Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
 Pogledajte najn...
 KRALJEVSTVO NA ...
 AMBULANTA ZVANA...
 LIFTOVI KOJI SE...
 Rezidencijalna ...
 DUPLEKS KOJI ĆE...
 NEKI TO VOLE – ...
 HOTEL IZ BAJKE
 ART DEKO UVEK Z...
 NOVA ARHITEKTUR...
 ČIK POGODITE: N...
 Umeće projektov...
 CEO STAN U JEDN...
 NAGRADA PRICKER...
 5 CVETNIH SAVET...
 DRVO, BETON I N...
 BELLA SKY COMWE...
 ZAČARANA KUĆICA
 BAIJA DIVOTNA
 KUĆA BUMERANG
 DRVENO GNEZDO
 HOTEL „&“
 SOFA NIJE KAPUT
 HARMONIJA PROST...
 Snohetta design
 SOFA NIJE KAPUT
 NAGRADA PRIKER ...
 KUĆA NA KRAJU S...
 LEGENDA SENT TR...
 RAJ NA JEZERU K...
 Ekskluzivno iz ...
 MILJENČE NJUJOR...
 ŠIK I ŠARM MANO...
 HOTEL EPA I DIZ...
 TAJNA MATE HARI
 BRISTOL, ZOVEM ...
 PTICA RAŠIRENIH...
 KUĆA NA LAVLJEM...
 LA FINCA
 DRVO, BETON I N...
 KOCKA ŠEĆERA
 BISER NA JADRAN...
 NOV DOM GVINET ...
 BUNTOVNIK S RAZ...
 TAJNA MATE HARI
 ČAMAC ZA UŽIVAN...
 KRSTATA KOLIBA
 Beli splav
 KUDA IDU IRVASI...
 RASKOŠAN ŽIVOT
 UMETNIČKA INSTA...
 LEPTIRI, CVEĆE,...
 LELUJAVA KUĆA
 Olimpijski Lond...
 Ruska kuća
 Kako su meseci ...
 PET ZELENIH ZVE...
 STEPENASTA KUĆA
 LETEĆI TEPIH
 Može li bez kav...
 Jelka
 AFRIKA U SRCU Ž...
 BAIJA DIVOTNA
 Marina Bay Sand...
 BAIJA DIVOTNA
 LA FINCA
 BELA KUĆA
 MALA ALI SLATKA...
 Ekskluzivno iz ...
 PRICKER LAUREAT...
 GRADSKI SUNCOBR...
 BAJKA U PRIRODI
 NA DIVLJEM ZAPA...
 KUTIJA S BLAGOM
 Ekskluzivno iz ...
 PRICKER LAUREAT...
 UMETNIČKA ARHIT...
 LOVE LOVE
 ELEGANCIJA NA B...
 NEVINOST I 50 C...
 Apstrakciija u ...
 LETO BEZ KRAJA
 SEKSI I COOL HO...
 PEKING U LAS VE...
 Trepavice na ku...
 DODIR KRALJA MI...
 EL MONTE SAGRAD...
 BAJKA U SNEGU
 SKULPTURALNA GE...
 U KNEŽEVSKOM DO...
 Trepavice na ku...
 Koliba na brdu
 PLANINSKA OAZA
 KUĆA BEZ POČETK...
 SKULPTURALNA GE...
 KUĆA ISTOKA I Z...
 PROVIDNA VIKEND...
 REVOLUCIJA U VE...
 Apstrakciija u ...
 Kuća koja lebdi
 LJUBAVNO GNEZDO
 Brazilska babuš...
 GRADOVI BUDUĆNO...
 MIRIS DRVETA
 KUĆA NA TALASIM...
 KUCA LJUBAVI
 STEPENICE
 NORVEŠKI KUTAK ...
 ZELENI KROVOVI ...
 ROMANTIČNA VILA
 UPOZNAJTE BEOGR...
 Živeti u dvorcu
 U DRUŠTVU LAVOV...
 Slatka kuća u L...
 Kuća Peningtono...
 ŠVAJCARSKA PAST...
 ŠVAJCARSKA PAST...
 SLAMNATA KUĆA
 FOR RENT
 Francuska rezid...
 U VRTU VILJEMA ...
 BAJKA O KAMENU ...
 U VRTU VILJEMA ...
 LAS ALAMANDAS-V...
 Four Seasons-Ge...
 Four Seasons-Ge...
 Sudbina se zove...
 Najskuplje kuće...
 Najskuplje kuće...
 Dvorac Alkazar,...
 Lepota Beverli ...
 ŠIROKI VIDICI
 Presidio palata
 PRICKER NAGRADA...
 Kenzo Tange
 Istorijski Hjum...
 BELO ODELO NA G...
 Malibu
 Suru, s ljubavl...
 Da li je samotn...
 Dvor i vrtovi L...
 Ostrvo Jupiter
 Na brodu porodi...
 U senci rascvet...
 Enćino Vila
 Mađarski parlam...
 Srpske građansk...
 U2 Hotel
 Živeti na trgu ...
 Svetlost bez gr...
 HOTEL KRALJEVA
 Simbolizam u ar...
 ULOGA PIROTSKOG...
 Dali
 Norman Foster
 Hotel nad hotel...
 I to će proći
 Nomad plave krv...
 Kristijan De Po...
 Zan Nuvel
 Hundertvaser II...
 Hundertvaser II...
 Srpski dom u Ne...
 Arhitekta neobu...
 FILIP STARK
 LOS COLORES MEX...
 Ing banka u Bud...
 Pariski šik!
 Bašta u bašti
 Kuća s nastrešn...
 Licnosti
 [ Svi članci ... ]
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Masažom do novog sebe 06. 07. 2003.
"Intelektualizacija" sveta ima za posledicu sve veći broj zanimanja koja podrazumevaju čamljenje u mestu, odsustvo neophodne fizičke aktivnosti, trošenje očiju na razne ekrane, papire i kolege, ali i alarmantno uvećanu dozu stresova svih vrsta. Masaža je, verujte, pravi lek - poručuju pariski maseri, koji za lepe pare garantuju telesni i duševni spokoj i blagostanje...


