Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Moje lepe usne 01. 06. 2004.
Porađala sam se kratko i nisam ni o čemu razmišljala, ali mi je dugo trebalo da se odlučim da ubacim silikon u svoje usne. Nekako se smanjile, utanjile, izgubile svežinu. Ma, postale nekako nevidljive. A nekada su bile ni velike ni male, ni tanke ni debele, srednje. Taman usne.Moje dve prijateljice doktorke, devet meseci su me ubeđivale da izvrse, u njihovoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju, operaciju popunjavanja mojih jadnih usana: «Budi napućenih, napupenih, zamamnih usana!» Hm?!
Popusti mi karakter te pristadoh. Ali, kada sam prevazišla zgranutost svoje majke (Uvek me brukaš!), sumnjičavost drugarica (Mora da si našla ljubavnika!) i konačno, prećutni osmeh svoje ćerke, pojavio se strah od same operacije.

Ovako je bilo: prvo seansa fotografisanja. Da se vidi kakve su usne bile pre a kakve će biti posle-zaovstavština za moje naslednike. Legnem na sto, doktorka mi namaže usta lokalnom anestezijom u vidu kreme. Trajanje: pola minuta. «Ustani sa stola, hoceš žvaku?» Malo pričamo, malo me doktorke zasmejavaju. Utom naiđe estradna zvezda prerušena u Jetija, ali ja sam je ipak prepoznala...baš je zgodno sedeti u ordinaciji...
.
Doktorke mi polako i potanko pričaju o toku same operacije; da znam, da se ne iznenadim, a pogotovo da se ne uplašim. Posle petnaest minuta prilegnem na sto i ugledam gigantsku iglu kako se približava mom licu. Do sada sam bila mirna, ali kad je videh...Doktorka kaže: «Udahni!» Udahnula sam i tog sekunda je ona probola desni ugao moje donje usne. Boc! Nista naročito, kao da sam samu sebe uštinula pincetom. I tako «udahni» na sve četiri strane usana plus jedan «udah» ispod sredine donje usne. Osećam kako nešto klizi u njih. Bio je to Metakril, preparat koji se već petnaest godina upotrebljava u Brazilu, kolevci estetske hirurgije. Nema bola. Ništa.
Sve traje DVA minuta!

Jedini problem koji sam imala posle ove «operacije» bila je zabrana smejanja ceo jedan sat. Gledam se u ogledalu: usne poprilično nabubrele, ne mogu da se prepoznam. Izgledam kao Džulija Roberts u filmu Pretty woman. Nedostaje mi Ričard Gir. Smijuljim se zadovoljno.
Sutradan su usne malo splasnule, tačnije rečeno, vratile se u određenu normalu: ni male ni velike ni, tanke ni debele. Taman. I još lepše! I niko ništa nije primetio. Ni On! Jednog dana svratim u redakciju, kad koleginice:»Je li, da nisi nešto radila sa usnama?!» Eh, te novinarke, sve vide...Ali, doći će i one na red!

Pozdrav za moje dve doktorke koje me čekaju da mi skrate opuštene kapke. Jer, kažu, kad jednom počneš, nema ti kraja ulepšavanju.
Pisaću vam kako je bilo!

(Za Bazar J.K)


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003