Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
 SAMO OPUŠTENO!
 HRISTOS VOSKRES...
 BABUCINE PRIČE
 Online zvezda
 Nema dima
 FEST 2009
 KÜSTENDORF FILM...
 SLAVA NA DVORU
 Obama među Srbi...
 DECA IZ SRBIJE ...
 ŽAN POL GOLTIJE...
 KLARK KAO NOSTR...
 „Promovišemo na...
 ŠKART
 CASADEI
 ROMANTIKA NA SR...
 PRESTOLONASLEDN...
 FILMSKI FESTIVA...
 NOVINARI NA DVO...
 PESMA EVROVIZIJ...
 REVIJA LJUBAVI
 PRINCEZA KATARI...
 ВР&...
 U početku beše ...
 „Savremena umet...
 ANDRE MARLO
 Putnik kroz vre...
 Islandski umetn...
 LETNjA IZLOŽBA ...
 BAJKA O TUKARAM...
 Deseta godisnji...
 IZJAVA Nj. K. V...
 HOLANDSKI PLESN...
 PRIKUPLJENO 660...
 IGUANA NA BEOGR...
 Venčanje Džordž...
 FEC DOMINO
 KRALJEVSKO SLAV...
 Kraftverk nastu...
 Brus Vilis puni...
 Svetih Četrdese...
 Sretenje Gospod...
 Bogojavljenje
 Velika novogodi...
 Sveti Nikolaj Č...
 Vavedenje Presv...
 Оп&...
 Doprinos akadem...
 Oženio se Kostn...
 Sveže venčana
 Naj-događaj na ...
 Džepovi puni ka...
 Nobelovka - Sir...
 Pobedila Irska
 Rođendan
 Beograd, 03.10....
 PAL ZILERI PONO...
 Napred momci!
 Istina o Knezu ...
 Fashion week
 Raja i Maja
 Laza Kostić fon...
 Boni u Moskvi
 Atentat na Šira...
 LA TEQUILA MEXI...
 International S...
 Odlazak Pole Je...
 Dilan, čedo str...
 Ostavštine slav...
 Liberation
 Nobelovac za no...
 Spust niz Mont ...
 Osvežavanje ist...
 Hakeri provalil...
 Najzad veselo
 Predsednik i di...
 Bez starca nema...
 Al se danas dob...
 U humanitarnoj ...
 Irci u našoj kr...
 O čemu je ovde ...
 Britanci u Beog...
 Srećni dobitnic...
 Volite se ljudi
 Kraljevska bajk...
 Igraj za život
 [ Svi članci ... ]
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Bombastično prezime: Meseršmit 31. 05. 2004.
Naslednica jedne od najprestižnijih industrija XX veka voli modu, dijamante, pse...


Kada Mirela Meseršmit uđe u neku prostoriju svi se pogledi okreću k njoj. Visoka, vitka, duge plave kose, zelenih očiju...Prava bomba! Nikog ne ostavlja indiferentnim, ali toga očigledno nije svesna: «Izgledam isuviše hladno, vrlo «nemački», što je u suprotnosti sa mojim karakterom», tvrdi mlada žena. I zaista, Mirela ima dva lica: topla, vesela i otvorena prema svojim bližnjim; na poslu disciplinovana i perfekcionista, rečju-germanska!
Takvom ponašanju su je učili još od malih nogu. «Moj otac je umro kada sam bila sasvim mala. Podigle su me majka i tetka, snažne ličnosti, izuzetno inteligentne i vrlo zahtevne. Jedino muško u kući bila je naša kučka!»

Porodica Meseršmit dala je jednog od najvećeg inženjera aeronautičara XX veka: Vilhelma Meseršmita. Kao mlad Vilhelm se bavio izradom jedrilica. Godine1923. osnovao je svoje preduzeće u Augzburgu, a tri godine kasnije konstruisao prve jednosed avione sa motorom. Njegove fabrike proizvodile su odlične borbene avione, brze i dugo vremena neprevaziđene. Godine 1943. konstruisao je prvi džet. Po završetku Drugog svetskog rata odveden je u zatvor odakle je izašao 1948., a nekoliko godina kasnije dozvoljeno mu je da ponovo počne da radi-na šivaćim mašinama. Tada je osnovao grupu Meseršmit-Bolkov-Blom čiji je predsednik bio do smrti 1978.godine. Po njegovoj želji, njegovo lično bogatstvo legirano je za restauraciju kulturnih spomenika Evrope.

Znak sudbine
Mirela nije nasledila pevački talenat svoje majke, poreklom Mađarice, ali je postala vrlo talentovana balerina. Međutim, kada se zadevojčila toliko je porasla da više nije dolazilo u obzir da se bavi baletom. Sa osamanaest godina obrela se u Luganu na studijama ekonomoje, sva srećna što je napustila nemačko rigidno školstvo. Sa 23.godine upisala je najpoznatiju biznis školu na svetu, Bocconi na kojoj je sa 24.godina diplomirala. Velika kozmetička kuća je LOreal je odmah zapošljava u svojoj filijali u Torinu. Dve godine kasnije događa se nešto što će promeniti njen život. Kada se jedno veče vratila kući zatekla je ispreturan i pokraden stan. Verujući da je to neki znak sudbine, Mirela je shvatila da treba da promeni život. Sedeći u sred hrpe ispreturanih stvari, sećala se svoje bake koja je 1945.godine izgubila celu svoju imovinu bežeći ispred Crvene armije. «U životu imaš samo ono što možeš da poneseš sa sobom», rekla je baka. Mirela je potrpala nekoliko stvari u kofer i sutradan otputovala u Pariz.
Meseršmit obavezuje
Između nje i Pariza započela je duga ljubvana romansa koja je radikalno promenila njen život. Ova mlada Nemica je mogla mirne duše mogla da nastavi svoj miran posao u LOrealu ali kako voli izazove ona tvrdi: «Kada mi se ukažu dva puta, uvek izaberem onaj teži!». Preuzima nekoliko porodičnih poslova u sektoru nekretnina, radi na finansijskim poslovima jedne engleske firme koje investira u luksuzne proizvode, mirise i kozmetiku. Za to vreme pravi plan kako da obnovi slavu modne marke Worth. Danas ogrtači, korseti sa čipkom, jedinstven veš Worth prepoznaju se na prvi pogled. Sa Worth-om Mirela može da pomiri dva lica svoje ličnosti:»To je posao koji traži čvrsto rukovođenje i intuiciju kreativnosti. To sam ja!»
Između posla i prijatelja ne prođe ni nedelju dana da Mirela ne skokne u avion:»Izgleda da provodim više vremena u vazduhu nego na zemlji», kaže se Mirela. Meseršmit obavezuje!
JKANTRFILE I
Mirela Meseršmit voli pse, dijamante, Gerlenov miris LHeure bleue, kamelije. Divi se Albertu Švajceru. Kod muškarca voli zdrav duh u zdravom telu, ali i vernost i pažnju. Ne voli lenjivce i prostake. Njemu bi pomogla da ostvari svoje snove. «Ne idem često u bioskop, već u Operu. Volim Tosku, Travijatu.» Voli sport pilata, jednu vrstu joge i strečinga. Obeduje kod Tong Yeng-a u Parizu, voli da popije čašicu u najpomodnijem pariskom baru Hemingway u hotelu Plazza, zalazi u Cafe Flore. Letuje u Italiji, Americi i Aziji.
J.K.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003