U našem jeziku termin "masiranje" ima dva osnovna, šarmantno kontradiktorna značenja. Kad bližnjeg svog zamolimo da nas izmasira, to uglavnom znači da nam je glava puna kojekakvih informacija i kvazi-podataka, a telo teških sokova koji nas čine malaksalim, nervoznim ili, jednostavno, neupotrebljivim. S druge strane, svakome od nas više se puta preko usana omaklo ono: "Daj, molim te, nemoj da me masiraš!" Masiranje je, dakle, i sinonim za gnjavažu.Beležimo, neizostavno, i treće značenje, sa skrivenom porukom za raspojasane hedoniste. Znate oglase tipa: "Pružamo usluge svih vrsta masaža..." Zanat kojim se bave pravi, profesionalni maseri, u svakom slučaju nije gnjavaža. A zadovoljstvo može biti i veće nego kod oglašivača sa primamljivim reklamama... Kad vam je svega preko glave, kad vam se čini da biste prodali sve što imate i pokrali sve što nemate samo da na časak iskočite iz svoje kože - masaža je tu da vam vrati veru u harmoniju, u sklad čoveka i prirode. Usluge profesionalaca mahom nisu jeftine, ali zaista vrede.


Ne može preko noći


Ko se nađe u prilici da malo duže boravi u Parizu, mogao bi baš da navrati i do ulice Pontije broj sedam, gde se nalazi salon već proslavljenog masera Erika Komjakova, jednog od visokocenjenih eksperata u stručnom štabu proslavljene sprinterke Patrisije Žirar. Erik je zaista majstor u svojoj branši, čemu u prilog idu svedočenja brojnih njegovih klijenata i klijentkinja. Pritom je i dosta skup: sat kod mesje Komjakova košta 420 francuskih franaka, što će reći - 120 nemačkih maraka. Komjakovljev tretman počinje laganom masažom, uz utrljavanje relaksantnog tonika. Da bi mu ruke lako klizile po mušterijinoj koži, on koristi suptilnu kremu roze boje i blagotvornog dejstva, koju je jedna od klijentkinja glorifikovala kao "saučesnicu neviđenog blagostanja". Erik nastavlja u kombinovanom ritmu: njegove ruke prvo "surfuju" vašom kožom, onda na red dolazi pekarska faza, tj. mešenje (nema grubosti, bez brige!), kada se osetite kao testo spremno i radosno da ode u furunu i nekome ukrasi trpezu, da bi za kraj bilo ostavljeno ispipavanje naročito osetljivih punktova, od peta do potiljka. Komjakovljeva "žrtva" namah oseti sav teret svoga tela - ono postaje teško, frapantno glomazno, i čoveku se učini da je za vjeki vjekov prikovan za taj fini ležaj u ulici Pontije... Stvari na svoja mesta dolaze posle prvog tretmana, što apostrofira i vrsni maser: "Tokom prve seanse na videlo izlazi sva napetost, sve tenzije nagomilane u telu, pa otuda i taj osećaj težine, koju kao da su moje ruke razbudile", diskretno aludirajući na foru "koliko para, toliko muzike" kaže Komjakov. "Za sve što valja - treba vremena. To važi i u ovom slučaju. Preko noći nema smisla očekivati željene rezultate, ali već nakon druge masaže, a naročito kada se stvori izvestan kontinuitet, telo biva dovedeno u optimalnu formu i klijenti osećaju puno zadovoljstvo."

