Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Anđeli, džem i škola 13. 05. 2004.
Mali dečiji bukvar veronauke je knjiga koja će svakako zainteresovati i roditelje i decu. Naša koleginica Zorica Salijević nedavno je objavila knjigu «Mali dečiji bukvar veronauke» čiji je tiraž trenutno prodat. Izdavačka ustanova Eparhije kanadske «Istočnik» pokrenula je novu rubriku «Istočničić» i ponovo objavila Zoričinu knjigu. Šta piše u ovoj knjizi «teškoj» 56 stranica?
Od kako je u naše škole uvedena (fakultativno) veronauka, roditelji se neprestano preispituju: omogućiti detetu da uči veronauku ili građansko ponašanje? Evo onda jedne knjige koja može da razreši njihove dileme.
Knjiga odnosno bukvar priča azbučnim redom o anđelima, veri, životu, ljubavi, nadi, roditeljima, hlebu, džemu i školi. Napisane u kratkim formama, u prozi ili poeziji, teme na zabavan način upućuju decu na srž ovih reči.
Pesme se nalaze na desnim stranicama dok se na levim nalaze crtanke, bojanke i pisanke na čijem dnu piše: nacrtaj Uskršnje jaje, nacrtaj i oboj školu, teglu džema, nacrtaj svog oca. Za teže slike postavljene su lake skice koje detetu pomažu da nacrtaju i oboje manastir Ravanicu, Sv.Nikolu, Sv.Jovana Krstitelja... Na vrhu desnih stranica lepa azbukom pisana i štampana, velika i mala slova, kao u svakom bukvaru.
Na taj način je detetu omogućeno da novi predmet shvati lako i brzo i sa zanimanjem.

DŽEM
Na hlebu najslađi je džem,
A svakom čoveku najdraži je tren,
Kada neko dobro delo učini,
Kada kroz svoju veru,
Boga upozna i zavoli.

Na hlebu najslađi je džem,
Alşvakom biću najdraži je tren,
Kada s ljubavlju nekog daruje,
Tada zna da ga Bog milo gleda i
Da se njegovim delima raduje.

Knjiga je namenjena ne samo deci Srbije i Crne Gore već i deci koja su «vreme provela u jezički tuđem svetu te kroz ove divne pesmice i slike mogu da nauče azbuku-osnovu svog jezika».
J.K.


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003