Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 OSTAO SAM BEZ DAHA 06. 07. 2003.
Tridesetog marta u beogradskom hotelu Interkontinental okupilo se 40 najvaznijih Srba iz dijaspore na manifestaciji na kojoj je promovisana monografija Lideri srpske dijaspore. Medju najzapaženijima bio je Slobodan Petković koji je organizovao Uniju poslodavaca, osmislio projekat Švedsko selo, osnovao Republikansku partiju, a nedavno i Evropski blok…

Francuska poslovica Chercher la femme (Trazite zenu) ili na srpskom: iza uspešnog muškarca stoji mudra zena potvrdila se i ovog puta. Supruga g-dina Petkovića, Jolanda, pored toga što prati svog muža u njegovoj delatnosti, napravila je izuzetnu karijeru modnog kreatora. Jolanda je jedina žena koja je našla svoje mesto u monografiji Lideri srpske dijaspore.

Promocija je odisala glamurom zahvaljujući mini reviji koju je Jolanda priredila za ovu priliku. Modele su nosile jugoslovenske lepotice: svaka ima iza sebe titulu Miss: Iva Milivojević, Tijana Stajšić, Goca Žeželj (koja je bila Miss u Peruu) itd.

“Ne samo sto sam prikazala osam unikatnih modela visoke mode, već sam pokazala lepotu naših devojaka što smatram da je izuzetno važno. Moji modeli su specifični: rađeni su od raznovrsnih materijala koji bi mogli biti podstrek za nasu tekstilnu industriju.”

Nije ni čudo onda što je Majkl Đorđević, jedan od lidera dijaspore, prišao Jolandi iz rekao “Do sada sam bio na mnogim revijama, ali me je vaša ostavila bez daha!”

Koncepcija revije nazvane Blagostanje bile su haljine iz raznih epoha. Mini revija je održana uz muziku koja je bila mešavina klasične (Betoven) i rok muzike.

Posle završene manifestacije, lidere dijaspore primili su, u Kraljevskom dvoru na Dedinju, Knez Aleksandar i Knjeginja Katarina Karađorđević. Jolanda je Knjeginji predložila da napravi jedan model koji bi knjeginja nosila prilikom elitnih kraljevskij manifestacija.

J.K.Copyright BONI Drenik d.o.o 2003