Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Oblikovanje noktiju! 06. 07. 2003.

1930

Lak je tamno crven i pri dnu nokta se izvija u luk tako da početak nokta ostaje nelakiran. Vrh nokta je takođe bez laka. Čudnovato!

1940.

Nokat je dugačak i ovalan. Dno nokta je bez laka kao u modi 30-ih. Omiljena boja laka je crvena sa primesama narandžaste.

1950.

Nokat je dugačak. Vrh je oblikovan u špic. Ceo nokat, do samih ivica je prekriven lakom koji je obično crven ili jarko roze.

1960.

Nokat je idalje dugačak ali je ovog puta četvrtastog oblika što je prava novina u tadašnjoj modi. Takođe, u modu ulaze i lažni nokti. Koriste se lakovi svetlih boja i nijansi (naročito beli) i sedefasti lakovi.

1970.Nokat je četvrtastog oblika ali kraći ili je klasičnog, ovalnog oblika. Potpuno je prekriven lakom koji je crvene, zagasito crvene, smeđe, čak i crne. Koriste se takođe lakovi svih i plavih nijansi koji imaju efekat prelivanja.

1980.Oblik je četvrtast. Nokat je potpuno prekriven lakom najčešće bež boje.


U modi su takođe vrlo dugački nokti koralno crvene boje što je naročito popularno u SAD.

1980./90.Dolazi praktično do revolucije pojavom tzv. francuskog manikira, prvo u SAD a zatim i u Evropi. Vrh nokta je lakiran belim, neprovidnim lakom a zatim je ceo nokat prekriven lakom prirodne, bež boje. Postoji i jednostavnija varijanta kada se belim krejonom oboji vrh nokta sa donje strane.

Chanel 1995.

Vraćaju se u modu lakovi u boji i to svih nijansi. Izbor je sasvim slobodan jer je sve aktuelno i u modi. Boje su: crvena, koralno crvena, crvena sa primesama svetlijih ili tamnijih boja, svetlo i tamno roze, bež, prirodna bež, zlatno-bež i sl.

Copyright BONI Drenik d.o.o 2003