Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Lepotica ili zver? 06. 07. 2003.
Iz generacije u generciju, muškarac postaje manje dlakav…Prirodno, pošto je počeo da nosi toplu odeću i osnovna potreba dlake kao zaštite postala je nepotrebna. Danas muškarci više brinu o svom izgledu i biti previše dlakav muškarac nije više popularno.

Dlakavost
Razmislite o ovome. Kakva je vaša reakcija kada odete na plažu i vidite dlakavog muškarca kako skida svoju košulju? Da li on liči na zver, medveda ili na veliko stopalo (Jeti). Ne, to je samo dlakav muškarac. Većina ljudi će se nasmejati kada vidi ekstremno dlakavog muškarca. Očigledno, to su posebni slučejavi ali dlakavost je postala nekorisna i potpuno je prihvatljivo za današnjeg čoveka da ih skrati ili čak ukloni depilacijom.

Depilacija (uklanjanje dlaka)

Način uklanjanja dlaka je jednostavan i brz. Najčešći način uklanjanja dlaka sa grudi i leđa je pomoču toplog voska, elekktričnim putem ili brijačem. Najprihvatljiviji metod koji se koristi za prepone i pazuh je skračivanje sa makazicama. Neki muškarci imaju mišljenje da ako si rođen dlakav tako treba i da ostane. Uklanjanje dlaka sa grudi međutim može poboljšati vašu higijenu i esteski izgled.
Pazuh
Uredan pazuh (obrijan) bez sumlje poboljšava vašu ličnu higijenu za razliku od dlakavog. Dlakavi pazuh je skupljač dodatne toplote i veoma često je rezultat prekomernog znojenja. Zbog aerodinamike mnogi sportisti potpuno uklanjaju (depiliraju) dlake ispod pazuha. Ideja je jednostavna: vaš pazuh će "disati" lakše i zahteva manje dezodoransa. Bez sumnje je lepše videti uredan (obrijan) pazuh nego dlakav. Primećujete da u većini reklama u časopisima ili na TV muškarci depiliraju pazuh. To jednostavno izgleda lepše i odaje utisak čistoce i urednosti. Jednostavan način da se uklone dlake je korišćenje makazica da bi se skratila dužim i gustina dlake ispod pazuha. To je takođe daje svez i održavan izgled, a može se uštedeti i nešto para na dezodoranse.
Grudi i leđa
Dlake na grudima i leđima takođe mogu da se skrate ili depiliraju ako postanu suviše guste i duge. Ako su suviše duge i guste mogu dovesti do problema sa odećom i s obzarom što može prouzrokovati bolnu reakciju. Kao i kod dlaka ispod pazuha i na grudima i leđima dlakavost stvara više toplote a više toplote dovodi do znojenja. Brzo i jednostavno rešenje je skraćivanje dlaka na grudima i leđima. Brijanje ili depilacija voskom postaje sve učestalija. Današnji trend muskarca u reklamiranju raznih proizvoda, na TV ili filomovima je muškarac manje dlakav, atleske figure okružen atraktivnim ženama. Sve je to reklama. Ali podstiče da sve više muškaraca brine o svom izgledu i da depilira dlake sa grudi i leđa. Uklanjanjem dlaka sa grudi mišici postaju izražajniji.
Prepone
Uredne prepone takođe poboljšavaju vašu ličnu higijenu, vaš izgled i čak može da "začini" vas seksualni život. Faktor higijene je isti kao i u odeljcima za pazuh i leđa i grudi. Manje dlaka (manja dlakavost) manji rizik od vručine i znojenja. Promene u vašem izgledu i seksualnom životu može samo da vidi vas partner i vi, a takođe i da uoči razliku. Da bi dokazali kako sve to može poboljšati vas seksualni život, postavite sebi jedno pitanje: Da li više volite da je prepona vaše partnera uredna (depilirana) ili kad je neuredna i dlakava? Pre tuširanja nađite vremena za depilaciju ili skračivanje dlaka sa mesta na kojima je to potrebno. Uklanjanje dlaka (depilacija) je pozitivan korak ka poboljšanju vaše lične higijene i vašeg izgleda.Copyright BONI Drenik d.o.o 2003