Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Male tajne velikih zvezda 06. 07. 2003.
Ne znate šta ćete sa tim nemirnim pramenovima koji vas prosto izluđuju? Kosa vam je toliko suva i slamasta da bi čudno izgledala i na strašilu?...Prodali biste sve što imate kad bi mogla da bude gušća? Dođe vam da zaspite i probudite se sa nekom novom, boljom kosom? Smanjite sekiraciju: sa istom mukom suočavale su se i poznate holivudske dive, a primeri Džulije Roberts, Nikol Kidmen, Liz Harli i Ume Turman biće, nadamo se, dovoljni da vas smire i ponude vam neka nova rešenja.


Počinjući karijeru zvezde velikog platna, gospođica Džulija je, preskačući razne prepreke, morala u oči da pogleda i problemu razuzdanih čuperaka. Šta sa tim nestašnim čudom uraditi pa da izgleda normalno? Robertsova se odlučila za ovakav recept: krenula je da tera kosu unazad e da bi nekako smirila te vragolaste šiške. Uspeh je donekle postignut, ali nove uloge i pojavljivanja u javnosti donosili su i nove zahteve...
PROBLEM: Džulija prirodno ima dosta suvu kosu, a svaka liberalnija frizura rezultuje kod nje pravim oduševljenjem razuzdanih pramenova koji vrcaju na sve strane. Takva kosa se vrlo, vrlo teško češlja i dovodi u red. Pogotovo je situacija nepodnošljiva sa ludim šiškama koje nikakve "pretnje" ne mogu da opamete!


REŠENJE:Ako i sami imate ove nevolje sa dlakavim korpusom na glavi, jedno vam mora biti jasno: sve je do vas samih, moraćete isključivo da gledate "u se i u svoje kljuse"! Ohrabrili smo vas, zar ne?

TEHNIKA: Sve, dakle, zavisi od načina na koji se češljate. Kosu "bacajte" na stranu strogo prateći linije rasta dlake. Ukratko: prilagođavajte se da ne biste bili pobeđeni. Potencijalni ideal je ova srećna asimetrija koja Džuliji očito prija. A onda ćete, ako sve ispadne kako treba (a nema razloga da ne ispadne) imati razloga za manju porodičnu proslavu: vaša je kosa, konačno, poslušna!

SAVET STRUČNJAKA: Serž Norman, privilegovani frizer Džulije Roberts, na bazi nesumnjivog znanja i konkretnog iskustva, dobronamerno sugeriše: "Ovako suva kosa zahteva kvalitetnu negu i 'ishranu'. Pre šampioniranja, nanesite sloj hranljivog ulja koje ćete pustiti da odstoji najmanje desetak minuta. Posle iščešljavanja, upotrebite lak sa raspršivačem, i kosa ce se ponašati kao dobro dete."


Popularna Nikol izgleda seksi sa brižljivo nafrćkanom riđom grivom, ali ume i nesrećno da se transformiše u kuso pilence kad joj je kosa ravna. I ona je imala donekle slične komplikacije kao gđica Roberts, a i neke specifične, o kojima će ovde biti reči.
PROBLEM: Masivna fina kosa nežnih preliva, ali sa prilično neposlušnim pramenovima koji lete na sve strane. Iz krupnog plana, ova frizura najčešće deluje slobodno i neobavezno, ali se upravo u tome - upozoravaju kompetentni - krije bauk "nedostatka personaliteta", tj. u nedovoljnoj meri definisane individualnosti. Tu se već ovih sugestija ne morate držati kao pijani plota: u Holivudu vladaju kriterijumi koje i nije najpoželjnije forsirati u normalnom svetu.

REŠENJE: Prosto - totalna transformacija. Kosa se mora "podmazati" i blago zalizati. Tako stavljena pod kontrolu, predstavljaće novi adut vašeg neodoljivog šarma.

