Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Viva Venecija! 14. 09. 2004.
Jedanaestog septembra, posle deset dana prestavljanja 22 filma, završen je filmski festival u Veneciji.

Žiri, među kojima naš režiser Dušan Makavejev, zatim Spajk Li i drugi, doneli su odluku da nagradu Zlatni lav dodele filmu Vera Drake, režisera Majka Lija.
Film je priča o britanskom stavu prema abortusu pedesetih godina prošlog veka.
Nagradu za glavnu ulogu dobio je poznati španski glumac Ksavijer Bardem koji igra kvadriplegičara koji želi da se ubije.

Glavna atrakcija bili su holivudski glumci kojima je veoma stalo da se pojave u ovom drevnom evropskom gradu.
Pred samo otvaranje 61.filmskog festivala, došlo je sukoba: osamdesetogodišnja glumica Lorin Bekol potkačila je Nikol Kidman izjavivši da je glumica isuviše mlada da bude legenda.
Valjda ona zna šta govori obzirom da iza nje stoji ogromno iskustvo sakupljeno u pedeset filmova. Bekol i Kidman su promovisale film „Rođenje“ u kome su zajednički igrale.

Na festivalu je prikazan film „Mletački trgovac“ sa Al Paćinom u glavnoj ulozi. Može se reći da su organizatori pali na ispitu jer, kada je Al Paćino stigao u salu, neko je već zauzeo njegovo mesto!
Naime, izgleda da su u prodaju pušteno oko 200 duplih karata! Ovakav događaj liči na Beograd nego na Veneciju!
Film „Otkrivanje nedođoje“, u kome igraju Džoni Dep, Kejt Vinslet i Šarlota Rempling, počeo je da se prikazuje tek u 2 sata posle ponoći!

I najzad, osamdesetogodišnji Stenli Donen, ko-direktor filma „Pevajući na kiši“, dobio je nagradu za životno delo koju mu je uručila slavna glumica Sofija Loren. „Imao sam sjajan život. Snimio sam mnogo filmova,“ rekao je Donen, „ali još nisam završio. Imam još toliko toga da uradim!“
J.K.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003