Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Ostrvo Jupiter 08. 12. 2004.
Na 40 minuta vožnje kolima severno od Palm Biča na Floridi, nalazi se mala privilegovana stambena enklava. Izgrađena do 1930.godine, odmah je privukla članove najstarijih i najbogatijih američkih porodica: Doubledays, Johnsons, Fords, Du Ponts...Ovde je dolar zeleniji od palminog lišća, a krv plavlja nego bilo gde drugde u Americi.
Originalne kuće bile su skromne jednospratnice u kojima su milijarderi dolazili da prezime zimu. Među njima: bivši ambasador u Rusiji Averal Hariman, sekretar odbrane predsednika Trumana-Robert A.Lavit, predsednik Džordž Buš (tata današnjeg „antiterorističkog“ borca) čiji su roditelji bili među prvim stanovnicima na ovih 17 milja peskovite plaže, okrenute suncu Atlantika.

Danas jedna kuća košta 5, 6 miliona dolara, ali najveća imanja, naravno, koštaju više...Najveće imanje na Ostrvu Jupiter košta danas 23,9 miliona dolara. Glavna zgrada je izgrađena 1920.godine prema planovima arhitekte Adisona Mizlera. Ima šest spavaćih soba, devet kupatila, čak i sopstveno pozorište! Pored nje se nalazi veliki bazen sa jednom prelivajućom stranom.
Na 60 metara privatne obale nalazi se dok i luka sa vezom za broda, kao i „kućica na plaži“ veličine 600 m2, u kojoj se nalazi soba sa dva kreveta i dva kupatiula. Luksuzno, nema šta!

Ukoliko je osobi dosadno, očas može otići do obližnjeg Palm Biča u kome bruji noćni život ili na jedno od nekoliko golf terena ili na piće u jedan od luksuznihjaht klubova.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003