TEHNIKA: Pre bilo kakvog tretmana, puštamo kosu da izraste nekoliko santimetara. Onda je prvo dobro raščešljamo, da bismo je potom "nakitili" samolepljivim viklerima, onim krupnijim. Rezultat: potpuno novi, oplemenjeni imidž koji istovremeno daje i notu zrelosti i dah mladalačke svežine.

SAVET STRUČNJAKA: Sali Heršberger, losanđeleski stilista, dala je sledeći predlog: "Posle svakog pranja namotajte krupne viklere. Onda raščešljajte kosu finom četkom i dodajte malo sjaj-spreja koji će joj dati onaj fini, anđeoski preliv ako je svetla, ili neodoljivo tajanstveno zračenje ukoliko je tamna."
Dugi pramenovi predstavljali su neko vreme malu noćnu moru za glumicu poznatu, pored ostalog, i po mamutskom vereništvu sa nešto glasovitijim kolegom Hjuom Grantom. Umesto da ističe njen senzibilitet, te poluuspele i skroz neuspele frizure činile su njen izraz hladnim i odbojnim!PROBLEM: Ovde se susrećemo sa otpornom, dovoljno jakom kosom kojoj, međutim, nedostaje volumena. Nema tonusa, teška je za češljanje. Pramenovi neće da "slušaju" - prvo se, kao, prilagode volji četke, a onda se brže-bolje vrate na staro.

REŠENJE: Vratite vlasima lepršavost tako što ćete ih, sasvim malo, skratiti. Čvrstinu ćete postići upravo takvim, laganim "kroćenjem" kose, pri čemu se izbegava negativan efekat neprirodnosti. Makaze su često, ne zaboravite, bolji lek od mnogih preparata.

TEHNIKA: Podšišajte kosu prateći "stranice" zamišljenog kvadrata. Iznenadićete se kako pramenovi dobijaju na punoći kad se tako štricnu. Češljajte kosu blago, sa posebnom pažnjom prilikom "obrade" vrhova dlake.

SAVET STRUČNJAKA: Gospodin Federiko, vlasnik istoimenog njujorškog salona, kaže: "Ako vam je kosa suva, ili gotovo suva, nanesite frizersku penu i ostavite je da se osuši. Na kraju je samo letimice prstima razbarušite, malo oslobodite vlasi, i bićete zadovoljni kako izgleda."
Gospođica Turman mora da vodi računa (i te kako) o svojoj frizuri, o čemu lepo svedoče snimci "originala": dugi ravni pramenovi koji tugaljivo uokviruju ne baš posebno izražajne crte lica. Za frizera je tu bilo dosta posla.PROBLEM: Nežna kao u bebe, ovakva kosa ume da izludi nesrećnu "vlasnicu". Kao sredstvo za otklanjanje straha od opadanja kose i ćelavosti
s(i žene mogu da oćelave, ako niste znali, i to iz čisto genetskih predispozicija), veliki psihološki efekat mogu da imaju redovne posete frizeru. Ako je kosa fina i prefina, pa deluje i tanje nego što jeste, nije u pitanju problem koji se ne može sanirati.

REŠENJE: Suptilno pojačavanje strukture dlake u najkraćem roku stvara utisak osnažene, voluminoznije kose. Dužina nije problematična, a nega vlasi ubrzo eliminiše napornu krutost i oplemenjuje vlasi.

TEHNIKA: One vrhove koji su prekardašili u samoistanjivanju - obradite makazama. Bolje malo secnuti nego se posle ispred ogledala povazdan nervirati. Fine kovrdže prave se na suvoj kosi.

SAVET STRUČNJAKA: Džonatan Antin iz holivudskog "Jonathan Beauty Shop"-a, savetuje:

"Posle pranja dobro obrišite kosu. Na vrhove pramenova namotajte krupne, po mogućnosti samolepljive, viklere. Osušite kosu. Skinite viklere i češljajte kosu običnim češljem. Kovrdže fiksirajte prstima na koje ste prethodno naneli diskretnu dozu gela."Copyright BONI Drenik d.o.o 2003