Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Stokholm - Beograd 06. 07. 2003.


U Grafičkom kolektivu u Beogradu, nedavno je otvorena izložba Savremene Švedske grafike. Prvi sekretar švedske ambasade, gospođa Gunila Dalin orvorila je izložbu na kojoj je jedanaest švedskih umetnika prikazalo svoje radove.

Savremena grafička produkcija Švedske predstavljena je u Beogradu na primeru ovih jedanaest autora koji svojim kreativnim konceptima partipiciraju individualni pristup mediju. Njihovi različiti poetski diskursi ispituju konceptualne, tehničko-tehnološke i globalne granice grafike utemeljene na savremenoj ali i tradicijskoj kulturi.


Inicijativa za razmenu izložbi na relaciji Beograd-Stokholm i Stokholm-Beograd došla je od Mike Ćilmana, grafičara, koji je svojim profesionalnim angažovanjem i prijateljskim razumevanjem obelodanio još jedno grafičko bratstvo u kome se, pre svega, ceni kreativnost pšojedinca.

«Moja zemlja je dugačka, od Severa do Juga, tačno dve hiljade kilometara.


Zato ću vam predstaviti jedanaest umetnika počev od Severa: Brita Vegklin se bavi skulpturom od čelika, Vera Ulson predstavlja svoje radove u trodimenzionalnoj tehnici, Jeni Ulson se bavi foto kompjuterskom tehnikom, Frederik Lindkvist, koji živi u Nemačkoj, radi velike bube u tri dimenzije, Kristina Lindeberj iz Geteborga čiji su radovi tipičnih jednostavnih skandinavskih linija, Lisa Lašon-Sundling je iz Stokholma, Aleksandra Kern koristi umnogome kompjuter, Sofi Hagman je sa Juga, Elina Driker radi male slike u lojanici, Lisa Andrien je iz Stokholma, a Mudir Ahmed, Iračanin, jedini je stranac, koji radi i u Kairu i Varšavi.

Izložba je otvorena do 17.maja 2003.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003