Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Princeza Meri 24. 01. 2005.
'Meri je bez ikakve sumnje modna ikona', izjavio je danski dizajner Mikel Skjoldan o novoj danskoj princezi. Ovih dana je nekadašnji elegantan, a opet jednostavan stil oblačenja Meri Donaldson i dalje u trendu, u rodnoj Australiji i njenoj novoj domovini Danskoj.
Kada je australijski agent nekretnina Meri Donaldson upoznala princa Frederika, nije ni sanjala o promenama koje će doživeti. Njen prelazak u kraljevsku porodicu se desio brzo i na relativno skroman način – 500L?, završila je šestonedeljni kurs o držanju i ponašanju u Sidneju?.
Nije se odjednom zbližila? sa danskom javnošću. U početku poznata kao strašljiva, kasnije je dobila reputaciju nervozne, nenametljive devojke. Međutim, do veridbe je promenila imidž iz korena, postavši elegantna i nasmejana – doterana, zahvaljujući garderobi koju su kreirali danski dizajneri, i frizuri i šminki, ljubaznošću lokalnog poznatog stiliste Sorena Hedegarda.
Nema sumnje da je Meri, koja je upoznala princa Frederika za vreme Olimpijade u Sidneju, rođena lepotica. Današnja princeza, koja je nekada sanjala o tome da postane veterinar, ima mršavu, sportsku figuru sa licem koje je čini podjednako lepom u opremi za jedrenje i u balskoj haljini.

Zbog brojnih zvaničnih poseta i gala prijema, izgleda da je Meri odeću za svaki dan malo zapostavila. Upućeni, međutim, tvrde da je samo pitanje dana kada će obući majcu sa kratkim rukavima i uskoči u denim. 'Ne, ne mislim tako', kaže Liz Frederiksen, portparol danske kraljevske kuće, dok traju pripreme za svadbu. 'To nije moja stvar, naravno, ali mislim da će imati vremena i za džins.'
Jednostavna i šik. Ovo je izgleda ključ Merinog uspeha, dok se priprema da se prihvati zvaničnih dužnosti?. Njen klasičan a opet moderan ukus, koji naginje ka dobro krojenim kompletima, svežih, nežnih boja, je učinio svoje i danas je porede sa Žaklinom Onazis i Odri Hepbern.
Njena garderoba uvek nosi, skromnu, ličnu notu – kožni detalj na kompletu sivkaste? boje koji je nosila na veridbi, na primer. 'Bila je dovoljno mudra da ne počne odmah da nosi avangardne krojeve', kaže jedan lokalni modni urednik. 'U budućnosti će biti prilika kada će moći da okuša svoje granice, koje će se vremenom činiti kao ludačka košulja ovoj mladoj kraljevni. Sa godinama koje dolaze moći će sve više da eksperimentiše.'Što se formalnog oblačenja tiče, Meri je pokrenula lavinu u javnosti jer je, u ranijim danima dok se još zabavljala sa princem Frederikom, na venčanju prijateljice nosila gornji deo koji je otkrivao stomak?. Od tada, njen stil se razvio u stil dostojan jedne princeze, i bez sumnje izgleda kao prava plemkinja u večernjim haljinama i oznakama kraljevskog dostojanstva?.
Kada se Meri prvi put predstavila javnosti kao budući član kraljevske porodice u izuzetno asimetrično sečenoj haljini boje smaragda u veridbenoj noći, nije bilo sumnje da je nova kraljica elegancije rođena. 'Sasvim je jasno da je ona postala zvezda', kaže potparol danske kraljevske kuće Marijana Singer. 'Potpuno se razlikuje, nalik holivudskoj zvezdi i njenom glamuroznom stilu.'
Imitiranje Merine venčanice je bilo neizbežno jer, budimo iskreni, koja mlada ne bi želela da izgleda kao prava princeza na dan svog venčanja?. Haljinu je, inspirisan srednjim vekom, kreirao danski dizajner Ufe Frank.
Meri je tesno sarađivala sa Ufom kako bi dizajnirao savršenu venčanicu. Haljina, koja prati njenu mršavu figuru, je napravljena od danskog satena boje slonovače, sa rukavima u obliku ljiljana/lilly?, sa širokim otvorom oko vrata? i otvorima od struka na dole? kako bi se videla sto godina stara čipka.
Na veridbi je bilo, naravno, i podsetnika na Merinu rodnu zemlju, Australiju, kao recimo, njen neuobičajen buket/bidermajer? od australijskog eukaliptusa, poznatog kao Snežna guma, među brojnim cvetovima ubranim u vrtu palate.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003