Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Zanimljivosti o silovanju 23. 06. 2004.
Najmanji broj silovanja
i obratno: najmanje izglede da budete silovani imate u periodu Januar/Decembar, sudeci prema rezultatima brojnih is-trazivanja koja navodi H. M. Mekdonald u svojoj knjizi Pocinitelji silovanja i njihove zrtve". To ne znaci da vam mi garantujemo da necete bili silovani u okviru proslave Nove godine; ali ipak za to imate najmanje sanse.


Najdrevnija orijentalna metoda
TIRAD EL-KEBSH (,,napad pramcem")je najstariji poznati metod silovanja na Orijentu. Tvrdi se da su po njemu bili najcuveniji Mongoli; postoje brojne kineske slike koje prikazuju mongolske ratnike kako siluju zene i devojke na ovaj nacin. Nesretnicu bi oborili na bok, a napadac joj podize gornju nogu i cuci ili kleci medju njenim butinama. Izgleda da je ovaj metod bio veoma popularan i u nasim kraje-vima; naime, Berbard Stern, koji je video kako ga upotrebljavaju Turci u Bosni primecuje da su ovi imali obicaj da malo izmene polozaj, dizuci zenine noge na svoja ramena kao jaram;potom bi joj svom snagom drzali rukama butine i, klececi, „... zarivali svoj polni organ u njen, bacajuci se na nju svom svojom tezinom, uopste se ne obaziruci na njene vapaje i plac...".


Najluđa sprava za silovanje
U kineskim romanima iz XVII-og i XIX-tog veka moze se procitati o ,,romanticnim i udobnim stolicama" svojevrsne namene. Najvise su ih, izgleda, koristili ljudi van zakona, ali i - vlastela. Ta cudnovata naprava radila je na principu sedista na obaranje: kada bi zrtva, koja nista ne sumnja zauzela svoje mesto, tj. sela u stolicu, automatski bi joj se oko ruku i nogu sklopile snazne hvataljke, sprecavajuci svaki pokret; istovremeno, stolica bi se rusila na pod formirajuci neku vrstu kreveta.Predpostavku da joj je osnovna svrha upotrebe upravo silovanje potvrdjuje i na-redba imperatora iz dinastije Mancu, koji je ovu ,,udobnu stolicu" stavio van zakona. Postoje indicije da su seljaci u Seiuanu 1949-te godine u vlastelinskom dvoru pronasli ovakvu stolicu, verovatno poslednju te vrste u Kini. Na zalost, tom prilikom je bila spaljena, pa smo stoga na pocetku i pominjali one romane, jedine dokaze da je postojala.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003