Mirta, lavanda...

Kad ste već u "gradu svetlosti", koji ume dobro da zamori oduševljene hodače, zacelo će vam prijati kura kod masera koji ne štedi na eteričnim uljima. Imamo za vas i adresu: Avenija Marso, broj 27. Potražite estetičarku Justinu (poštujući standardizovanu transkripciju francuskih reči, mogli bismo da kažemo "Žistinu", ali smatramo da je vernost originalu u ovom slučaju ispravnija), i ona će vas okupati nezaboravnim koktelom u kojem sem mirte i lavande ima još desetak opojnih esencija. Justina ima laku ruku, sve je kod nje narkotički nežno; gostu ostaje samo da se prepusti mirisu i prstima koji, gotovo neosetno, rade, rade i rade... Posle pola sata ultra-fine obrade, Justina će posebnu pažnju obratiti na ekstrasenzibilne zone, poput unutrašnje strane butina i abdomena, na koje ima običaj da nanese toplu masku azurne boje. Kad maska odstoji (15-20 minuta) i dobro se stvrdne, koža - kao čarobnim štapićem - doživljava neslućeni preporod. Sledi obrada krem-gelom obogaćenim kolagenim vlaknima. Sve u svemu - pravi raj. Posle sat i četvrt kod Justine, na ulice kojima su tumarali turobni likovi iz romana Viktora Igoa i prijateljice noći što su Bodlera gurale ka nedosegnutim poetskim kulminacijama izlazite kao novi, doduše sa 350 franaka (100 DM) manje u džepu. To na Zapadu nije ništa - reći će vam oni koji znaju znanje.


Glas Istoka
Opustite se sada malo, baš kao da ste kod nekog fantastičnog masera. Zamislite da su vaša pluća - sam vazduh, element vremena. Kosti su kamen, očvrsnula zemlja, ono što imate. Telesne tečnosti - voda, element energije. Zanos i sloboda koje osećate - vatra, prostor. Vlada mir. Dišite. Bosih nogu i zatvorenih očiju, saučestvujući u svakom vašem, ma i najmanjem osetu, upravo će vas ovako obrađivati majstor Tibo, odan izdašnoj kineskoj tradiciji i fabuloznoj taoističkoj masaži . Tao je put. Slušajte Tiboa i ići ćete stazom koja vodi ka jedinstvu bića i univerzuma. Kružnim pokretima, naglašeno aktivnog donjeg, jastučastog dela dlanova, Tibo počinje tretmanom leđa, one Jang strane, da bi onda prešao na prednju, Jing stranu i prepustio vas slatkom očaju savršenstva! Koža kao da se otvara, vi ste deo svega, komadić svemira, a i ne samo to - Svemir lično, glavom i bradom! Zglobovi počinju da mrdaju, kao probuđeni iz višegodišnjeg teškog sna. Disanje se usklađuje, čini vam se da životodavni dah unosite u sebe i nogama, i rukama, i kosom... A u pozadini, tajnoviti zvuk daleke japanske frule, koja vas seli u nešto drugo, mimo prostora i vremena. Dođe, naravno, i vreme da se san odloži za neki drugi put. Postepeno, Tibo vas vraća u okrilje misteriozno komplikovane stvarnosti. Zašto je svet ovakav kad sam upravo...? - pitate se dok na dlanovima osećate tople bazaltne kamenčiće, finalnu caku Tiboove seanse, male komadiće očvrsnulog tla koje su starosedeoci američkog kontinenta koristili za smirivanje bolova. Ni kod Tiboa se, naravno, ne dolazi praznog buđelara. Standardnih 75 minuta tretmana košta 450 franaka (129 DM). Majstor radi pri Institutu "Lancome", u ulici Fobur-Sen-Onore broj 29.Copyright BONI Drenik d.o.o 2003