Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Kim Basinger! 06. 07. 2003.
U 44. godini, holivudska diva koja u sebi na jedinstven način sjedinjuje zavodljivost opasne ribe i jednostavnost čestitog čeljadeta, ispraća vreme kriza i nesigurnosti, i okreće se novim profesionalnim i životnim arabeskama. A kako joj uspeva da izgleda tako dobro?

Gospođa Kim Bejsindžer (Basinger), dramska umetnica udata za kolegu Aleka Boldvina, sasvim se primakla polovini pete decenije života. Kako izgleda? Neka snimci odgovore umesto reči... Uz to, da naglasimo kako njen život, ni sa profesionalnog ni sa intimnog aspekta, nije tekao baš tako glatko: prošle su duge godine nemira, emocionalnih i ostalih iskušenja koja su pretila da prerano omatore fatalnu žensku proslavljenu rolom u provokativnom filmu "Devet i po nedelja". Kim je, što se uostalom vazda davalo naslutiti iz njene pojave, blagovremeno ukapirala suštinu svih iskušenja - ona su tu, pre svega, da nas nečemu nauče i da nas, onoliko koliko smo sposobni da ih apsorbujemo, ojačaju. Mudrost je, tako, odigrala presudnu ulogu u njenom opstajanju. Show must go on? O. K. Ali će taj šou biti onakav kakav njoj odgovara... Posle nekoliko leta odsustvovanja sa otvorene scene, tokom kojih se posvetila mužu i detetu, ali i razrešavanju sopstvenih egzistencijalnih nedoumica i konflikata, Kim se pojavila u filmu "L. A. Confidential" i svima jasno stavila do znanja da nije za staro gvožđe. Hvala Bogu!
Ovo je prilika da gospođu Boldvin, koja je istrajala u odluci da se ne odrekne svog devojačkog prezimena (ostala je u vazduhu i rasprava da li je to Bejsinger ili Bejsindžer), podvrgnemo svojevrsnoj analizi koja će je, koliko-toliko, otkriti kao ženu. Znate već ono: oblačenje, šminka, frizura, ishrana... Verna običnim patikama i džinsu, rodom iz američke države Džordžije, sa toplog, domaćinskog, patrijarhalnog Juga, formirana kao ličnost - Kim ne oseća potrebu da se prenemaže kada je znatiželjnici navuku na temu mode. Lepo žena kaže: "Nemam pojma o modi." Na pitanje kako je moguće da čuveni seks-simbol ovako rezonuje "po tako važnom pitanju", glumica odgovara razoružavajućim osmehom.
Rođena i odrasla na selu, nenasilno odana tradicionalnim obrascima, bavljenje kojekakvim modnim cakama Kim je kompenzovala tako što sporadično pribegne glamuroznim varijantama. Bar kad su holivudske premijere u pitanju. Beživotno oko kamere u više je navrata ovekovečilo njene čarobne toalete, ali i diskretno podrugljiv titraj u očima koji, ipak, nikome ne smeta. Da li zato što je diskretan, ili zato što je to Kim Bejsindžer - nije ni važno. Što se tiče negovanja oblina za kojima su uzdisali muškarci na svim kontinentima, gledajući ih kako promiču pred šmekerski usporenim očima Mikija Rurka (reč je, naravno, o "9 1/2 nedelja"), Kim kaže da ima jednostavan i proveren recept: sunčanje, u vrlo umerenim količinama, i kvalitetna hidratantna krema. Iz pouzdanih izvora čuje se da se uglavnom odlučuje za proizvode sa zaštitnim znakom "Ponda", marke koju je svojevremeno izdašno promovisala jedna od najtužnijih američkih lutaka, snena Merilin Monro. Izražene jagodice, prodoran pogled, mesnate, čulne usne... Ovi zanosni atributi ne ometaju slavnu glumicu Kada hoće da bude, jednostavno, ono što jeste: normalno, suptilno žensko biće na čijoj faci ništa nije prenaglašeno i agresivno. A eto - dok je živa, imaće tretman seks-simbola. Fina kombinacija.
Lična šminkerka gdje Boldvin, Roni Spekter, poverila se svojoj drugarici: "E, njena koža je tako svetla i prozračna da mi je prosto frka da je pipnem!" Bogomdano bledilo Kim ne neutrališe naprasno. Koristi tečni puder br. 260 (gama N) iz programa Shu Uemura, koji idealno podražava boju njene puti. Očne kapke tretira intenzivno sivom, a trepavice slobodnijim, produženim potezima maskare. Što se usta tiče, nikakva napadnija varijanta ne dolazi u obzir: do providnosti diskretan narandžasti ruž odlično završava posao.
Znamo je kao razuzdanu plavušu sa puštenom dugom kosom, ali je viđana i u nešto "staloženijim" varijantama. I sa repom ne izgleda loše. Pažnju, svakako, privlači snimak dečački ošišane Kim. Kakvo osveženje!

Donekle konzervativni stav Kim Bejsindžer do izražaja dolazi i kod izbora miomirisa koji će upotpuniti predstavu o jednoj izuzetnoj ženi. Saznaje se da preferira parfem "Fracas", što bi sa francuskog moglo da se prevede kao "lom", "prasak" ili, nešto slobodnije, "gungula". Ovaj miris je posle Drugog svetskog rata Žermena Silije "smućkala" specijalno za francuskog modistu Robera Pigea, a onda je "Fracas", pod misterioznim okolnostima, bar iz evropske perspektive, nestao u izmaglici zaborava... Slava ovog parfema nastavila je da živi sa zapadne strane Atlantika, u Americi, gde je "Lom" ubrzo stekao kultni status. Kim je jedna od poznatih žena koja je učinila dosta da se ovom hitu u svetu mirisa vrate mnoge pripadnice nežnijeg pola, kako na Starom kontinentu, tako i svugde dokle su original i zadovoljavajuće kopije doprli...Veoma uporna (dosadna?) kad krene nekoga u nešto da ubeđuje, Kim je svog ljubljenog Aleka, posle ne baš kratke kampanje, uverila da je vegetarijanstvo prava stvar. Čovek, naprosto, nije mogao da odoli njenim argumentima, video je da od pobede njegovih ubeđenja nema ništa, pa je pristao da se pridruži... Mesa su se, znači, odrekli, ali to nadoknađuju u skladu sa svim medicinskim propisima (jaja, razne žitarice, soja...). Njihovi osmesi za trpezom pokušavaju da nas učvrste u saznanju kako dobra šnicla ili parče pečenja nisu garancija da ćemo, zadovoljivši glad, zadovoljiti i sve kriterijume naših komplikovanih organizama. Za iscrpljujuću prazninu u stomacima, tvrde Kim i Alek, oni stvarno ne znaju: toliko toga može se uvrstiti u jelovnik, nije meso Sveto pismo!Copyright BONI Drenik d.o.o 2003