Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Plavi afrički anđeo 03. 08. 2004.
Na 76.dodeli filmske nagrade Oskar u Holivudu, ovu najprestižniju statuetu na svetu dobila je glumica Šarliz Teron, za ulogu u filmu Čudovište. Da bi što bolje dočarala ovu tragičnu priču prostitutke ubice, nad kojom je 2002.godine u Floridi izvršena smrtna kazna, Šarliz je zacrnila zube, stavila crna kontaktna sočiva i ugojila se, ni manje ni više, nego petnaest kilograma! Ali, vredelo je.

«Agonija» je slaba reč koja bi mogla da opiše mladost ove devojke. Rođena je i odrasla na selu, u bogatoj porodici, u Južnoafričkoj uniji. Kada je njena majka, u samoodbrani, ubila svoga muža, teškog alkoholičara, Šarliz je imala samo 15 godina. Da bi se izvukla iz ove traumatske sredine, Šarliz je počela da se bavi plesom i manekenstvom. Pošto je pobedila na jednom lokalnom kastingu, otišla je u Milano gde se ivesno vreme bavila manekenstvom. Kako nije bila zadovoljna tretmanom, zadnjeg dana snimanja u Njujorku odlučila je da ostane u ovom gradu. Veoma brzo je uspela da postane članiica njujorškog Yoffrey Ballet-a, u kome je plesala u prestavama Labudovo jezero i Krcko orašćić. Jednog dana, događa se nova nesreća: Šarliz nezgodno pada i povređuje koleno. Njena baletska karijera je zapečaćena.
Izgubivši želju i nadu da će postati plesačica, Šarliz se odlučuje da se vrati u Južnoafričku uniju. Međutim, uporna majka je nagovara da ode u Holivud. Čak nisam znala da se Holivud nalazi u Los Anđelesu; mislila sam da su mi pogrešno izdali putnu kartu!, seća se Šarliz. Posle osam meseci pohađanja glumačkog kursa, devojka počinje da dobija uloge.

Osam godina od početka filmske karijere (2 Days in the Valley 1996), Šarliz Teron je bila ubeđena da će niskobudžetni film Čudovište biti odličan. Postala je koproducent filma i-pobedila!


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003