste svoje afinitete već predstavili devojci kojom biste da se oženite, idite na tu, mističnu kartu. Izradite joj natalni horoskop, ili joj se tajanstveno zagledajte u dlan (najbolje je da to bude na nekom posebnom mestu, uz večerinku i pićence), a onda šaljite poluodređene signale tipa: "Udaćeš se za čoveka od koga te deli sto", ili "Neko ko ti je sada veoma blizu učiniće te srećnom ženom do kraja života". Ako se nasmeje i pita: "Stvarno? A otkud ti to?", razjasnite joj neke planetarne aspekte ili predočite značaj tih dveju spojenih linijica podno njenih slatkih prstića. Kada se u nastalom tajnovitom ambijentu na stolu odnekud pojavi i prsten, san će postati java, a ono u šta ljudi ne vole da veruju - regularna stvarnost. Ako, međutim, primetite da se devojčica i dalje nećka, pripretite joj da ćete je ubosti vretenom i da će spavati sve dok je, opet vi i samo vi, poljupcem ne vratite u život.

Potraga za blagom
Ova varijanta je nešto zahtevnija, od vas traži više planiranja i kreativnosti. Napravite, pre svega, listu mesta koja vas povezuju sa vašom izabranicom. To su, znate, ona "naša mesta", koja svaki par ima. E, kad ste taj spisak formulisali, pređite na dela: na svakom od tih mesta ostavite po neki znak, koji će vašu dragu voditi ka blagu, odnosno ka vama kao idealnom mužu. Ne moraju to biti zlatni lančići, narukvice i satovi - zaigrati na kartu cveća, knjiga ili slatkiša sasvim je dovoljno. Važno je, pritom, da budete sa njom dok otkriva te "ključiće" za poslednju "bravu", za slučaj da joj znak ne bude dovoljno jasan i da ga ne protumači na pravi način.

Još jedan momenat nemojte smetnuti s uma ako se odlučite za ovu varijantu: sve može da padne u vodu ako mesto na kojem ste ostavili nedvosmislenu poruku voljenoj nije dovoljno bezbedno. Spustite, recimo, neku bombonjeru negde, a onda, kad sa ribom dođete da vidite kako će da reaguje, shvatite da je neko maznuo "ključ" i da se sada bezbrižno sladi! Potrudite se, dakle, da ostavljeni "putokazi" budu na sigurnom. Na kraju potrage, kad ste ispucali četiri, pet ili šest signalnih poklončića, navedite izabranicu u finale potrage za blagom. Kada nađe prsten (koji, naravno, mora biti na ekstremno bezbednom mestu, po mogućstvu u vašem stanu, a nije loša ni fora da se ode kod zlatara ili filigrana prethodno upoznatog sa situacijom), ona će, kao zvezdica nekog grandioznog TV kviza, biti stoprocentno "pečena". Čak i ako u toku potrage ukapira na šta ciljate, igra će joj biti zabavna, uživaće u njoj i o svom budućem suprugu steći zavodljive impresije.

Staro dobro cveće
Računamo, sigurno, i na mogućnost da vam svi ovi recepti deluju isuviše komplikovano i zamorno. U tom slučaju, opredelite se za proverenu, maksimalno pojednostavljenu varijantu - staro dobro cveće! Kupite buket, ili ga sami aranžirajte od cveća kupljenog na pijaci, i ukrasite romantični biljni dar vereničkim prstenom. Pazite, naravno, da vam prsten negde ne ispadne dok se šepurite sa prosidbenim buketićem. Mala će se naročito oduševiti ako prsten otkrije sama, bez da joj vi sugerišete. Jednostavnost ovakvog pristupa može mladu ženu impresionirati mnogo više nego neke kluzoovske metode, poput one koju izložismo u detektivskoj varijanti "Potraga za blagom".

Reč je najjače oružje
Sve ove opcije zaslužuju pažnju i razmatranje, ali na teškom zadatku prosidbe neće vam biti premca ako imate pesničku dušu. Samo neoprezni i nepromišljeni nipodaštavaju maksimu koja nas uči da je reč najubojitije oružje. Nokautirajte svoju dragu nekom samo njoj namenjenom strofom, nekim lirskim zapisom koji će se urezati u njeno sanjalačko srdašce i neminovno je naterati da u vašem zagrljaju krene put onoga "happily ever after"...

Pažnja: ukoliko imate poetskih sklonosti i kvaliteta, obratite pažnju na onu, malo tamniju stranu pesničkog bića. Nemojte, naime, preterati u "zagrevanju" tokom poslednjih priprema za čarobni tren kada ćete, oslanjajući se na nepobedivost najjačeg oružja, jurnuti da konačno osvojite tvrđavu njene ljubavi. Jedna čašica previše može vas prevesti u vode filozofije, a na okeanskim pučinama čak i totalno zagorele udavače ne vole baš da se brčkaju. Smanjite, dakle, tempo, imajte poverenja u sebe, izvagajte dobro koliko ćete se držati zacrtanoga a koliko se prepustiti atmosferi i - počnite da organizujete svadbu!Copyright BONI Drenik d.o.o 2003