Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Aleksandar 08. 10. 2004.
Upravo je završen film o slavnom grčkom vojskovođi Aleksandru Makedonskom koga igra, trenutno jedan od najplaćenijih mladih glumaca, Kolin Farel. Ovaj mladić je rođen 31.marta 1976. u Dablinu, u radničkoj porodici. Njegov otac je je igrao fudbal za Shamrock Rovers. Šezdesetih godina zvali su ih Irski Mančester Junajted koji je 1961.godine ponedio našu Crvenu Zvezdu. Kolin je bio najmlađe dete od četvoro. Danas njegov brat Imon predaje dramu u Umetničkoj školi u Dablinu a dve sestre, Katarina i Klodina, deo su produkcije u Kolinovim filmovima.
Za samo tri godine, Kolin je u Americi uspeo da igra u nekoliko najintrigantnijih filmova:
Tigerland, Džoela Šumahera, i za ulogu je dobio nagradu za najbolju glumu od Filmske kritike Boston Society. Sa istim režiserom radio je film „Govornica“. U njemu igra čoveka koji je slučajno ušao u telefonsku govornicu jer je čuo zvonjavu telefona. Glas, koji se predstavio kao Eldard rekao mu je da će ga, ukoliko spusti slušalicu, ubiti. Zatim je igrao pored Toma Kruza u filmu Minority report, u CIA trileru The Recruit sa Al Paćinom. U filmu Veronica Guerin, opet Džoel Šumaher, igra irskog publicistu, pored Kejt Blančet.
I najzad, igra Aleksandra Makednoskog, pored Antoni Hopkinsa (Ptolomej), Anđeline Džoli, a režiser je Oliver Ston. Premijera filma je odložena jer scene u kojima Aleksandar vodi ljubav sa Hefestionom nisu odgovarale američkoj publici.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003