Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Pobeda Letonije 06. 07. 2003.
Takmičenje za Pesmu Evrovizije, 47.po redu, održano u estonskom gradu Talinu, pratilo je preko televizije 120 zemalja. Po prvi put u istoriji ova manifestacija je u celosti prenošena preko interneta…

Bilo je i logično da nagrada ostane na Severu. Isuviše dugo su baltičke zemlje bile izopštene iz sveta. Prošlogodišnja pobeda Estonije otvorila je širom vrata svim muzčarima sveta. “Borba” između Malte i Letonije je do kraja bila neizvesna, što nas navodi na pomisao da se sve dešavalo “spontano”. Bilo kako bilo, veseli pevači, muzičari i novinari napravili su uzbudljiv dogadjaj koji je prijao svakom oku.

Pobednica Marija Naumova se po drugi put pojavila na ovom takmičenju, sa pesmom J wanna, čiji je i tekstopisac i je jedna od najpopularnijih pevačica u Letoniji. Ova lepa devojka rođena je Rigi, završila je pravni fakultet i govori engleski, nemački, francuski i italijanski jezik. Makednoka Karolina, koja u poslednje vreme više gostuje u Bogradu nego u Skoplju, pevala je sjajno, odlično je bila obučena, ali njena pesma nije imala onaj prepoznatljivi “evrovizijski nerv”: isuviše je bila kvalitetna!

Slovenačke Sestre, tri transvestita, obučene kao stjuardese, sa pesmom Samo ljubezen ili na srpskom Samo ljubav, pevale su pretposlednje ( festival je završio momak plavušan sa tankim glasićem). Kada se zna da na kraju svakog festivala pevaju oni koji treba da se lansiraju u orbitu onda je očigledno u kom pravcu je išla poruka. Kažu da su na njihovoj promociji služile “avionske” obroke i taj hepening je izazvao izuzetnu pažnju. Jedno je sigurno, publika gladna novotarija spontano je prihvatila ove “devojke”. Zasigurno ćemo ih videti u Beogradu. Inače grupa broji tri “devojke”: Dafne je student agronomije, ima 27 godina i igra u Ljubljanskom plesnom pozorištu. Emperatrisa je 22-godišnji šminker i vizažista sa titulom druge pratilje Miss Transvestita 1997. Marlena je defektolog i studira pevanje sa Diegom Barios Rosom.

Događaj se odigrao u najvećoj sali u baltičkim zemljama, Saku Surhol, izgrađenoj novembra 2001 godine sa specijalnom namenom: u njoj će se održavati sportske, kulturne, poslovne i druge manifestacije. Može da primi 6 500 gledaoca prilikom košarkaških utakmica i 10 000 za svaki muzički koncert. U ovoj sali su već održali koncert: grupa Roxsette, violinistkinja Vanesa Me, plesna grupa The Lord of the Dance, legendarna grupa Yes.

J.K.Copyright BONI Drenik d.o.o 2003