Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
 SAMO OPUŠTENO!
 HRISTOS VOSKRES...
 BABUCINE PRIČE
 Online zvezda
 Nema dima
 FEST 2009
 KÜSTENDORF FILM...
 SLAVA NA DVORU
 Obama među Srbi...
 DECA IZ SRBIJE ...
 ŽAN POL GOLTIJE...
 KLARK KAO NOSTR...
 „Promovišemo na...
 ŠKART
 CASADEI
 ROMANTIKA NA SR...
 PRESTOLONASLEDN...
 FILMSKI FESTIVA...
 NOVINARI NA DVO...
 PESMA EVROVIZIJ...
 REVIJA LJUBAVI
 PRINCEZA KATARI...
 ВР&...
 U početku beše ...
 „Savremena umet...
 ANDRE MARLO
 Putnik kroz vre...
 Islandski umetn...
 LETNjA IZLOŽBA ...
 BAJKA O TUKARAM...
 Deseta godisnji...
 IZJAVA Nj. K. V...
 HOLANDSKI PLESN...
 PRIKUPLJENO 660...
 IGUANA NA BEOGR...
 Venčanje Džordž...
 FEC DOMINO
 KRALJEVSKO SLAV...
 Kraftverk nastu...
 Brus Vilis puni...
 Svetih Četrdese...
 Sretenje Gospod...
 Bogojavljenje
 Velika novogodi...
 Sveti Nikolaj Č...
 Vavedenje Presv...
 Оп&...
 Doprinos akadem...
 Oženio se Kostn...
 Sveže venčana
 Naj-događaj na ...
 Džepovi puni ka...
 Nobelovka - Sir...
 Pobedila Irska
 Rođendan
 Beograd, 03.10....
 PAL ZILERI PONO...
 Napred momci!
 Istina o Knezu ...
 Fashion week
 Raja i Maja
 Laza Kostić fon...
 Boni u Moskvi
 Atentat na Šira...
 LA TEQUILA MEXI...
 International S...
 Odlazak Pole Je...
 Dilan, čedo str...
 Ostavštine slav...
 Liberation
 Nobelovac za no...
 Spust niz Mont ...
 Osvežavanje ist...
 Hakeri provalil...
 Najzad veselo
 Predsednik i di...
 Bez starca nema...
 Al se danas dob...
 U humanitarnoj ...
 Irci u našoj kr...
 O čemu je ovde ...
 Britanci u Beog...
 Srećni dobitnic...
 Volite se ljudi
 Kraljevska bajk...
 Igraj za život
 [ Svi članci ... ]
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Muška posla 06. 07. 2003.
Predanje koje se, nekako, sve više kosi sa realnošću svedoči da su uglavnom žene te koje kukaju kad je odevanje u pitanju. Stvarnost nas, međutim, uči da su i muškarci ušli u neku "picikato" fazu, što - kako, uostalom, i običaji diktiraju - posebno dolazi do izražaja kad su u pitanju svečane prilike, prvenstveno svadbe, i to bez obzira da li je dotičnom gospodinu, mladom ili ne baš u cvetu mladosti, zapalo da bude mladoženja lično, kum, otac nekog od žutokljunih supružnika, dever ili "običan" svat.

Upravo ceremonija venčanja upozorava nas da je u ljudskom društvu forma jednako važna koliko i sadržina, a neretko (na žalost?) i važnija. Kad se već stane pred oltar - ili matičara, ili oboje - najvažnije je kako izgledaju one centralne figure, a što se muških zvanica tiče, to su ovi već pobrojani. Da vidimo šta se za te cenjene likove preporučuje...

Krećemo od mladoženje: norme jesu krute, ali i srećnik koji uplovljava u bračnu luku treba na svadbi svoj imidž da prilagodi karakteru. Ako je, dakle, reč o čoveku ozbiljnije naravi, konzervativnijem i nesklonom manje i više nasilnim improvizacijama, njemu je najbolje da odabere adekvatnu opciju - tradicionalnu crno-belu varijantu, koja ga ni u ovoj situaciji "visokog rizika" neće izneveriti. Osobe živog temperamenta, pomalo otkačene ili, jednostavno, zaljubljene u mladalačku šašavost do iznemoglosti, slobodno se mogu opredeliti za neku pitoreskniju varijantu. U takvim slučajevima, ne smeta ako sevne neka ekscentrična boja ili totalno neformalni odevni detalj.

Budući da se na venčanjima pretpostavlja da će to muškarcu biti jedino mladoženjstvo u životu, prirodno je što se od njega očekuje da izgleda kao "bonbona". Ostaće, na kraju, fotografije sa venčanja, a možda i video zapis, pa će se čovek na eventualnu blamažu podsećati celoga života.

Tu je, naravno, i nezaobilazni kum, koji - po srpskoj narodnoj - "nije dugme". Ne samo što nije dugme, nego najčešće nije ni neposlušan kad mu se ženi najbolji drug, koji ga je za kuma i odabao. Vrlo se često dešava, i sa i bez prethodnog dogovora, da se kum obuče tako da "pasuje" fazonu za koji se opredelio mladoženja. Nisu li, uostalom, u pitanju dva drugara dobra stara koja su zajedno prošla Scile i Haribde?

Što se devera tiče, on će se već konsultovati sa snajkom, odnosno izabranicom bratovog srca. To je, kako pokazuje istorija porodičnih odnosa, najbolji način. Ukoliko, naravno, dever nije na svoju ruku, pa neće nikoga da sluša.

Evo i saveta za oduševljene očeve razdraganih mladenaca, koji su takođe bitne kreature na jednoj svadbi. Oni, pre svega, treba da obuku nešto što ih neće gušiti. Dosta im je već holesterola i visokih pritisaka; kad nadođu maligani, zadihanost od skakanja u kolu i melanholija izazvana činjenicom da je dete, eto, odraslo i da mu (joj) "ja više nisam bitan u životu", dobro je da očevi novopečenog mužića i ženice blagovremeno olabave kravate. Za njih je, dakle, važno kako će izgledati do predjela - a da to bude O.K. pobrinuće se buduće bake, njihove životne saputnice. A posle - udri garderobu na veselje!

Copyright BONI Drenik d.o.o 2003