Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Vreme za brak 06. 07. 2003.
Poslednja medicinska istraživanja otkrila su možda neobičnu istinu - bračni parovi ne samo da imaju najzadovoljavajući seks, već ga, u proseku, imaju češće nego parovi koji nisu u braku. Podaci odbacuju mit po kojemu samci vode divlji seksualni život, dok brak vodi u dosadu, neučestali i nezadovoljavajući seks.

Istraživanje naučnika s University of Chicago pokazalo je da bračni parovi starosne dobi od 18 do 29 godina vode u proseku ljubav 9 puta mesečno, dok u poređenju s njima, parovi istog godišta koji nisu u braku vode ljubav 6 puta mesečno. U starosnoj dobi od 40 do 49 godina, parovi u braku upražnjavaju seks 6 puta mesečno, a nevenčani parovi 4 puta mesečno.

Što se tiče žena, jedno drugo istraživanje otkriva zabrinutosti koje imaju naspram svojih seksualnih života. Studija istraživača s University of North Carolina , unutar koje je analizirano 1 400 žena svih godišta, otkriva da je čak 99 posto žena zabrinuto zbog bar jednog elementa njihovih seksualnih života.

Njih 87 posto oseća da bi se trebalo više zanimati za seks, 83 posto ima ponekad problema u dostizanju orgazma, 69 posto brine da nisu dovoljno privlačne, a 67 posto tvrdi da neke od svojih seksualnih potreba nisu nikada ispunile.

Možda postoji samo jedan aspekt unutar kojega su nevenčani u prednosti ispred venčanih To je seksualna izdržljivost. Trideset posto žena koje ne žive s muškarcima izjavilo je da su tokom vođenja ljubavi utrošile više od jednoga sata, za razliku od 13 posto žena koje žive s muškarcima i 8 posto žena koje su u braku.

Ipak, jedan od najvažnijih razloga zašto je seks u braku bolji je taj što čin vođenja ljubavi ide iznad pukog fizičkog delovanja. Ne radi se samo o dostizanju orgazma ili seksualnog odgovora, već o spajanju na duhovnoj kao i na fizičkoj razini. Ujedno, parovima u braku je lakše ostvariti veću učestalost vođenja ljubavi, iako se moraju odreći ideje o dvosatnom seksu, pogotovo ako imaju decu.

Tri četvrtine udatih žena vodi ljubav od 15 do 60 minuta, a 16 posto završi i pre 15 minuta. Međutim, što se tiče tvrdnje da je monogamnost monotona, ona nije tačna, jer 91 posto bračnih parova tvrdi ne samo da su zadovoljni svojim seksualnim životima, već i "oduševljeni".

I na kraju, ali ne i najnevažnije, prema istraživanju, 90 posto žena i 75 posto muškaraca ostaje verno svojim ljubavima tokom braka.

Podaci istraživanja 3 400 Amerikanaca različitih starosnih doba o učestalosti vođenja ljubavi unutar jednog meseca (1998., University of Chicago - www.uchicago.edu)

Godište Venčani Nevenčani
18-29 9 puta 6 puta
30-39 7 puta 5 puta
40-49 6 puta 4 puta
50-59 4 puta 3 puta
60-69 3 puta 1 put

Copyright BONI Drenik d.o.o 2003