Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Volite li svoje lice? 06. 07. 2003.
Poznajete li vi nekoga ko ne voli da vidi lepo, odnegovano, nasmejano lice? Da li prepoznajete sreću, sigurnost, unutrašnji mir, zdravlje posmatrajući vašeg sagovornika? Da li vam se dogodilo da dosta vremena provedete pred ogledalom korigujući podočnjake, flekice, ostatke neprospavanih noći, i da posle obimnog sloja šminke ne budete zadovoljni izgledom ?

Pitanja koja sam vam postavio vezana su za dobro poznatu izreku da lepota dolazi iznutra, i da je lice koliko i oči ogledalo duše. Medjutim, pored crteža sadržaja psiholoških fijoka naše lice je i pokazatelj rada svih unutrašnjih organa. Konačno, poznajete li vi nekoga ko je imao neki zdravstveni problem i da je pri tome sijao svim sjajem?

Od davnina su istraživana sredstva koja bi pomogla da se lepota, jedrina, mladalački izgled lica produži. Pored prirodnih ulja, melema, krema, gelova, nova farmacija nam je donela i veliki broj sintetičkih preparata. Ukoliko se ne savetujete sa vašim dermatologom ili kozmetičarem oko izbora istih, može proći dosta vremena dok ne otkrijete odgovarajući za vašu kožu. Neki od njih vam neće odgovarati, možda će narušiti prirodnu ravnotežu kiselosti kože i prouzrokovati problem, koji obično traži dugotrajno rešavanje. Davaćete novac a nećete biti zadovoljni. BONI vam donosi jedan od najstarijih i potpuno prirodnih načina nege lica. Masažu za koju vam je potrebno malo vremena, mira i ljubavi prema sebi. Obzirom da se na licu nalaze zone svih unutrašnjih organa (predstavljeno slikom), pored poboljšanja cirkulacije, zatezanja bora, relaksacije organizma, uticaćete na detoksifikaciju organizma, poboljšanje disanja, rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem, seksualne funkcije… Masažu izvodite svakodnevno, čistim suvim rukama. Oplemenite prostor omiljenom muzikom, opustite se i krenite. Prvo operite i očistite lice i dobro ga osušite. Onda pronalazite tačke od 1 do 15 redom stimulišući svuda oko 30 sekundi, ili drugačije ukoliko sam drugačije naznačio. Prva tačka – Mentalna stimulacija

Poboljšava izgled čela, i mentalnu budnost, tj. percepciju. Iznenadjujuće je koliko stimulacija ove tačke poboljšava proces mišljenja i reflekse. Takodje se razbija blokada nervnog završetka na čelu, čime se obezbedjuje bolja ishrana kože ovog dela lica.

Naći ivicu čeone kosti gde se kost uvlači i čvrstim pokretima u radijusu oko 1,5 cm rotirajte prstom.Uradite ovako 4 puta.

Druga tačka - Hipofiza i tzv. treće oko. Stimulacija hipofize i hormona. Pritisak na ovu tačku stimuliše hipofizu, luči se hormon neophodan za ceo reproduktivan sistem. To je glavna žlezda i treba je čuvati. Začudićete se koliko ćete masažom ove tačke oživeti maštovitost, i veoma poboljšati percepciju. Pronadjite malo udubljenje na čelu na mestu tzv. trećeg oka. Masirajte kružno i u prečniku od 1,5 cm. 30 sekundi.
Treća tačka - Debelo crevo. Stimulacija kože lica i debelog creva. Veoma je bitno održavati dobru funkciju debelog creva. Ako ono počne da funkcioniše loše stvaraće se otrovi u unutrašnjosti oprganizma još više jer se neće izbacivati defekacijom. To će se značajno odraziti na vašem licu i na celom organizmu.

Četvrta tačka - Stimulacija bubrega- aktiviranje bubrega da izbacuju toksine Zdravi bubrezi izbacuju i suvišne toksine iz organizma. Prema hrani koju uzimamo lako je uvideti koji je njihov značaj i kako njihovo abnormalno funkcionisanje utiče na organizam u celini. Pri masaži tačaka 3 i 4 pritisak je slabiji, kreće se od spolja ka unutra prema nosu, i vraća se nazad, pokret se radi 4 putaPeta tačka-Zdravo funkionisanje creva čini kožu sjajnijom i poboljšava digestivne procese Mnogi od nas ne razmišljaju ni malo o svojim crevima, a trebalo bi. Lenja creva su jedan od glavnih uzroka našeg lošeg izgleda i blede kože. Pronadjite udubljenje na najvišoj tački jabučne kosti, pritisnite i masirajte ka spolja, duž jabučne kosti što jače možete. Uradite ovo 4 puta.Copyright BONI Drenik d.o.o 2003