Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Njeno visocanstvo kosa! 06. 07. 2003.
S obzirom da ne boli kada se seče zvanična medicina je svrstava u manje – više nebitnu kategoriju. Ali šta zvanična medicina zna o duši? Znaju li oni da jedna razigrana loknica koja je slučajno dotakla pravi muški obraz može izmeniti život? Kosa, kažu, doprinosi isticanju i naglašavanju lepote. No, ona je zasigurno i bitnija i delotvornija. Zato joj i treba majstorska, odnosno frizerska ruka. Jer, kao što lepa kosa čini lice lepšim a osobu otmenijom tako i nenegovana kosa ne samo da ruši lik već i, na svoj način, ne govori baš najbolje o određenoj osobi.


Definišu je kao izdanak kože koji pokriva veći deo ljudske glave. A na njen izgled utiče čitav niz faktora. Kvalitet kose, gustina, brzina rasta i opadanja, debljina dlake, tempo obnove, boja čvrstina i sjaj zavise pre svega od takozvanih unutrašnjih činilaca, odnosno od količine stresa, iscrpljenosti, umora, korišćenja lekova i promene fiziološkog stanja. S obzirom da se kosa ubraja u duge dlake na čovečijem telu smatra se da njen vek iznosi izmedu 3 i sedam godina. A stručnjaci su izračunali da je broj vlasi na glavi izmedju 100 i 120 hiljada!

U narodu su, na žalost, raširene izvesne zabune i zablude kada je u pitanju njeno visočanstvo – kosa! Naime...Masna kosa je, ustvari povećano lučenje lojnih zlezda na kosmatom delu glave. Prečesto pranje može samo da izazove još jači rad, odnosno lučenje. A prečestim pranjem i neodgovarajućim tretmanom samo se isušuje kosa, odnosno crpi se njena živost. Neprijatni i česti pratilac, perut, pojavljuje se iz mnogo razloga, a može da bude i posledica nedovoljnog ispiranja kozmetičkih preparata prilikom pranja kose.

Copyright BONI Drenik d.o.o 2003