Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
 PRODAJA ZA SLAD...
 Samo napred
 Može li bez kav...
 ZVER 666
 Isterivač đavol...
 SUPERJAHTA, AVI...
 LJUBIMCI
 HRISTOS VOSKRES...
 PORŠE
 PROLEĆE
 U SRCU ZLATNOG ...
 NE VOLITE ORNAŽ...
 LORELAJ
 UMNETNOST KIĆEN...
 UMETNOST KIĆENJ...
 NOVOGODIŠNJA GR...
 NOVOGODIŠNJA GR...
 USKRŠNJE JAJE
 Samo virulentno
 Jeste li za tes...
 500 MILIONA EVR...
 AMERIKANAC U PA...
 VINO I ZVEZDE
 BRISANJE ISTORI...
 Test Dr. Fila
 Jadarit
 SAD GA IMA SAD ...
 Zanimljivosti
 Zanimljivosti
 BRZI VOZOVI FRA...
 Mila Jovović
 Hotel Frensisa ...
 Henrik Ibzen (...
 Najbolji novi h...
 Najbogatiji lju...
 Svastalice
 Legenda o „YAHO...
 Venčanja
 Lament nad kafa...
 Klaudija Šifer...
 Orlando i Kejt ...
 Ko bi rekao da ...
 Zima
 Dvor i vrtovi L...
 SARGANSKA OSMIC...
 Mala Nikol
 Ekspedicija na ...
 Naručivanje čas...
 Džejson Prisli
 DŽONI KEŠ
 Porodično okupl...
 Ljubimci
 Medeni mesec
 Beograd: Sećanj...
 Kako potrošiti ...
 Rekla Kazala 3
 Rekla kazala 2
 Rekla-kazala 1
 Renesansa Krist...
 Kineski zid sve...
 "Zasto monarhij...
 SEKSI SCENA SVI...
 Lebanon: Pucanj...
 SIROTI NOVINARI...
 Švarceneger u G...
 Virtuelni seks
 Najseverniji ev...
 Tatoo
 Istorija piva
 Lament nad auto...
 LAPSUSI
 Glodari napadaj...
 Svet prepun lju...
 Paolo Koeljo!
 Tajne templara!
 Glodari napadaj...
 Čudo neviđeno!
 Pobeda Letonije
 Spammers
 Nestao u Portug...
 Hoćete li jedno...
 OSTAO SAM BEZ D...
 Donje rublje u ...
 U carstvu brašn...
 TAJNA ALHEMIJE
 KRALJICA MERI 2
 Kaze se za
 [ Svi članci ... ]
Zdravlje
 Frizura? Duga kosa i... 06. 07. 2003.
šlo je vreme "teške šminke" i raznobojnih eksperimentisanja kosom, izgled koji se ove godine mogao videti na većini modnih revija širom sveta, s pravom možemo nazvati nostalgija...

Po svemu sudeći, mnogi su se uželeli prirodnog izgleda, pa je jednostavna duga kosa, bez posebno naglašene frizure, koja slobodno pada preko ramena za kratko vreme postala pravi modni hit. Tako su odlučili najpoznatiji modni dizajneri širom sveta, čijim je revijama uglavnom dominirala ultra-duga kosa, a svakako su pogodili ukus i većine muškaraca, jer je prema nezvaničnoj anketi čak 85 odsto ispitanih muškaraca različite starosne dobi izjavilo da ih duga kosa dovodi do ludila. Poseban akcenat stavljen je na slobodu, tako da se kosa ne obuzdava raznim preparatima, već je vrlo živa i odaje utisak mladalaštva. No, bez obzira da li je u repu ili puštena, ravna ili kovrdžava, dugačka kosa svakako pleni, ali je rad na njenom održavanju mukotrpan. Medjutim, puštanje kose ne mora da traje večno, ili bar ne toliko dugo kao poslednji put kada ste je puštali. Pored razvoja nauke i tehnike, poslednjih godina uznapredovalo je i puštanje kose, te vam kosa može porasti bukvalno preko noći. Naime, u mnogim salonima se praktikuje hairextention, odnosno nadogradnja kose, koja može biti poprilično skupa ako se radi o prirodnoj kosi koja se nadogradjuje, što znači, ako imate 1500 DM i ne znate gde da ih potrošite, a tako bi ste želeli dugu zanosnu kosu, eto vam preporuke. Ako ipak želite da sami pustite kosu, možemo vam dati par saveta koje već sigurno znate, ali nije na odmet da ih ponovimo.

Redovno šišajte krajeve kose, tako ćete sprečiti njeno cvetanje, i održati je u sjajnom stanju, a ako počinjete puštanje od skroz kratke kose, ne morate je šišati narednih šest meseci, osim ukoliko želite da oblikujete frizuru.

Hranite kosu, ona se sastoji uglavnom od proteina i vitamina B grupe, što znači da te sastojke morate i unositi u organizam ukoliko želite da vaša kosa izgleda zdravije. Unosite što više svežeg voća, povrća, proteina, vitamina, a naročito B6 i B12, imajte na umu da nedostatak gvoždja prouzrokuje opadanje kose, i pijte što više tečnosti, to će popraviti izgled vaše kose i njen sjaj.

Stavljajte pakovanje na kosu, koje vrlo jednostavno možete i sami pripremiti, a za to vam je potrebno jedno jaje, ulje, malo limuna i vitamina. Sve to pomešajte i stavite na kosu, ako ste u mogućnosti, držite pakovanje na kosi celu noć, a ako ne, preporučljivo je najmanje dva sata.

Kondicionirajte kosu tako što ćete nakon svakog pranja koristiti regenerator, ali ga nemojte u potpunosti isprati sa kose. Možete nabaviti i posebne kreme koje ćete stavljti na krajeve nakon pranja, i na taj način osvežiti krajeve i sačuvati ih od cvetanja.

Ne izlazite sa mokrom kosom napolje, jer se vlažna kosa vrlo lako umrsi, ili kida, što vremenom šteti kosu, i odužima joj sjaj.

Ne sušite kosu fenom, jer kosa na taj način gubi prirodnu svežinu i vlažnost, krajevi postaju krti, pa se lome ili cvetaju.

Duga kosa zahteva posebnu pažnju, tako se i odnosite prema njoj, jer nije samo bitno imati dugu kosu, važno je i zdravlje te kose. Preko leta se preporučuje upotreba preparata koji sadrže UV filtere, te štite kosu od sunca, kao i od efekta fena.

Koristite četke od prirodnih materijala, kojima ćete lakše očešljati kosu, a pritom je nećete naelektrisati.

I imajte na umu da kosa poraste oko 20 cm svakog meseca, što znači da ako vam je kosa dugačka, njeni krajevi mogu biti stari i po nekoliko godina, nemojte dozvoliti da se to vidi, izmedju poseta frizeru, krajeve kose možete i sami skraćivati, tako ćete uštedeti i u novcu i u vremenu, a vaša kosa će vam svakako biti zahvalna!Copyright BONI Drenik d.o.o 2003