Povratak na prvu stranu - vesti

 

Igram nagradnu igru
Dobijam vesti na mail
Testiram inteligenciju
Ucestvujem u diskusijama
Uspostavim kontakt
Reklamiram se  Arhitektura
Astrologija
Brak
Dogadjaji
Download - Freeware
Erotika
Humor
Kozmetika
Licnosti
Ljubav & Sex
Mladi
Moda
Poezija
Sve o deci
Umetnost
Zanimljivosti
Zdravlje
 Džepovi puni kamenja 26. 01. 2004.


Premijera najnovijeg komada «Džepovi puni kamenja», autora Mari Džons, održana je 24.januara 2004. u pozorištu Atelje 212. Radnja komada je smeštena u okrugu Keri u Irskoj, gde je lokalno stanovništvo naviklo da izigrava lokalni dekor u holivudskim filmovima koji se u njemu često snimaju.
Čarli i Džejk neprestano čekaju svoju šansu. Čarli bi voleo da proda svoj scenario filmadžijama, a Džejk da dobije glavnu ulogu u nekom filmu. Holivudska ekipa stiže ponovo u selo. Tu je i glavna diva filma, Karolina, koja se naizgled udvara Džejku, a u stvari «snima» karakter lokalaca.
Džejk i Čarli, duo koji gledate na sceni puna dva sata, naizmenično igraju nekoliko uloga: lokalce, reditelja, glavnu glumicu, mladog irskog pesnika, lokalnog svestenika...


Nebojša Ilić


Dva glumca, Nebojša Ilić i Nenad Jezdić transformišu se ukupno 13 puta!

Kakav izazov za mlade glumce!

Snažan i dug aplauz pokazao je koliko je beogradska publika umela da ceni odličnu glumu vođenu sjajnom režijom, glumca takodje, Erola Kadića.

Trebalo je trenutne transformacije ličnosti sa svojim tekstovima, koji se uobičajeno prikazuju kao slike sa pauzama, izvesti tako da gledaocima budu razumljive.

U igri je važnu ulogu imala kostimografija koju je modni kreator Ana Đorđević osmislila na najjednostavniji način: samo dva kostima, sako, pantalone i kapa, prigušenih boja, skidanjem i ponovnim oblačenjem, upotpunjavali su ono što je komad izražavao: život je spirala kojom se čovek kreće, stremeći svojim ciljevima, nekad sa manje, nekad sa više optimizma i snage. Nenad JezdićRečju, komad «Džepovi puni kamenja» je odlična predstava koju treba obavezno gledati.
JK


Erol Kadić


Copyright BONI Drenik d.o.o 2003